Jump to content
Diabolik_01

Italia ne uraste

Recommended Posts

Politicienii, presa si opinia publica italiana s-au coalizat impotriva imigrantilor romani, dupa un oribil viol comis la Roma de un roman de origine roma

Mailat a fost condamnat in Romania in 2006 pentru furt calificat

Giovanna Reggiani, in virsta de 47 de ani, sotia unui capitan de marina, a fost batuta si violata marti seara, fiind gasita in coma profunda intr-un sant din apropierea unei tabere din suburbia Romei unde traiesc multi romani. Presupusul sau agresor, Romulus Nicolae Mailat, roman de etnie roma din Avrig, judetul Sibiu, in virsta de 24 de ani, cu antecedente penale in Romania, a fost arestat. O imigranta romanca, ce locuia in aceeasi tabara cu atacatorul, a fost cea care a indicat autoritatilor vinovatul, dupa ce l-a vazut cind tira victima. In locuinta improvizata a lui Mailat a fost gasita geanta victimei, iar romanul era plin de zgirieturi, provocate probabil de aceasta.

Fapta lui Mailat a declansat o intreaga campanie politica si mediatica impotriva “fenomenului“, “a problemei romanesti in Italia“. Imigrantul roman, in general, a devenit, in imaginarul italianului obisnuit, portretul-robot al criminalului, al delincventului. Prima pagina a tuturor ziarelor italiene era acoperita joi de indignarea in fata oribilei crime comise de un roman la Roma: “Violata, torturata si aruncata intr-un sant, soc la Roma - Veltroni impotriva guvernului de la Bucuresti“ (Corriere della Sera”), “Femeie masacrata, teroare la Roma - Prodi telefoneaza la Bucuresti. Decret privind expulzarea“ - ( “La Repubblica“), “Te ucid pe strada - Alarma: imigranti!. Un roman violeaza si ucide o femeie italiana“ (“Libero“).

Politia italiana s-a mobilizat in numar mare pentru reconstituirea atacului

“Basta de-aici inainte!“, a afirmat ieri raspicat Walter Veltroni, primarul Romei. “Faptul ca a fost admisa intrarea unui numar atit de mare al romanilor in tara noastra a fost o greseala politica imensa. Din pacate, prin abolirea vizelor pentru cetatenii romani dupa intrarea in Uniune s-a consimtit intrarea unui flux enorm de imigranti. La Roma, care pina nu de mult era considerata capitala cea mai sigura din Europa, nu se mai poate circula liber pe strazi“, a continuat primarul Romei intr-o conferinta de presa dupa descoperirea victimei. Vinovati de trista metamorfoza a Cetatii Eterne, au cazut de acord premierul Prodi si primarul Veltroni, sint romanii. Conform datelor oficiale, anul trecut imigrantii romani reprezentau 75% din totalul protagonistilor actelor infractionale comise la Roma.

“Sintem in plina invazie. Ce resursa economica! Imigratia nu este decit criminalitate pura“, declara miercuri Paolo Grimoldi, deputat al partidului Liga Nordului, la aflarea numarului de imigranti aflati in Italia. Crima comisa de compatriotul nostru a determinat miercuri seara reunirea de urgenta a Consiliului de Ministri Italian si transformarea rapida a unei propuneri in decret-lege intrat in vigoare imediat: este vorba de o norma care prevede expulzarea imediata a persoanelor - chiar si membre ale Uniunii Europene - care reprezinta un pericol pentru siguranta nationala, linistea publica, demnitatea sau integritatea cetatenilor. Proiectul are drept tinta, in substrat, imigrantii romani. (Claudia Stanila)

*

Romanii din Italia, discriminati

Avocatul Giancarlo Germani, liderul Partidului Initiativa Romaneasca, considera ca romanii sint discriminati in Italia: “Discriminarea se refera mai ales in ceea ce priveste munca, intrucit sint platiti mai putin decit toti ceilalti lucratori. Nu poate exista siguranta fara integrare. Expulzarea nu este o solutie, caci cei care vor fi repatriati se pot intoarce si pot crea din nou probleme“. Parintele paroh al comunitatii romane de la Monterotondo si capelan al puscariilor din Roma, Petre Bogdan, considera, la rindul sau, ca “masurile de securitate“ adoptate de Guvern nu vor rezolva problema clandestinitatii si nici a celei infractionale. Corneliu Horia Carcotas, doctorand in istoria religiilor (de 11 ani in Italia): “Cita vreme numerosi imigranti vor continua sa doarma sub poduri si in campusuri nomade nu va exista siguranta. Este nevoie de ameliorarea unor politici de integrare si de asistenta sociala a imigrantilor. Este esential ca in Italia sa existe o voce oficiala a romanilor, ferma, punctuala, respectabila din partea autoritatilor de aici si din tara pentru a sustine si pentru a apara comunitatea romaneasca ori de cite ori este nevoie“. “Nu cred ca este suficienta tentativa de a ne delimita net de romanii de origine roma, spunind ca de fapt nu sint romani“, este de parere Radu Motoca, doctorand in filosofie la Roma.

Romanii care au semanat groaza

Crimele, jafurile si violurile au fost principalele motive ale aparitiei romanilor in presa italiana.

Imigrantii romani au intrat in vizorul presei italiene din cauza infractiunilor comise. La inceputul lunii mai, o italianca in virsta de 23 de ani a fost ucisa de doua prostituate romance, care i-au scos ochii cu virful unei umbrele. Una dintre agresoare era minora. O alta romanca a fost condamnata, recent, la noua ani de inchisoare pentru uciderea, in luna august, a unei batrine in virsta de 92 de ani. Mobilul crimei a fost furtul a 2.500 de euro.

Locuitorii Romei a fost socati de executia sumara careia i-a cazut victima un roman in cursul lunii septembrie. Trei romani au fost atunci acostati intr-o piata din Roma de un alt grup de conationali. Acestia au deschis focul asupra romanilor, omorindu-l pe unul dintre ei, dupa ce-l obligasera sa ingenuncheze. In octombrie 2007, trei romani au primit pedepse de 8 si 18 ani de inchisoare pentru uciderea contesei Italia Viglino Cibrario in garajul casei acesteia, in timpul unei tentative de jaf comis in 2005, la Torino. Un cetatean roman a fost arestat, in octombrie, sub acuzatia ca ar fi violat o femeie pe treptele unei biserici din localitatea Spresiano. Tot in octombrie s-a inregistrat si decesul unui biciclist, agresat de catre doi romani in urma cu doua luni.

In august, la Livorno, patru copii ai unor romi au murit intr-un incendiu cauzat de neglijenta parintilor. Autoritatile din Livorno au decretat doliu local in ziua inmormintarii celor patru copii. Cazul de la Livorno a fost unul dintre putinele momente cind opinia publica italiana fost solidara cu imigrantii romani. (Razvan Ciubotaru)

9am

Asa se face ca de fiecare data trebuie sa fie tiganul, si nu "rrom-ul" ca suna prea frumos pentru a fi rostit, cel care ne strica imaginea oriunde ai merge.

Partea "funny" e ca sunt unii romani care incearca sa le ia apararea si sa spuna ca nu toti sunt la fel, dar de unde... eu cred ca sunt la fel, e de la "sămânţă".

Italia, Spania, Franta si in multe alte tari e imposibil sa nu ii vezi intr-un numar foarte mare, uneori chiar toata familia(10-15 persoane in 2 camere) care ce fac ? Stau la colturi de strazi si cersesc si culmea e ca strang mai multi bani decat un roman care munceste intr-o firma.

Sunt curios ce pareri au cei care se mandresc ca sunt romani...

eu nu inteleg care e problema lor,ei nu isi aduc aminte cand au fugit in america (in anii '30-'50) si erau cei mai periculosi si ocoliti criminali (mafia din cartierul "Little Italy")?pentru ca toti care aud "mafie" se gandesc imediat la mafia siciliana...toate filmele cu Corleone tot de aici au inceput,oricum ei erau mult mai periculosi decat tiganii

Sunt curios ce pareri au cei care se mandresc ca sunt romani...

De parere ca cei ca tine nu bat prea mult. Peste tot nu auzi decat: ce au facut tiganii acolo, ce au mai furat romanii, pe cine au mai omorat etc. Presupun ca mie daca imi da un neamt in cap pe strada, o sa incep din acel moment sa ii consider pe toti niste neaveniti? In momentul in care vine cineva la tine si te desconsidera doar din simplul motiv ca esti roman si vai doamne ce imagine ne-au facut altii, este mai mult decat evident ca nu bate mult. Sunt mii de romani care lucreaza acolo si isi castiga painea cinstit. Vreti reversul? A cui este vina ca timp de aproape 20 de ani au fost "tolerati" acolo? Presupun ca tot autoritatile romane. Inseamna ca au putut si acum nu au decat sa suporte consecintele. Au tupeu sa vorbeasca italienii care isi omoara procurorii in plina strada, al caror rasism a depasit demult orice limita si unde neo-nazismul este la el acasa. Da, mai bine roman decat nazist ca ei.

DarkBringer, ai iesit pana acum din tara ?

Eu, unul, am fost socat cand am auzit de la un strain ca sunt al 2-lea roman "alb" pe care il cunoaste/vede si mai mult decat atat, sa imi spuna ca tiganii au venit toti din Romania(din totdeauna).

Poate vei spune ca sunt rasist, da.. sunt rasist cand vine vorba de ei pentru ca sunt satul de cate probleme am avut din cauza lor.

DarkBringer, ai iesit pana acum din tara ?

Eu, unul, am fost socat cand am auzit de la un strain ca sunt al 2-lea roman "alb" pe care il cunoaste/vede si mai mult decat atat, sa imi spuna ca tiganii au venit toti din Romania(din totdeauna).

Poate vei spune ca sunt rasist, da.. sunt rasist cand vine vorba de ei pentru ca sunt satul de cate probleme am avut din cauza lor.

La ce cultura au aia nici nu ma mira. Cand pui semnul egal intre roman si tigan e clar. Nici eu nu am nimic cu ei dar i-as pune pe toti pe plute si i-as trimite via home, asta ca sa nu ii fac sapun.

nu stiu ce sa mai zic ,dar vad ca autoritatile romane se lasa batjocorite si nu fac nimic,ati vazut cum nea luat si presedintele Ucrainei si Basescu ia multumit de 3 ori in 15 minute,iar el nea spus cat de suveran e el pe teritoriul Romaniei ,parerea mea e ca autoritatile romane sa ia ceva masuri nu sa asculte jicnirile aduse noua ca popor din cauza unei minoritati,poate gresesc,eu daca as fi basescu as face o declaratie publica in care sa le spun italienilor dupa cum bine a zis cineva de aici : voi va bateti joc de noi ma da voi cum ati fost ,spaima americanilor ,mafia cea mai cunoscuta din lume ,nu va aduceti aminte cand omorati oamenii pe strada cu sange rece ,mai luati o carte si va documentati dracu ca rromi nu sunt egal cu romani.

Dupa cum am spus mai devreme poate gresesc dar asta e parerea mea.

Crima tiganului Mailat reinvie fascismul la Roma. Un banner afisat in Piata Venezia indemna la Holocaust impotriva romanilor

"Redeschideti Auschwitz-ul pentru romani". Asta spunea un banner scris in limba italiana care a fost afisat in urma cu doua zile, pentru scurt timp, in Piata Venezia din Roma. Potrivit unor surse ZIUA din Italia, banner-ul a fost repede inlaturat de politistii italieni, care au inregistrat evenimentul incercand sa-i identifice pe autori. "Deoarece s-a intervenit rapid, iar fortele de ordine italiene au inlaturat bannerul, incidentul nu a fost mediatizat, neajungand in presa italiana", ne-au declarat surse din Italia. Comisarul European Franco Frattini avertizeaza Italia sa nu puna semnul de egalitate intre romani si infractori.

Mailat nu recunoaste decat jaful

Judecatorul italian care l-a audiat ieri pe Nicolae Romulus Mailat, acuzat pentru uciderea, la Roma, a italiencei Giovanna Reggiani, a emis mandatul de arestare preventiva pentru tentativa de omor, agresiune sexuala si jaf. Interogatoriul a inceput ieri dimineata, in jurul orei 10.00, in prezenta judecatorului Claudio Mattinoli si a procurorului Maria Bice Barborini. Mailat, asistat de avocatul din oficiu Piero Piccinni, a recunoscut ca a jefuit-o pe victima, dar a respins celelalte acuzatii. Mailat era tinut ieri la izolare in penitenciarul Regina Coeli, din Roma, de teama represaliilor altor detinuti, care l-au amenintat.

Apar semnele de intrebare

Violarea Giovannei Reggiani de catre Romulus Mailat ar putea fi doar o exagerare a presei italiene, intrucat victima a fost descoperita imbracata, dar acest aspect va fi stabilit dupa autopsie, a declarat atasatul de interne in Italia, comisarul sef Marian Mandroc. "O romanca l-a vazut pe Mailat aplecat asupra victimei si a oprit un microbuz care trecea prin zona. Soferul microbuzului a vazut acelasi lucru. Totusi, femeia a declarat ca victima era imbracata cu pantaloni, acestia erau incheiati si ca ii lipsea numai un pantof. Asta ne duce cu gandul ca violul despre care se tot vorbeste nu a avut loc, el fiind doar o exagerare a presei", a declarat comisarul sef Marian Mandroc. Atasatul de interne al Romaniei in Italia a mai spus ca rezultatele finale si oficiale vor fi cunoscute abia dupa necropsia efectuata la Universitatea Sapienza din Roma. Potrivit ofiterului, martora a fost deja inclusa intr-un program de protectie a martorilor si dusa intr-o locatie secreta, situata la aproximativ 30 de kilometri de Roma, pentru ca ar fi primit cateva amenintari cu moartea. Femeia a declarat unuia din ofiterii romani trimisi in Italia ca victima era imbracata. Marian Mandroc a mai spus, citat de Mediafax, ca, speriat de aparitia femeii si a soferului microbuzului, agresorul a incercat sa se refugieze intr-o baraca, unde a incercat sa isi schimbe hainele. "La venirea autoritatilor, reusise sa isi schimbe doar pantalonii. Camasa si sosetele erau patate cu sangele victimei, iar in baraca a mai fost gasita si geanta femeii, in care se aflau obiectele ei personale", a precizat politistul roman. Acesta a mai spus ca doi dintre politistii romani trimisi in Italia au fost repartizati sa lucreze la acest caz, alti doi au fost repartizati la o unitate din Roma care se ocupa de combaterea gruparilor de crima organizata, iar alti doi participa la actiunile de "curatare" a taberelor de nomazi romi de origine romana. (Bogdan GALCA )

Cazul Mailat a ajuns in presa din SUA

Cazul italiencei ucise de un roman, la Roma, si reactia prompta a autoritatilor italiene, de adoptare a unei ordonante privind expulzarea cetatenilor comunitari, a fost prezentat ieri pe larg atat in presa din Peninsula, cat si in cele mai importante publicatii britanice si americane.

"Riposta data fricii", a titrat ieri ziarul La Repubblica, mentionand solutia gasita de Guvernul italian ca urmare a cresterii delincventei in care sunt implicati din ce in ce mai multi straini - in special romani. Cotidianul Il Messagero a titrat "Adio, Giovanna, nu trebuie sa se mai intample", aratand ca femeia agresata de romanul de etnie roma nu a supravietuit si citand un apel al sotului ei catre autoritati: "Faceti astfel incat sacrificiul ei sa nu fi fost zadarnic". Si ziarul La Stampa a anuntat, pe prima pagina, decesul italiencei, precum si faptul ca s-a dat startul primelor expulzari.

Demersul Executivului de la Roma dupa incidentul provocat de un roman nu a trecut neobservat nici de alte publicatii importante. "Mania impotriva imigrantilor din UE explodeaza pe fondul arestarii unui roman pentru viol", a scris The Times, notand ca "atacul brutal asupra unei femei, de care este acuzat un imigrant fara locuinta, in timp ce aceasta se intorcea acasa, a scos la suprafata mania latenta din Italia fata de venirea a zeci de mii de romani saraci". "Atacul oribil i-a ingrozit pe italieni, care dau vina pe imigrantii romani pentru valul de crime din cele mai mari orase, inregistrate incepand din ianuarie, cand Romania a devenit membra a UE". La randul sau, "The Guardian" a titrat "Uciderea unei femei italiene a condus la amenintari cu expulzarea romanilor", comentand ca multi dintre romanii din Italia sunt de etnie rroma, inclusiv Nicolae Romulus Mailat, cel acuzat de crima si viol. Conform municipalitatii din Roma, adauga cotidianul britanic, in capitala Italiei sosesc pana la 1.000 de romi pe saptamana si majoritatea sfarsesc prin a trai in conditii mizerabile. "The Guardian" comenta ca decizia Guvernului italian de a adopta un pachet de masuri de securitate vine pe fondul ingrijorarii publice, al presiunilor crescande din partea presei si a opozitiei de dreapta, precum si al presiunilor din partea majoritatii guvernamentale, respectiv din partea primarului Romei, care pare sa fie succesorul premierului Prodi, fiind ales sa conduca o noua miscare unita de centru-stanga.

Ziarul american Washington Post a comentat, de asemenea, incidentul de la Roma, titrand "Italia permite expulzarea cetatenilor UE dupa mai multe atacuri", amintind valul de violente cu care s-a confrunat, in ultima vreme, acest stat european, dar si faptul ca cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au dreptul de a-i scoate pe teritoriul lor anumiti oameni daca acestia reprezinta o amenintare. (L.P.)

9am

Guest Invisible

Razii în taberele de romi, după intrarea în vigoare a decretului de repatriere

Forţele de ordine din Italia desfăşurau, vineri, razii în taberele instalate abuziv de romi de diferite naţionalităţi la periferia oraşelor sau chiar în centrul acestora, arestând zeci de persoane, după intrarea în vigoare a decretului-lege care facilitează repatrierea cetăţenilor din UE.

Moartea unei italience în urma unei agresiuni care ar fi fost comisă de un român a focalizat atenţia autorităţilor asupra taberelor improvizate din suburbiile oraşelor italiene în care trăiesc în condiţii precare mii de imigranţi, percepuţi ca o ameninţare pentru siguranţa publică.

Potrivit agenţiei AGI în ediţia online, carabinierii din comandamentul provincial Roma, unde a fost comisă agresiunea de marţi seară, în urma căreia a murit italianca Giovanna Reggiani, au descins în mai multe tabere de romi de pe malurile râului Aniene, identificând în total 150 de imigranţi şi percheziţionând 15 barăci. În urma raziei, 12 români au fost arestaţi pentru delicte care variază de la jafuri din locuinţe şi până la tâlhării.

Raziile au vizat în special cartierele Nomentana, Trionfale şi Eur, dar ele au fost extinse şi la alte zone din capitala italiană, cunoscute ca fiind populate de străini. Operaţiunile au avut drept scop verificarea statutului imigranţilor pe teritoriul italian şi prevenirea activităţilor ilicite.

La fel, barăcile din zona Porta Portese, în apropierea podului Sublicio, au fost demolate vineri, la operaţiune participând circa 40 de agenţi de poliţie sub comanda comandantului Raffaele Clemente şi în prezenţa directorului-adjunct de cabinet al primarului Romei, Luca Odevaine.

Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate din această tabără situată pe malul drept al Tibrului şi compusă din circa 25 de barăci locuite de romi români, unguri, ruşi şi moldoveni.

În timpul operaţiunii a fost descoperită aparatură electronică încă în ambalajul original, iar agenţii de poliţie au semnalat prezenţa a circa zece câini vagabonzi.

Demolarea taberei de la Tor di Quinto, unde s-a petrecut agresiunea asupra Giovannei Reggiani, a fost însă amânată deocamdată, pentru a permite serviciului criminalistic să încheie prelevarea probelor.

La Florenţa (centru) şi în provincia cu acelaşi nume, forţele de ordine efectuează de asemenea controale extraordinare, acordând o atenţie deosebită taberelor de romi, potrivit portalului InToscana.it. Acestea sunt destinate monitorizării cetăţenilor comunitari şi identificării persoanelor cu legături cu criminalitatea românească, considerate deosebit de periculoase pentru siguranţa publică.

La Milano, un judecător de pace examina vineri seara patru ordine de îndepărtare de pe teritoriul Italiei a tot atâtor români, semnate de prefectul Gian Valerio Lombardi.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 2.11.2007 la ora 22:09

Problema isi are din pacate radacinile la noi..

Atata vreme cat astfel de indivizi vor umbla liberi(indiferent ca sunt tigani ..prefer sa folosesc termenul asta decat varianta cosmetizata si foarte convenabila etniei respective, sau ca sunt romani) atunci si noi e vom face de kk in lume. Un individ cu antecedente nu are ce sa caute liber.Chiar nu mai e locuri in puscarii? No problem.. sa faca altele.Eventual folosind ca forta de munca tocmai puscariasii astfel incat ironia sa fie completa.Cred ca in momentul de fata este prea multa toleranta la noi in tara. In timpul asta o mana de nenorociti care s-au cocotzat la putere nu fac nimic altceva decat sa isi pazeasca propriile interese. Fara frica nu se face nimic pe lumea asta( lucru de care si-au dat seama si americanii probabil atata vreme cat la ei functioneaza pedeapsa capitala sau se merge pe un sistem de pedepse cumulate pentru fiecare fapt in parte dar si amplificat de eventualele antecedente). Noi in schimb suntem in stare sa ne ploconim in fata diverselor forumuri sclifosite din Europa care nu au imaginea reala a vietii din Romania si apara interesele diversilor indivizi( mare parte dintre ei tigani) aducand in discutie drepturile omului. Fu*k that!! What about OUR rights??

Cata vreme institutiile romanesti ( sau nu numai institutiile :whistle: >:) ) nu vor fi in stare sa ia masuri, nimic bun nu se va intampla fata de nivelul de civilizatie al romanilor. Doar se vor amplifica diferentele intre oamenii normali dispusi sa urmeze niste reguli impuse de lege si de bunul simt si oamenii care nu vor tine seama de nimic decat de propriul interes de cele mai multe ori primitiv si care nu merita decat :gun:

Poate o sa isi regaseasca si romanii coloana vertebrala pe undeva si o sa faca la fel ca italienii.

Poate o sa fi considerat rasist.

Rasist? poate (cu siguranta ;) ) :> Roman? Da!

Problema isi are din pacate radacinile la noi..

Atata vreme cat astfel de indivizi vor umbla liberi(indiferent ca sunt tigani ..prefer sa folosesc termenul asta decat varianta cosmetizata si foarte convenabila etniei respective, sau ca sunt romani) atunci si noi e vom face de kk in lume. Un individ cu antecedente nu are ce sa caute liber.Chiar nu mai e locuri in puscarii? No problem.. sa faca altele.Eventual folosind ca forta de munca tocmai puscariasii astfel incat ironia sa fie completa.Cred ca in momentul de fata este prea multa toleranta la noi in tara. In timpul asta o mana de nenorociti care s-au cocotzat la putere nu fac nimic altceva decat sa isi pazeasca propriile interese. Fara frica nu se face nimic pe lumea asta( lucru de care si-au dat seama si americanii probabil atata vreme cat la ei functioneaza pedeapsa capitala sau se merge pe un sistem de pedepse cumulate pentru fiecare fapt in parte dar si amplificat de eventualele antecedente). Noi in schimb suntem in stare sa ne ploconim in fata diverselor forumuri sclifosite din Europa care nu au imaginea reala a vietii din Romania si apara interesele diversilor indivizi( mare parte dintre ei tigani) aducand in discutie drepturile omului. Fu*k that!! What about OUR rights??

Cata vreme institutiile romanesti ( sau nu numai institutiile :whistle: >:) ) nu vor fi in stare sa ia masuri, nimic bun nu se va intampla fata de nivelul de civilizatie al romanilor. Doar se vor amplifica diferentele intre oamenii normali dispusi sa urmeze niste reguli impuse de lege si de bunul simt si oamenii care nu vor tine seama de nimic decat de propriul interes de cele mai multe ori primitiv si care nu merita decat :gun:

Poate o sa isi regaseasca si romanii coloana vertebrala pe undeva si o sa faca la fel ca italienii.

Poate o sa fi considerat rasist.

Rasist? poate (cu siguranta ;) ) :> Roman? Da!

Cunosc cetateni de etnie rroma care ti-ar da clasa in orice. Tu acolo generalizezi .... Si romanii fac belele, nu numai rromii. Eu unul nu cred ca ala a violato. Poate aia isi insela sotul, iar cand se intorcea acasa, asta a incercat sa-i sterpeleasca geanta, femeia a ripostat si probabil de asta a batuto, dar nu cred ca a violato. Daca medicul legist o sa demonstreze ca acel om nu a violato, nu cred ca Italia o sa recunoasca ca aia era o curva si ca romanul doar a furat de la ea.

Daca as fi avut puterea necesara sa pornesc un razboi impotriva Italiei, pana acum as fi facut-o, la cate ofense au adus poporului roman.

Cunosc cetateni de etnie rroma care ti-ar da clasa in orice. Tu acolo generalizezi .... Si romanii fac belele, nu numai rromii.

Atata vreme cat astfel de indivizi vor umbla liberi(indiferent ca sunt tigani ..prefer sa folosesc termenul asta decat varianta cosmetizata si foarte convenabila etniei respective, sau ca sunt romani) atunci si noi e vom face de kk in lume.

Cata vreme tu nu ma cunosti pe mine deloc si nu stii ce fac sau ce am facut pana acum nu ma poti judeca doar dupa cateva vorbe pe care nu ai fost in stare sa le citesti.. nu zic sa le mai si intelegi. Nu stii daca sau cata clasa mi-ar da acei cetateni de etnie rroma despre care vorbesti. Parerea mea despre etnia asta nu are legatura cu ce am spus si este poate influentata de experientele personale cu tigani. (Da-mi voie sa le zic tigani.) DACA AI CITI SI NU TE-AI GRABI CA FATA MARE LA MARITIS ai vedea ca m-am referit si la romani acolo. Cred ca am avut o parere destul de echilibrata si nu am lasat parerea mea personala despre tigani sa ma influenteze prea mult in legatura cu subiectul.

Si ca tot a venit vorba...eu unul nu cunosc cetateni de etnie roma care sa imi dea clasa.. nici macar tie.

GOT THAT? <_<

Sunt de acord cu voi! Pentru niste tigani (romi suna prea frumos) sa fim dati afara din tarile straine sa ne arate lumea cu degetu si sa spuna ,,Uite si pe roman-ul ala" sa ne puna la munci grele, salariu putin, dati afara pentru nimic :( Am auzit ca italieni ne-au amenintat sa ne pazim spatele ca au destule bombe si gloante! Nustiu de ce marele puteri ale Romaniai nu intervin! Sa faca ceva cu acesta rasa de romi!

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...