Jump to content
Mayhem

A intrat in Cartea Recordurilor

Recommended Posts

E un copil vesel şi activ. Face ca lucrurile cele mai grele să pară o joacă. Se antrenează din plăcere şi anul trecut, la 9 ani, a decis să facă un salt cu paraşuta, în tandem cu unul dintre instructorii ei. Valentina Mihanciu a devenit, astfel, cea mai tânără săritoare cu paraşuta din lume. Performanţa ei a fost omologată oficial, la 5 noiembrie, de Cartea Recordurilor.

La 8 octombrie 2006, când Valentina avea 9 ani, a sărit de la 4.000 de metri şi a zburat, în cădere liberă, 55 de metri deasupra aerodromului Strejnic de la Ploieşti. Părinţii, amândoi instructori la Aeroclubul Transilvania din Sibiu, nu au cuvinte să ne povestească despre performanţa pe care Valentina a înregistrat-o şi spun că acest lucru pare că a venit de la sine.

“Nu ne-am gândit să stabilim un record mondial. Ea a fost tot timpul cu noi, pentru că nu am avut cu cine să o lăsăm acasă. S-a antrenat tot timpul împreună cu noi şi de un an ne bate la cap să o lăsăm să zboare în tandem. Pentru ea e ceva normal şi uşor”, a declarat pentru Click!

Vasile Mihanciu, tatăl Valentinei. La miezul nopţii de 5 spre 6 noiembrie, oficialii de la World Record Academy i-au sunat la telefon pe părinţii Valentinei şi le-au comunicat vestea. Fiica lor a intrat în Cartea Recordurilor şi este cea mai tânără săritoare cu paraşuta din lume. “Tati, să ştii că te-am depăşit!”, a fost prima reacţie a Valentinei, fericită că performanţa ei e recunoscută de o lume întreagă.

Fetiţa, care e elevă la Liceul Onisifor Ghibu din Sibiu, schiază de la vârsta de 1 an şi 6 luni, zboară la dublu cu parapanta de la 5 ani, de la 7 ani zboară cu planorul, face dansuri şi sărituri în apă. Părinţii ei îşi amintesc cu nostalgie cum arăta “mogâldeaţa” lor când, la vârsta de 6 luni, au zburat împreună, pentru prima dată, cu un avion tip PZL-104.

Vasile Mihanciu spune despre fiica lui că are o determinare ieşită din comun pentru un copil de 10 ani şi că saltul pe care l-a făcut anul trecut a fost doar decizia ei. Părinţii Valentinei, sunt amândoi sportivi.

Tatăl a sărit până acum cu paraşuta de 6.800 de ori, deţine 16 recorduri naţionale la zbor cu parapanta, iar în 1972 a stabilit un record mondial pentru un salt de la 1.500 de metri, cu aterizare la punct fix, în nouă oameni. Mama, Tatiana Poponea, are şi ea la activ 1.800 de lansări din aeronavă.

Sursa: www.click.ro

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...