Jump to content
Flake

Soluţii Tehnică şi folclor de apartament

Recommended Posts

?Sfoara umedă” ? soluţia recomandată de Primăria Capitalei pentru păcălirea repartitorului

*Directorul AMEREB garantează că această metodă scade factura la jumătate

*Se spune că un efect asemănător îl are şi o pungă cu gheaţă aplicată pe aparat

Inventivitatea ?cetăţeanului de la bloc” depăşeşte orice imaginaţie. Ca să scape de facturi grele la căldură, a găsit metode care de care mai interesante pentru a fenta repartitoarele. Asta în condiţiile în care firmele de repartitoare se jură că aparatele măsoară corect consumul de căldură. Iată câteva metode de a păcăli repartitoarele, aflate de la specialiştii în domeniu, dar şi de la români care le-au folosit cu succes.

Fitil + apă = economie

Prima metodă, dată ca sigură şi care ar garanta o reducere instantanee a consumului, este ?sfoara umedă”. Cum se foloseşte? Ne explică chiar Tudor Popescu, directorul Agenţiei Municipale pentru Eficientizarea şi Reglementarea în domeniul Energiei Bucureşti (AMEREB): ?Te duci la piaţă, la Obor, cumperi două fitile de lampă, adică nişte sfori ceva mai groase şi le treci prin spatele repartitorului. Apoi legi de calorifer un vas cu apă şi pui capetele sforilor în el. Această metodă asigură o factură la căldură cu 50 la sută mai mică, deoarece diferenţa de temperatură înregistrată de repartitor nu va reflecta consumul real. Asta deoarece, din cauza sforii umede se repartizează mai puţine unităţi”, ne-a declarat acesta. În plus, directorul spune că în felul acesta locatarii nici nu atrag atenţia firmelor de repartitoare ca să vină să schimbe ustensila.

Îngheţarea facturii

O altă metodă, ceva mai rudimentară, presupune utilizarea cuburilor de gheaţă. Se iau câteva cuburi, se pun într-o pungă şi se aplică pe repartitor. Avantajul este că aplicarea acestei metode nu implică cheltuieli mari, doar apă de la robinet. Dezavantaj: se recomandă a fi folosită doar de pensionari şi casnice, deoarece gheaţa trebuie înlocuită des fiindcă se topeşte repede. Se pot folosi cârpe umede, dar şi acestea trebuie schimbate pe măsură ce se usucă.

Vântul doboară gigacaloria

A treia metodă foloseşte un element natural prezent aproape în orice casă al cărei proprietar nu şi-a permis să pună termopane: vântul. Când vântul suflă între calorifer şi repartitor, aparatul nu mai este capabil să înregistreze diferenţele de temperatură, ceea ce înseamnă că factura va fi mai mică. Atenţie, însă, dacă aţi rămas cu reflexul de a usca haine pe calorifer şi acoperiţi astfel aparatul, riscaţi să plătiţi o factură colosală

sursa - ziarul gandul.

Romanii nostrii ^_^

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...