Jump to content
POLAND

Un copil român i-a scris un mesaj preşedintelui Italiei, cerând înţelegere faţă de el şi familia sa

Recommended Posts

Un băieţel român de 11 ani, aflat cu părinţii în Italia, îi scrie preşedintelui italian. El îi cere lui Giorgio Napolitano să le acorde o şansă - lui şi părinţilor - după ce buldozerele le-au demolat baraca în care locuiau.

Dragă Domnule Preşedinte Napolitano, mă numesc Sorin, am 11 ani, vin din România şi trăiesc în Italia de doi ani. Sunt elev în clasa a V-a la o şcoală din Roma şi până ieri locuiam într-o tabără de nomazi din Tor di Quinto". "M-am întors acasă şi nu mi-am mai găsit casa; era distrusă, împreună cu cărţile mele şi cu toate celelalte lucruri. Părinţii mei sunt oameni cinstiţi, mama este femeie de serviciu, iar tatăl meu - zugrav; nu-şi pot permite altceva decât o baracă, deşi lucrează de dimineaţa până seara. Dumneavoastră aţi spus că fiii imigraţilor trebuie să aibă aceleaşi drepturi cu cei născuţi în Italia"îşi încheie Sorin scrisoarea.

Mesajul a fost reprodus de cotidianul La Stampa, dar şi de alte ziare din peninsulă. Potrivit agenţiei NewsIn, imdiat după publicarea scrisorii, autorităţile italiene s-au mobilizat pentru a-i oferi asistenţă. Sorin va fi dus într-un centru de primire din Roma.

Realitatea TV

"... la final trebuie sa precizam ca Romania e o tara in Africa, noi traim in gauri insalubre in pamant, suntem canibali,vanam sobolani cu arcu,nu avem masini ca ne deplasam prin copaci vopsiti in galben, si toate constructiile pe care le puteti admira daca alegeti sa faceti o excursie pe aceste meleaguri sunt construite de o civilizatie superioara cu care noi nu avem nici-o legatura...Va Multumim." doar un fragment dintr-o melodie...si ..probabil o impresie a italienilor despre noi...inca o data... Va Multumim..

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...