Jump to content
Mayhem_

Beţi dimineaţa ceai în loc de cafea!

Recommended Posts

Există o serie de trucuri la care putem apela pentru a avea nu doar o siluetă de invidiat, ci şi un organism sănătos. O alimentaţie bazată pe fructe şi legume, renunţarea la băuturile carbogazoase şi la dulciuri sunt cei mai importanţi paşi spre un corp sănătos. Iată ce vă sfătuiesc specialiştii americani citaţi de site-ul ivillage.com.

1. Înlocuiţi zahărul cu miere sau cu îndulcitori. Zahărul în exces dăunează organismului, dar şi siluetei.

2. Evitaţi băuturile acidulate. Sucurile naturale, fără adaos de zahăr, sunt mult mai sănătoase.

3. Înlocuiţi cafeaua de dimineaţă cu o cană de ceai verde. Este un bun energizant şi ne pregăteşte creierul pentru o nouă zi de lucru. În plus, ceaiul verde este bogat în antioxidanţi şi nu afectează inima.

4. Potoliţi-vă setea cu apă plată cu lămâie. Acesta hidratează organismul, pe când răcoritoarele carbogazoase de pe piaţă sunt inamicele.

5. Înlocuiţi desertul cu fructe dulci (smochine, banane, stafide, struguri). Au mai puţine calorii şi sunt un adevărat izvor de sănătate.

6. Consumaţi migdale, alune, nuci sau seminţe crude, în locul celor prăjite. Toate conţin grăsimi nesaturate, bune pentru inimă.

7. Peştele poate fi un înlocuitor de bază al cărnii de porc. E bogat în proteine şi grăsimi nesaturate, inclusiv Omega 3, în timp ce carnea grasă poate îmbolnăvi inima.

8. Dacă aveţi de ales între orezul brun şi cel alb, alegeţi-l pe cel brun. Totodată, pâinea albă şi pastele trebuie înlocuite cu produse din făină integrală. Chiar dacă acestea conţin fibre şi vitamine, au destule calorii.

9. Gustarea de prânz se bazează pe sandvişuri? Înlocuiţi brânza, cu felii de roşii. Se combină mai bine cu mezelurile şi au mai puţine calorii.

10. Adăugaţi peste salată zeamă de lămâie, de portocală sau ulei de măsline.

Pe lângă faptul că sunt foarte hrănitoare, nucile şi seminţele sunt indicate şi în tulburările stomacului

Sursa: www.click.ro

O fi sanatos dar prefer sa raman la alimentatia nesanatoasa de acum decat sa mananc fructe si legume cu gramada, cartofi si carne fiarta ... ca nu mai au nici un D-zeu si oricum daca stam putin se ne gandim exista Euri si grasimi ETC cam in toate .... cea mai buna reteta e sa nu mancam nimic :| ... si ceai in loc de cafea ? NEVER ... nimic nu poate inlocui cafeaua de dimineata.

Deja mor incet cand vad sfaturi peste sfaturi ... eu prefer o cafea de dimineata pe stomacul gol , urmata de o bere maxim 2 la fel pe stomacul gol si sar direct la un pranz tarziu ( de obicei mananc prima masa pe la ora 15:00/16:00 ) asa ca putin imi pasa de sfaturile astea.O viata avem ... daca e sa murim , murim cu tot cu sfaturile astea de kkt.

p.s eu dorm ziua si is activ noaptea :D ( azi e exceptie ca am avut examen =)) )

Important este sa mananci ceea ce iti pica bine :) Daca te iei dupa sfaturile tuturor nu o sa ajungi departe si va trebui sa tii mereu cont ca x sau y a zis sa nu mananc aia.In plus,in zilele noastre greu mai gasesti produse care sa nu fie crescute cu chimicale sau care sa nu contina E-uri...Cat despre cafeaua sau ceaiul consumat dimineata eu zic ca e la alegerea fiecaruia si dupa cum ziceau unii de pe aici,aveti o singura viata,enjoy it! ;)

eu cred ca mai important e sa ne traim viata putin si bine (indiferent ce intelege fiecare prin "bine"), decat mult si sa tin numai regimuri, sa ma uit la horoscopt sa vad ce mai mi se intampla maine, sa renunt la lucruri care imi plac pt ca sunt nocive sau mai stiu eu ce.

Guest fabricat_in_romania

care stie ca va fi stresat o zi intreaga.. (iubita..sotie...soacra...servici... :)) ) e recomandata cafeaua..si inca fara zahar... care traieste doar pt a muri...ceai... si cik ala de tei te inmoaie puitin... vei casca toata ziua :))

Prefer dimineata o cafea calduta cu o tigare canceroasa in loc de ceai

Iar de mancat raman tot la carne si rareori dulciuri(probleme cu dinti)

Cat despre fructe hmmmmm cand am chef.

La 15 ani se bea un pahar de lapte cu un corn de ciocolata, nu cafea + tigare.

Cat mai multe fructe :X Love them ... N-am nevoie de cafea pentru energie ... nu-mi place gustul in primul rand .... Energie iau din fructe un pahar de 0.5 de fructe stoarse dimineata imi ajunge pentru toata ziua I want power

Agree, dar mie imi e prea lene dimineata sa storc fructele =))

Cafeaua nu e buna (si nu vorbesc din benzi desenate).

nusu dc doctorii tot insista cu chestii dastea , acum cativa ani spuneau ca trb sa dai la copii suc de portocale , biscuiti cu lapte etc..... iar in prezent spun ca nu mai sunt bune pt copii , deoarece contin nusu ce substante..... nu cred ca exista vreun fruct/mancare care sa contina numa lucruri bune pt oamenii , fiecare are si parti bune si parti rele , doar ca e de preferabil sa fie cat mai putine rele .Si inca ceva , depinde foarte mult de organismu fiecaruia si cum reactioneaza la anumite substante , nu toti reactionam la fel..... si ce dr. am ajuns sa ne luam dupa " destepti " de americanii..... care daca ii pui sa isi lege sireturile , le ia vreo 5 minute....

De 19 ani de zile, 99% din noptile mele traite si dormite pana acuma, am avut ceai langa mine :) De cand ma stiu, is innebunit dupa ceai, noaptea, ceai FTW, dimineata la fel. Dimineata cand ma trezesc, sau noaptea daca ma trezesc dupa ce am adormit, nu pot sa beau apa nici sa ma bati ! :|

eu cred ca mai important e sa ne traim viata putin si bine (indiferent ce intelege fiecare prin "bine"), decat mult si sa tin numai regimuri, sa ma uit la horoscopt sa vad ce mai mi se intampla maine, sa renunt la lucruri care imi plac pt ca sunt nocive sau mai stiu eu ce.

+1 !!! Foarte bine spus !

Cafea nu prea beau, decat @ work, de plictiseala sau de sete, dar la mine, cafeaua/energizantul nu au niciun efect ! :|

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...