Jump to content
gimy100

CRISTIAN DIACONESCU NU SPUNE "NU" CANDIDATURII LA PREŞEDINŢIE

Recommended Posts

http://img261.imageshack.us/my.php?image=cristianwq1.jpg

Cristian Diaconescu, vicepreşedintele PSD, a fost invitatul emisiunii LIVE cu Anca Florea la Radio NewsFm. Printre subiectele abordate se numără şi cel despre o eventuală candidatură a acestuia la funcţia de preşedinte al României. Întrebat dacă va candida pentru această funcţie, Cristian Diaconescu nu a confirmat, dar nici nu a infirmat spunând că nu ştie încă "în acest moment" ce va face. Totuşi, Diaconescu s-a ferit să ofere un răspuns clar la această întrebare, dând diplomatic de înţeles că nu ar spune NU unei astfel de provocări.

El a mai spus că "Nu cred că cineva se poate considera apt sută la sută pentru reponsabilitatea candidaturii la presedinţie." Despre fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, Cristian Diaconescu a spus că a greşit când l-a graţiat pe liderul minerilor, Miron Cozma. "Graţierea lui Miron Cozma mi s-a părut o greşeală."

În acelaşi timp, lui Diaconescu i se pare "suspectă circumscrierea întregii dezvoltări istorice la persoana lui Iliescu." Cristian Diaconescu a vorbit şi despre alegerile locale şi implicit despre candidatura lui Marian Vanghelie la primăria Capitaliei. "Nu am intenţia să candidez pentru o primărie, nu am experienţa necesară să fac aşa ceva. Vanghelie însă are experienţa necesară, şi este potrivit pentru această funcţie", a spus Diaconescu.

Vicepreşedintele PSD a vorbit şi despre schimbările din ultima perioadă din partid precizând că "revenirea lui Năstase din punctul de vedere al vieţii interne de partid, a fost normală. Cei din PSD nu îşi doresc restauraţie ci folosirea celor care au dovedit că pot face şi au facut ceva pentru partid. În acest moment, contează ceea ce se obţine în afara partidului. Noi sperăm ca partidul va câştiga ceva în ochii electoratului prin aceste reveniri. Daca nu aducem ceva nou în PSD ar trebui sa ne predam mandatele, este un gest de igiena..."

Cristian Diaconescu este de părere că PSD ar trebui să-şi aleagă o cale pe care să meargă pentru a nu crea confuzie în electoratul care doreşte o alternativă la conducerea actuală. "PSD trebuie să se decidă pe care variantă merge. Ideea de a fi şi la putere şi în opoziţie, sprijinind PD-L, creaza o stare de incertitudine. Trebuie sa fie o alternativă la putere."

În opinia vicepreşedintelui PSD, Parlamentul ar trebui să ia o decizie în privinţa Guvernului Tăriceanu. "Parlamentul nu se poate transforma într-un grup de analişti politici, trebuie să ia masuri. Are două variante, ori constată că Guvernul işi poate ori că nu-şi poate duce la capăt atribuţiile politice şi atunci il schimbă."

Antena3.ro

Link to comment

Cristian Diaconescu :

Studii:1979-1983-Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti;

1992-Cursurile de specializare ale Centrului pentru prevenirea conflictelor în domeniul măsurilor pentru creşterea încrederii şi securităţii în Europa;

1999-Doctorand al Facultăţii de Drept-Universitatea Bucureşti- tema"Protecţia personalităţii umane prin Convenţia Europeană a Drepturilor Omului"

Specializari: Activitate ştiinţifică:

1993-Cadru didactic asociat la catedra de Drept Internaţional Public, Universitatea "Hyperion"

din 1995-Membru fondator în Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare

1996-1997-Secretar ştiinţific al ADIRI

din 1997-Profesor, Colegiul Naţional de Apărare, cursuri privind tematica securităţii şi cooperării europene şi euro-atlantice

1998-2000- Profesor, IRDI, prelegeri ştiinţifice şi cursuri predate, de asemenea, în cadrul reuniunilor şi simpozioanelor tematice privind protecţia drepturilor omului la Strasbourg, Geneva, Londra etc.

2004-Cadru didactic al Universităţii "Spiru Haret", Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene;

Cursuri: "Managementul Crizelor şi Conflictelor Regionale, Securitate şi Apărare Naţională"

Activitate:Funcţii deţinute în guvern:

-decembrie 2000-ianuarie 2004-Secretar de Stat pentru Afaceri Bilaterale, Ministerul Afacerilor Externe

-Negociator şef pentru Tratatul privind regimul frontierei de stat româno-ucrainene şi pentru Tratatul politic de bază între România şi Federaţia Rusă, pentru Legea maghiarilor din statele vecine Ungariei

-ianuarie 2004-martie 2004-Secretar de Stat pentru Afaceri Europene, MAE

-martie 2004-decembrie 2004-Ministrul Justiţiei

Alte informatii:1983-1985-Judecător, Judecătoria Sectorului Agricol Ilfov;

1985-1989-Judecător, Judecătoria Sectorului 4, Tribunalul Municipiului Bucureşti;

1989-1990-Inspector de specialitate în Ministerul Justiţiei;

1990-1993- Diplomat în Delegaţia Permanentă, ulterior Misiunea Permanentă a României la OSCE;

1993-1995- Coordonator al secţiei de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE;

1995-1996-Diplomat, Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţiile Internaţionale de la Viena, adjunct al şefului misiunii pentru domeniile politico-militar şi de securitate ale OSCE;

1996-1997-Diplomat în Direcţia OSCE din MAE;

1997-1998-Director al Direcţiei OSCE şi de Cooperare cu Structurile Subregionale din MAE;

1998-2000- Director general al Direcţiei Generale Juridice şi Consulare din MAE;

Negociator şef pentru tratatele şi acordurile bilaterale privind regimul frontierelor, protecţia minorităţilor şi readmisia, precum şi în domeniul măsurilor de creştere a încrederii şi securităţii în Europa;

Şef de delegaţie la reuniunile privind Dimensiunea Umană a OSCE, Comisia privind Drepturile Omului la Geneva, Comisia Dunării etc.

mai-decembrie 2000- Secretar general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră(OCEMN) şi ambasador en pied în această organizaţie;

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...