Jump to content
Fury

Cutremur de 6,2 grade în Japonia

Recommended Posts

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade s-a produs luni, în apropiere de oraşul Iwaki din Japonia, fără a provoca pagube majore sau răniţi, a anunţat institutul geologic american USGS.

Agenţia japoneză de meteorologie a declarat însă că seismul a avut o magnitudine de 5,9 grade şi a fost localizat la o adâncime de circa 40 de kilometri pe coasta oceanică Fukushima, o prefectură aflată la circa 240 de kilometri nord-est de capitala Tokyo.

Televiziunea a difuzat imagini din timpul cutremurului, dar presa locală a declarat că nu s-au înregistrat victime, în timp ce agenţia a precizat că nu există riscul producerii unui tsunami.

Conform standardelor japoneze de măsurare a efectelor, agenţia a declarat că intensitatea cutremurului a fost de patru din şapte - ceea ce ar putea speria oamenii şi ar determina balansarea obiectelor suspendate, dar ar fi puţin probabil să provoace pagube majore.

USGS a anunţat că seismul s-a produs la o distanţă de 68 de kilometri nord-est de Iwaki, situat în provincia Honshu, la ora 13.51 GMT (15.51 ora României) şi la o adâncime de 27 de kilometri.

Institutul american anunţase anterior că seismul a avut o intensitate de 6,0 grade şi că s-a produs la 72 de kilometri nord-est de Iwaki, la o adâncime de 39 de kilometri.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 26.11.2007 la ora 18:25

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...