laura Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Mustrarile de constiinta nu salveaza Planeta de incalzirea globalahttp://imageshack.usDiscutiile despre practicile care afecteaza mediul sunt bune doar pentru usurarea constiintei dar nu vor impiedica impactul negativ pe care il vor avea asupra Planetei si asupra calitatii vietii generatiilor viitoare, considera Albert Bandura din cadrul Departamentului de Psihologie de la Universitatea Stanford.Cercetatorul atrage atentia asupra faptului ca nu trebuie sa ne deghizam actiunile sau sa ne declansam o constiinta de mediu ca sa salvam lumea.In contextul schimbarilor climatice, consumatorii sunt bombardati cu mesaje de eficientizare a consumului energetic. Aceste economisiri pot fi insa anulate cu rapiditate de cresterea consumului de bunuri si servicii. Ceea ce la prima vedere ar putea reduce raul ecologic pe care il producem , nu face decat sa duca la un rau si mai mare."Ne confruntam cu schimbari globale majore care au consecinte ecologice capitale care includ despaduririle, extinderea desertificarii, incalzirea globala, topirea calotei glaciare, inundarea zonelor de coasta, fenomene meteo extreme, eroziunea solului, scaderea drastica a stocurilor piscicole, pierderea biodiversitatii. Oamenii se afla in fruntea lantului trofic si distrug cu rapiditate speciile si ecosistemele", a declarat Albert Bandura.Cercetatorul insista si asupra influentei negative pe care o are cresterea demografica asupra degradarii mediului si considera ca numarul mare de oameni va anula beneficiile tehnologiilor curate.Sursa: enn.com Link to comment
galklyfe Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Da pana ce marii protugatori si consumatori de petrol nu vor mai avea ce sa consume nu se va rezolva mare lucru plus alte centre industriale care polueaza din greu pamantul mai recent stiu ca s-a facut un pact i-am omis numele in care se prevede ca in viitorul apropiat Africa se va dezvolta si sa se foloseasca forme de producere a energie neconventionale iar Africa are foarte multe resurse la care americani de exemplu nu l-au semnat , asa ca pana cand nu se va gasi o modalitate mai buna de producere a energie care sa nu degaje emisii si sa produca rapid si in cantitate mare energie poluarea nu va inceta. Link to comment
Kilobaid Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Nu cred ca noi vom simti dar copii sau nepoti nostri vor fi afectati. Link to comment
mircea_dbv Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 cu totii simtim efectele incalzirii globale,deja se simt,cel putin asta e parerea mea...nu vad sa mai fie prima-vara/toamna...temperaturile sunt date peste cap...sunt efectele incalzirii globale,minore inca,se vor accentua in viitorul apropiat Link to comment