Jump to content
Fury

CE deschide o investigaţie legată de planul Google de a prelua DoubleClick

Recommended Posts

Comisia Europeană (CE) va desfăşura, timp de patru luni, o investigaţie aprofundată privind planul Google de a prelua compania DoubleClick pentru 3,1 miliarde de dolari, în vederea evaluării impactului pe care tranzacţia l-ar avea asupra mediului concurenţial, transmite Reuters.

"Ancheta iniţială a Comisiei a indicat că fuziunea ridică probleme în domeniul concurenţei pe piaţa intermedierilor şi serviciilor de publicitate online", se arată într-un comunicat al CE.

Comisia are la dispoziţie 90 de zile lucrătoare, până la data de 2 aprilie, pentru a lua o decizie finală referitoare la efectul tranzacţiei propuse asupra concurenţei.

Google, care stochează informaţii referitoare la preocupările clienţilor care navighează pe Internet, doreşte să cumpere DoubleClick pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea de a adapta reclamele la activităţile utilizatorilor.

Ambele companii sunt implicate în vânzarea de publicitate online, cu toate că modelele lor de afaceri diferă. Google a propus deja unele modificări, iar termenul limită a fost prelungit până la 13 noiembrie pentru ca aceste propuneri să fie cunoscute de clienţi şi de companiile concurente.

Ca răspuns la îngrijorarea unor terţe părţi, Google s-a angajat în faţa Comisiei Europene să păstreze anumite practici de afaceri ale DoubleClick.

Prelungirea cu 90 de zile a perioadei de analiză a tranzacţiei nu înseamnă neapărat că vor exista noi cereri de modificare a termenilor tranzacţiei.

CE colaborează îndeaproape în acest caz cu Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite, unde a avut loc o audiere în Congres.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 13.11.2007 la ora 19:55

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...