Diabolik_01 Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Presedintele venezuelean Hugo Chavez a declarat ieri seara la Lisabona, in timpul unei vizite scurte in Portugalia, ca lumea trebuie sa se pregatesca pentru a face fata sfarsitului erei petrolului, informeaza NewsIn.Lumea "trebuie sa se pregateasca pentru a face fata sfarsitului petrolului", a afirmat Chavez pentru jurnalistii care asteptau coborarea sa din avion pe aeroportul militar Figo Maduro, de la Lisabona. Presedintele sud-american a adaugat ca Venezuela este, impreuna cu Rusia, Iranul si Arabia Saudita, unul dintre ultimii mari producatori de petrol.In acest context, Venezuela si Portugalia au semnat un acord de cooperare pe plan energetic. "Venezuela vrea sa fie o sursa importanta de energie sigura pentru Portugalia. Nu suntem egoisti", a explicat Chavez.Sursa: 9AM, astazi Link to comment
Mysterio Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Sunt curios cum o sa fie Pamanul fara petrol :) ce`o sa se mai inventeze :D Link to comment
RaifalM3n Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 o sa fie cam aiurea atatea masini...etc Link to comment
[k1ll] Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Avand in vedere k petrolul este una din resursele principale crek o sa fie un dezastru mare Link to comment
MiTzA- Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Ei acum....O sa scoata ei un inlocuitor....dar totusi nu as vedea cum ne am descurca fara petrol Link to comment
eleodor Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 pamantul fara petrol?doamne ce o sa ne facem fara...? Link to comment
LittleG Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 tulai domne` ma da ce o sa ma fac fara petrol.....io ce o sa mai beau de sarbatori....apa ..... :P Link to comment
FujiPa Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 incepe era nucleara :> nu numai in rachete si submarine :> Link to comment
n4pst3r Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 E o pacaleala internationala ca sa mareasca pretul la petrol, rezervele vor tine pana in 2200.(Am citit asta in "Magazinul" acum cateva luni :) ) Link to comment
mad_eye Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 deci apogeul petrolului sau punctul limita a fost atins in 2005 dar petrol mai e cel putin pana in 2050.Dar mai bine ca se termina ca petrolul asta a produs numai poluare ,lasati ca putem sa folosim energie solara ,soarele fiind o stea de varsta medie daca nu ma insel ,deci avem cam energie solara pentru 3000 de ani.Sau in loc de petrol putem folosi uleiul refiltrat ,am vazut la tv cum foloseau uleiul filtrat dupa prajit la o masina diesel si mergea perfect masina.Dar probabil ca cea mai buna va fi energia solara sau eoliana...doamne exista atatea alternative la petrol incat ne putem lipsi de el...Desi sunt de parere ca ar trebui oprita exploatarea petroului sa mai ramana ceva in resursele subsolului totusi Link to comment
LeX LuTHoR Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 deci apogeul petrolului sau punctul limita a fost atins in 2005 dar petrol mai e cel putin pana in 2050.Dar mai bine ca se termina ca petrolul asta a produs numai poluare ,lasati ca putem sa folosim energie solara ,soarele fiind o stea de varsta medie daca nu ma insel ,deci avem cam energie solara pentru 3000 de ani.Sau in loc de petrol putem folosi uleiul refiltrat ,am vazut la tv cum foloseau uleiul filtrat dupa prajit la o masina diesel si mergea perfect masina.Dar probabil ca cea mai buna va fi energia solara sau eoliana...doamne exista atatea alternative la petrol incat ne putem lipsi de el...Desi sunt de parere ca ar trebui oprita exploatarea petroului sa mai ramana ceva in resursele subsolului totusiDa ar fi si energia solara o solutie ... dar cel mai bine automobilele ar merge cu baterii ( am citit un documentar intr-un nr. din revista Arborele Lumii nu demult ) sau pe turbine ... sunt o gramada de modalitati.Oricum petrolul nu va fi terminat complet niciodata ... sunt o gramada de locuri neexplorate unde se pot afla zacaminte imense de petrol ... Link to comment
The Wizard Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 povesti de adormint stra-stra...-stra nepotii. nu prindem noi perioada cand nu va mai fi petrol, cum nici sf. lumii, distrugerea soarelui, etc. probleme nu imi fac. Link to comment
Zym3r Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 eh, solutii sunt si se vor gasi. Link to comment
iNm Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Din cate stiu in Oceanul Arctic sunt 25% din resursele de petrol ale lumii care nu sunt inca exploatate.Asta fara ce mai e inca in zonele deja cunoscute. Link to comment
eyez0nyou Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Atata timp cat mai exista o picatura de petrol , aceasta o sa fie principala sursa de energie.Atata timp cat petrolul v-a avea pret. ca sa nu mai fie scos petrol, trebuie sa nu mai fie cumparat.Cata vreme exista petrol, nimeni nu o sa caute alta sursa de energie. Link to comment
Lucian Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 imi aduc aminte cand eram mai mic, am vazut un documentar in care ne aratau cum se face petrol din diferite obiecte, chiar si din gunoi. :D Link to comment
Fane Spoitoru Posted November 22, 2007 Share Posted November 22, 2007 nu ramanem noi asa rpd fara petrol ;) + ca au inventat alt combustibil pe baza de plante :) @watch pimp my ride ;) cand ii face lu ala masina de curse :P Link to comment
D.K. Posted November 22, 2007 Share Posted November 22, 2007 tulai domne` ma da ce o sa ma fac fara petrol.....io ce o sa mai beau de sarbatori....apa ..... :P Da tu bei petrol? #-o :crazy: si e vorba ca o sa se termine in cativa zeci de ani nu pana de sarbatori #-o Link to comment
alecs Posted November 22, 2007 Share Posted November 22, 2007 n-ati auzit de surse alternative de energie ? :blink: Link to comment
noghri Posted November 22, 2007 Share Posted November 22, 2007 Da tu bei petrol? #-o :crazy: si e vorba ca o sa se termine in cativa zeci de ani nu pana de sarbatori #-o "petrol" e o alternativa de nume pentru vin ;) Link to comment
Legacy Posted November 22, 2007 Share Posted November 22, 2007 daca e asa, urmeaza conflictele intre state, mai ales in africa si asia. Link to comment
Scream Posted November 23, 2007 Share Posted November 23, 2007 minciuni...sunt alte jocuri la mijloc pe care nu vor sa le afle lumea intreaga.... Link to comment
Valek Posted November 23, 2007 Share Posted November 23, 2007 Daca se termina, chiar ma bucur! Macar de ar inceta sa polueze atat. Link to comment
ciprianned Posted November 23, 2007 Share Posted November 23, 2007 Domnul nostru de Fizica ne-a zis acum 1 luna ca peste vreo 40-50 de ani va veni sf lumii ... principala cauza precizata de dansul fiind epuizarea petrolului in 30-40 de ani ... , Il citez : ,, Pai dc credeti voi ca americanii s-au gasit sa produca razboiul din Irak ? pt ca acolo sunt resurse f bune ex : petrol " in final a zis ca acesta este inceputul celui de-al 3 lea razboi mondial ...Nush ce sa zic ... sa il credem sau nu ? Link to comment
Guest Blaidy Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Domnul nostru de Fizica ne-a zis acum 1 luna ca peste vreo 40-50 de ani va veni sf lumii ... principala cauza precizata de dansul fiind epuizarea petrolului in 30-40 de ani ... , Il citez : ,, Pai dc credeti voi ca americanii s-au gasit sa produca razboiul din Irak ? pt ca acolo sunt resurse f bune ex : petrol " in final a zis ca acesta este inceputul celui de-al 3 lea razboi mondial ...Nush ce sa zic ... sa il credem sau nu ? Dracu stie ... eu zic ca mai traim pe putin 100 de ani Link to comment