Jump to content
Mayhem_

8 motive să nu sărim peste micul dejun

Recommended Posts

“Micul dejun trebuie să-l mănânci singur”, spune o zicală înţeleaptă. Specialiştii în nutriţie sunt întru totul de acord cu sfatul pe care l-am auzit de atâtea ori de la bunici. Oricât aţi fi de grăbiţi, e bine să nu săriţi peste masa de dimineaţă. Iată opt motive, enumerate de specialiştii americani citaţi de Hotnews, pentru a nu rata micul dejun.

1. Aveţi mai puţine şanse să suferiţi de un atac de cord. Explicaţia cercetătorilor este că dimineaţa, imediat după ce ne trezim, sângele are tendinţa să se coaguleze mai repede. Potrivit unor date statistice, cele mai multe atacuri de cord se produc între orele 7 şi 12 dimineaţa.

2. Micul dejun regulat creşte durata de viaţă şi reduce mortalitatea cu 50%. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că obiceiul de a mânca dimineaţă are o influenţă mai mare asupra duratei de viaţă comparativ chiar şi cu fumatul şi sedentarismul.

3. Mâncaţi mai mult, cântăriţi mai puţin. S-a demonstrat că cei care iau micul dejun sunt mai slabi decât cei care sar peste această masă. În funcţie de micul dejun, depinde cum şi cât veţi mânca tot restul zilei.

4. Veţi fi mai eficienţi la şcoală sau la serviciu. Studiile arată că oamenii care mănâncă de dimineaţă sunt mai vioi şi obţin rezultate mai bune la teste. În plus, au o memorie mai bună şi reţin mai uşor informaţii noi.

5. Micul dejun furnizează necesarul de fibre şi vitamine. Este şansa dumneavoastră să mâncaţi alimentele pe care nu apucaţi să le consumaţi în timpul zilei. De obicei, la prânz şi seara nu obişnuiţi să mâncaţi cereale şi lapte, adică un castron cu fibre, acid folic şi calciu.

6. Studiile arată că cei care mănâncă dimineaţa sunt mai binedispuşi. Cercetătorii englezi au demonstrat că micuţii care nu mănâncă de dimineaţă sunt mai predispuşi la depresii, stări de anxietate şi au cu 30% mai multe şanse să fie hiperactivi.

7. Fiţi un exemplu pentru copiii dumneavoastră. Dacă săriţi peste micul dejun, ei vor crede că nu este important. Faceţi-l să devină un obicei, iar micuţii dumneavoastră vă vor urma exemplul.

8. Adulţii care sar peste micul dejun nu sunt foarte eficienţi din punct de vedere fizic, pentru o perioadă mai lungă, în timpul zilei. În schimb, cei care iau micul dejun în mod regulat au, de obicei, o stare excelentă.

Micul dejun e o masă extrem de importantă. Cu toate acestea, nu trebuie să mâncaţi mult sau nesănătos dimineaţa. Ce ar trebui să conţină prima masă a zilei? Cel puţin o porţie de fibre, cereale, cât mai sărace în zahăr, cel puţin un fruct sau o legumă ori suc de fructe în loc de cafea (vă dă energie!), lapte sau o altă sursă de calciu, plus proteine, din carne, brânză sau ouă.

Nu mâncaţi desert la micul dejun. Dacă vă gândiţi că o gogoaşă cu ciocolată s-ar putea număra printre alimentele care se pot consuma de dimineaţă, vă înşelaţi. Nu vă satură decât pentru scurt timp şi, foarte repede, vi se va face din nou foame.

Sursa: www.click.ro

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...