Jump to content
Cronoss

Trafic dificil pe DN 18, în Maramureş, din cauza zăpezii

Recommended Posts

Drumul naţional 18, prin pasul Gutâi, care face legătura între municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, a fost blocat, pentru scurt timp, marţi noaptea, după ce un TIR a rămas împotmolit din cauza zăpezii de pe şosea, iar miercuri dimineaţă se circula cu dificultate.

Stratul de zăpadă depus pe şosea ajunge la aproximativ zece centimetri, iar drumarii care au ieşit cu utilajele pentru deszăpezire au fost depăşiţi de situaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX. La fel s-a întâmplat şi cu şoferii aflaţi în pasul Gutâi care nu aveau maşinile echipate pentru condiţii de drum de iarnă.

Traficul rutier pe DN 18 a fost blocat pentru scurt timp, în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unui TIR care s-a blocat pe traseu. Şoferul acestuia a dat vina pe drumari, care nu au acţionat din timp.

”Nu pot urca. E dezastru. Trebuie să ajung la Sighet şi cred că voi ajunge dimineaţă. Am cauciuri, lanţuri, dar nu merge. Ar fi trebuit să arunce cu antiderapant”, a spus conducătorul auto.

Din cauza carosabilului umed şi a vizibilităţii reduse s-a înregistrat şi un accident de circulaţie. O şoferiţă a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un parapet. Femeia a declarat că nu a putut face nimic. ”Coboram muntele şi în curba asta am pierdut controlul şi am intrat în parapet. Drumarii puteau să dea măcar cu antiderapant”, a spus şoferiţa.

Pe drumul naţional 18 s-a circulat şi miercuri dimineaţă în condiţii dificile din cauza ninsorii, şoferii fiind sfătuiţi să îşi echipeze maşinile pentru iarnă.

În unele zone din partea de nord a judeţului Maramureş a nins abundent, pe tot parcursul nopţii, precum şi miercuri dimineaţa.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 7.11.2007 la ora 09:38

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...