Jump to content
energy

Numărul repetenţilor s-a triplat faţă de anul trecut, în şcolile din Capitală

Recommended Posts

Numărul repetenţilor s-a triplat faţă de anul trecut, în şcolile din Capitală

Din ce în ce mai mulţi elevi abandonează şcoala, rămân repetenţi sau învaţă prost, în condiţiile în care prea mulţi profesori pe care îi au la clasă nu au studiile corespunzătoare materiei pe care o predau ori au depăşit vârsta pensionării. Iar dacă asta nu ar fi fost de ajuns, majoritatea clădirilor în care se învaţă tind să ajungă la 100 de ani vechime.

Aproape de trei ori mai mulţi copii din clasele I-IV sau de liceu au rămas repetenţi anul acesta, faţă de anul trecut, şi de două ori mai mulţi la gimnaziu. De asemenea, mulţi copii, dar mai ales mulţi adolescenţi abandonează şcoala - cea mai gravă situaţie apare la şcolile de arte şi meserii, unde anul acesta s-a dublat numărul de elevi care au părăsit şcoala.

Tot în 2007, de şase ori mai mulţi adolescenţi decât anul trecut nu au mai fost interesaţi să meargă la anul de completare care le oferă, de fapt, calificarea profesională.

Dacă unii elevi nu vor să mai meargă la şcoală, alţii îşi doresc asta, dar nu au unde. În Bucureşti există un deficit de 10.000 de locuri la grădiniţă. Situaţia infrastructurii este, de altfel, îngrijorătoare: 80 % dintre şcolile şi liceele din Bucureşti au fost construite înainte de 1977.

Cât priveşte dascălii, în România anului 2007 sute de profesori necalificaţi sau pensionaţi predau în continuare în şcolile bucureştene. În Bucureşti sunt peste 600 de unităţi de învăţământ şi mai mult de 250.000 de elevi.

VECHIMEA CLĂDIRILOR

înainte de 1900 - 37

1900-1940 - 109 clădiri

1941-1977 - 392 clădiri

1978-2002 - 98 clădiri

CALIFICAREA PROFESORILOR

necalificaţi - 357

pensionari - 637

suplinitori - 4377

titulari - 12.799

Sursa: Realitatea TV

Link to comment

Peste 7.000 de elevi repetenţi în Bucureşti

Peste 7.000 de elevi din Capitală au fost declaraţi repetenţi la sfârşitul anului şcolar trecut, mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului de învăţământ 2005-2006.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, cei mai mulţi repetenţi au fost elevi de liceu. Totodată, abandonul şcolar a crescut în anul şcolar trecut când s-au înregistrat aproape 1.400 de cazuri, cele mai multe fiind în învăţământul gimnazial.

Potrivit raportului privind starea învăţământului, numărul elevilor sancţionaţi pentru absenţe sau indisciplină a scăzut cu aproape 1.000, faţă de anul şcolar 2005-2006. Cei mai mulţi sancţionaţi, aproape 10.000 de elevi, sunt elevi ai claselor a IX-a şi a X-a, urmaţi de cei din gimnaziu şi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a.

Sursa: Realitatea TV

Link to comment

Iti trebuie o strategie bine pusa la punct (scutiri false, sa te informezi care sunt orele la care se dau note si teste), si nu vei avea probleme.

Cu 138 de absente (dintre care 132 motivate) am avut lejer 8.52 pe clasa a 12-a, cu efort minim, fara necesitatea de a fi tocilar si alte rahaturi :).

Link to comment

Multi nu isi dau seama de consecintele abandonului. Eu is unu din cei care s-au lasat de facultate si am ajuns in stadiul in care trebuie sa muncesc ca sa imi platesc o facultate la id. Insa isi vor da ei seama cand vor vedea cat e de greu sa gasesti loc de munca cu doar 10/12 clase sau daca vor gasi va fi prost platit si vor munci in conditii de toata...mila...asa ca va sugerez sa va ganditi de mai multe ori inainte de a face prostia asta

Link to comment

o sa regrete ei mai tarziu smile.gif
:right:

E vai si amar de invatamantul romanesc :| ...La mine in clasa a venit o fata care a ramas din cauza absentelor.Si acum tot asa e ...Nu are 2 saptamani intreagi venite la scoala, dar dirigu` ii motiveaza cam 75% din absente fara ai mai cere scutirii :| ...Si eu am 6 absente si face figuri ...da` nah suntem in romania :|

Link to comment

Acum nu prea stiu ce te poate determina sa inveti.Eu in generala mai cu frica mai cu sila invatam.Acum sunt la teologie.Imi place. Deja nu mai consider invatatul o datorie .A devenit o placere .Trebuie in viata sa faci ce iti place.Parintii ca parintii ... Am luat batai multe pana in clasa a 6-a ca nu invatam.Ciudat insa,ca dupa ce m-au lasat in pace am inceput sa invat.Pana la urma nu stiu care e solutia.Daca se implica parintii nu e bine si daca nu se implica iar nu e bine.Sa iti placa scoala.Cea mai mare prostie mi se pare sa iti trimiti copilul la nu-stiu-ce profil ca asa vrei tu.Lasa-l sa faca ce ii place.Bine,bataia mi se pare cam mult.Dar iti vine copilul acasa cu doi,trei si spui : lasa mama ... ca nu o sa te intrebe nimeni daca ai luat trei in clasa a 10 -a .Apoi seara ii dai milionu si ii dai voie sa plece si sa se intoarca peste 2-3 zile.Vezi pusti cu telefoane de 20 mil ( a scuze asta era in clasa a8-a;acum sarim la 25-30)care nu stiu sa lege doua propozitii.

Parerea mea : dupa munca si rasplata.

Link to comment

Iti trebuie o strategie bine pusa la punct (scutiri false, sa te informezi care sunt orele la care se dau note si teste), si nu vei avea probleme.

Cu 138 de absente (dintre care 132 motivate) am avut lejer 8.52 pe clasa a 12-a, cu efort minim, fara necesitatea de a fi tocilar si alte rahaturi :).

WORD

chiulesti da tre sa stii cum

sa faci in asa fel ca toate sa mearga:D

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...