IceMan Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Microsoft, cel mai mare producător software la nivel mondial, a făcut o ofertă de preluare a Yahoo, pentru 31 de dolari pe acţiune, ceea ce înseamnă o valoare totală a tranzacţiei de circa 44,6 miliarde dolari.Oferta, care va permite acţionarilor Yahoo să aleagă între a primi numerar sau un număr fix de acţiuni Microsoft, este cu 62% mai mare decât preţul titlurilor Yahoo la închiderea şedinţei bursiere din 31 ianuarie 2008, se arată într-un comunicat al producătorului de software.Astfel, acţionarii Yahoo vor primi pe o acţiune 31 de dolari sau 0,9509 acţiuni Microsoft.Preţul acţiunilor Yahoo a crescut cu 56% înainte de începerea şedinţei bursiere, la 29,95 dolari, potrivit Reuters. Titlurile Yahoo au încheiat şedinţa bursieră de joi la preţul de 19,18 dolari pe acţiune. Microsoft a arătat că a identificat patru domenii care vor genera sinergii anuale de cel puţin un miliard de dolari, după preluarea Yahoo."Avem foarte mare respect pentru Yahoo şi împreună putem oferi un pachet de soluţii pentru consumatori, editori şi oamenii din domeniul publicităţii", a declarat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer.Piaţa publicităţii online va creşte de la 40 de miliarde de dolari în 2007, la aproape 80 de miliarde până în 2010.Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 1.02.2008 la ora 14:08 Link to comment
-=rZv=- Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 se pare ca bill gates scoate cascavalu .... nu ca nu ar avea de unde dar oricum is o gramada de bani Link to comment
Azra'il Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Microsoft a mai vrut sa cumpere Yahoo, prin februarie-martie (daca nu gresesc), dar s-a opus presedintele (care acum nu mai este), deci se pare ca "se face" afacerea. Pretul e... mare, dar acum un an, pretul unei actiuni Yahoo era 31$ Link to comment
SeBi Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Eu nu vad un lucru bun in aceasta decizie! Link to comment
{Strik3} Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Nu mi se pare o miscare prea inteligenta pentru ca e vorba de o suma muuuuult prea mare.Mie greu sa cred ca vor reusii sa isi recupereze investitia in mai putin de 10 ani. Da , intradevar e vorba de o firma imensa (Microsoft) dar ganditiva si ce inseamna 40 de Miliarde $ .. daca atunci cand a fost vandut YouTube cu 1 miliard si ceva de dolari s-a facut atat tam-tam , suma fiind considerata ENORMA , de 40 miliarde ce sa mai zicem ? :) Link to comment
crancenul Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Microsoft are destul profit din el singur, nu are nevoie de Yahoo! Nu uitati ca MSN si Hotmail,Google(acum mai nou si Windows Live) apartin de Microsoft si sunt foarte folosite.PS:Bill Gates are mai mult de 50 miliarde $. Link to comment
M!X Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 trebuie sa se intample ceva cu yahoo de investe atat bill gates, stie el ceva Link to comment
Stalk3r Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 daca reuseste si cumpara .. , presimt ca va trebuii cumparat messengerul Link to comment
M!X Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 ete na crezi ca inafara de mess nu exista si altceva? msn / skype si vor mai aparea multe dupa Link to comment
Diabolik_01 Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Ohoo e ceva banet ;) , dar cred ca nu vor vinde yahoo. Link to comment
Fane Spoitoru Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 da io nu imi dau seama dc da atatia bani pe el ca de bani astea frate facea nush cate case si aducea mancare pt oameni care nu au Link to comment
Andyyy Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Mi se pare o suma prea mare...ar fi o greseala din partea celor de la Yahoo sa le vanda actiunile Link to comment
TwentyTwo Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 mamo da nui cam mult 44 miliarde pfa dar orcum vorbim despre microsoft .. Link to comment
never Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 hai lol, 44 miliarde... Poate le trazneste dinnou la astia de la Microsoft sa taxeze e-mail-ul, cum se specula acum cativa ani. Link to comment
Stef Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 oare ce se va intampla cu yahoo dupa ce va fi cumparat de Microsoft daca va fi cumparat Link to comment
Potyike Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 daca reuseste si cumpara .. , presimt ca va trebuii cumparat messengerulMSN e microsoft dupa cum stiu eu, si e FREE! Link to comment
Fallout Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 hai lol, 44 miliarde... Poate le trazneste dinnou la astia de la Microsoft sa taxeze e-mail-ul, cum se specula acum cativa ani.doar sunt americani! nu m-ar surprinde!OT: daca dispare yahoo, se vor ridica altii...concurenta e foarte buna pt progres! Link to comment
Spiky2013 Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Din punctul meu de vedere mi se pare ca Microsoft face o greseala. Da f multi bani pe o chestie foarte riscanta. Ce a facut google cu youtube nici nu se compara cu asta. Daca va uitati pe alexa, youtube intrece in curand google-ul (daca nu a facut-o deja)... Yahoo ca companie, nu doar ca site, mi se pare praf! Fara viitor, au aparut alte companii care ofera servicii mult mai bune, si nu cred ca se merita ca Microsoft sa dupa batalii pentru ridicarea Yahoo-ului in topul preferintelor utilizatorilor. Singurul atu al yahoo, este messengerul clar . Link to comment
Fallout Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Google critică oferta Microsoft de a cumpăra YahooConflict de miliarde de dolari între giganţii Internetului. Oficialii companiei Google, care deţine cel mai popular motor de căutare pe internet, au denunţat recenta tentativă a gigantului informatic Microsoft de a cumpăra principalul rival al celor de la Google, compania Yahoo.Pe blogul oficial al corporaţiei Google, directorul juridic al corporaţiei afirmă că oferta Microsoft de a cumpăra Yahoo cu aproape 45 de miliarde de dolari este ostilă şi că supercompania fondată de Bill Gates încearcă să obţină, pe internet, un monopol asemănător celui de pe piaţa calculatoarelor.Conducerea Google afirmă că o astfel de achiziţie depăşeşte cadrul unei tranzacţii financiare şi că se opune principiilor de bază ale Internetului - deschiderea şi inovaţia. Compania Yahoo, care până la apariţia Google domina piaţa căutărilor pe internet, nu a dat încă un răspuns gigantului Microsoft, însă a promis că va studia oferta cu atenţie. Compania Microsoft, una din cele mai mari de pe planetă, a fost acuzată şi chiar condamnată pentru practici de monopol interzise de legislaţia internaţionale.Sursa: Realitatea.net Link to comment
[Leonard] Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Au mai incercat cei de la microsoft sa cumpere compania yahoo prin 2006, 2007 dar au refuzat, cred ca de data asta o sa acepte.Actiunile yahoo au scazut in ultimile lunii. Link to comment
Gabuz Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 nu v-ati gandit asa: o reclama in messenger a noului software de la microsoft....=$$$$$$$$$ se va amortiza fiind folosit ca un mijloc de a face reclama. Link to comment
g_xulescu Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 pfff tocmai am vandut actiunile la yahoo sper sa nu vanda :D Link to comment
[Leonard] Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 nu v-ati gandit asa: o reclama in messenger a noului software de la microsoft....=$$$$$$$$$ se va amortiza fiind folosit ca un mijloc de a face reclama.word...e vorba de publicitate, de la bun inceput Link to comment
gaboi Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 Parca se pensiona :-" Si au acceptat Yahoo ? Link to comment
RayzaH Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 suma e prea uriasa pentru Yahoo!. parerea mea e ca nu merita. Link to comment