Jump to content
Fallout

Lucrările la Biblioteca Naţională vor începe în această primăvară

Recommended Posts

Lucrările la Biblioteca Naţională vor începe în această primăvară

Lucrările pentru transformarea sediului nou al Bibliotecii Naţionale într-un centru cultural vor începe la sfârşitul lunii aprilie - începutului lunii mai, a declarat ministrul Culturii Adrian Iorgulescu la Realitatea TV.

Ministrul anunţase anterior că licitaţia pentru demararea lucrărilor, care vor costa 78,349 milioane de euro, va fi lansată în aprilie.

Proiectul clădirii de pe cheiul Dâmboviţei, finalizat în ianuarie 2008, prevede transformarea sediului Bibliotecii Naţionale într-un centrul cultural care va găzdui săli de lectură specializate pentru circa 3.000 de persoane, săli pentru cercetare şi studiu individual pentru aproximativ 500 de persoane, spaţii pentru sisteme informaţionale, spaţii pentru documente şi evenimente şi manifestări audio-vizuale.

În plus, Biblioteca Naţională va mai avea săli de conferinţe, librărie, anticariat, cafenele şi restaurante cu terase exterioare către Dâmboviţa, pentru aproximativ 200 de persoane, dar şi birouri, o sală de mese, grădiniţă şi cabinet medical pentru personalul instituţiei.

Ministrul Iorgulescu a estimat că lucrările, finanţate printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, vor fi finalizate în mai 2011.

Sursa: Realitatea.net

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...