Jump to content
Fury

Băsescu: Escaladarea infracţionalităţii din Italia nu a început acum 10 luni, ci cu mult înainte

Recommended Posts

Preşedintele Traian Băsescu a declarat într-un interviu acordat cotidianului Il Messaggero, că "escaladarea infracţionalităţii (româneşti) din Italia nu a început în urmă cu zece luni, ci cu mult înainte" subliniind că România şi Italia rămân ţări prietene, în pofida crizei din ultimele zile.

Şeful statului român a expus, în interviul din care cotidianul italian a publicat, miercuri, un fragment în pagina electronică, poziţia sa pe tema siguranţei şi a decretului-lege adoptat de urgenţă de Guvernul italian pentru contracararea fenomenului infracţional reprezentat de imigranţii români.

"Escaladarea faptelor criminale (comise de români) în Italia nu a început în urmă cu zece luni, ci cu mult, mult timp înainte", a declarat Băsescu.

El a subliniat că România şi Italia rămân, totuşi, două ţări prietene, care au responsabilităţi comune şi vor găsi împreună o soluţie la această problemă.

"Anul acesta m-am întâlnit cu primarul Romei, Veltroni, şi i-am explicat pe larg şi în profunzime cum stau lucrurile: noi, la Bucureşti, am îndepărtat taberele de romi", a adăugat şeful statului, potrivit ediţiei online a cotidianului Il Messaggero.

Mediafax

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...