Jump to content
Fallout

Preţurile lumânărilor s-au dublat în bisericile din Capitală

Recommended Posts

Preţurile lumânărilor s-au dublat în bisericile din Capitală

Până şi mersul la biserică a început să coste ceva mai mult. În bisericile din Capitală, o lumânare a ajuns să coste cât o pâine. Cu aşa preţuri, credincioşii spun că vor cumpăra mai puţine lumânări. S-a scumpit şi tămîia. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Bucureştilor susţin că au fost nevoiţi să dubleze preţurile pentru că s-au scumpit utilităţile.

Preţurile variază de la 20 de bani, cea mai ieftină lumânare, la 4 lei, cea mai scumpă. Tarifele au fost pur şi simplu dublate. Aşa se face că lumânarea care costa 20 de bani, costă acum 40 de bani. Preţurile nu au fost primite prea bine de credincioşi, iar cei mai afectaţi sunt pensionarii.

Preoţii privesc situaţia cu un aer resemnat. "Este o decizie care îngrijorează credincioşii. Ne rugăm la Dumnezeu, este o decizie unitară la nivel naţional", spune preotul paroh Gabriel Cazacu.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Bucureştilor susţin că preţul lumânărilor nu a mai fost schimbat din 2003, în timp ce materia primă s-a scumpit.

"Arhiepiscopia nu avea altă variantă decât să scumpească aceste lumânări. De patru ani, creşterile salariale s-au resimţit, energia, materia primă şi astel nu s-a putut susţine preţul lumânărilor ca şi până acum", spune purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Preţurile au fost modificate şi la prescuri şi tămâie, iar noile tarife se aplică deja în bisericile din Capitală, Ilfov şi Prahova.

Sursa: Realitatea.net

Link to comment

S-au scumpit lumanarile si tamaia din biserici

Preturile lumanarilor care se vand in biserici au fost majorate, iar reprezentantii Arhiepiscopiei Bucurestilor sustin ca au fost nevoiti sa ia aceasta decizie pentru ca s-au scumpit utilitatile, informeaza Realitatea TV.

Astfel, preturile variaza de la 20 de bani, cea mai ieftina lumanare, la 4 lei, cea mai scumpa. Asta inseamna ca tarifele au fost dublate: lumanarea care costa 20 de bani, costa acum 40 de bani. Reprezentantii Arhiepiscopiei Bucurestilor sustin ca pretul lumanarilor nu a mai fost schimbat din 2003, in timp ce materia prima s-a scumpit.

Preturile au fost modificate si la prescuri si tamaie, iar noile tarife se aplica deja in bisericile din Capitala, Ilfov si Prahova.

Imagine IPB

Sursa

Link to comment

eu unu nu vad bine nici un preot nici un 'thing' de genu ... , in mare parte is niste hotzi pe de'ascunselea .. , si treaba cu lumanarile .. get real a stick of "ceara" + 10 cm atza impletita = 40 000 ?? pha dute ma ..

bine ca au bani sa puna aer conditionat in biserica si alte chestii de genu , cand cica biserica se contrazice cu tehnologia si stiintza .. , i hate this creeps

pe scurt .. mii se pare bullshit

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...