Lancelot Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Dupa cate stiti despre revolutia din 89...s-au scris sute de articole..carti .au fost facute filme..emisiuni...dar nimic concret..noi cei care suntem generatia de dupa privim destul de detasati lucrurile..dar putem sa ne exprimam o parere..ce ziceti ca s-a intamplat?@ lovitura de stat organizata de comunistii moderati condusi de Iliescu cu ajutorul URSS?@ revolta spontana si necontrolata de nimeni?@ o miscare care a scapat de sub control si au aparut luptele de strada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domino628 Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 dupa ce am vazut filmul ala "a fost sau na fost" sau cum se cheama,nu stiu ce sa mai cred...posibil sa fi fost ceva de suprafata,o simpla schimbare comunist pe comunist (iliescu pe ceausescu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaifalM3n Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 lovitura de stat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legacy Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 lovitura de stat, banuiesc ca planisera sa il dea jos pe Ceausescu... dar din ce motive nu stiu, puterea ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeX LuTHoR Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 lovitura de stat organizata de comunistii moderati condusi de Iliescu cu ajutorul URSS.PS : Daca in WW2 nu le-am fi intors spatele nemtilor, nu se ajungea la comunism. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudu Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 cred ca a fost lovitura de stat desi adevarul nu cred ca o sa il afle cineva in viitorul apropiat........oricum e de cacao ce se petrece in Romania de ceva vreme incoace,iar daca guvernu parlamentari si mai stiu eu cine nu vin cu o imbunatatire sunt sigur ca nu suntem departe de o revolutie chiar pt ca zilnic sunt mariri de preturi la alimente dar la salarii nimik.am intrat in UE si incet incet preturile din UE ajung si la noi dar noi am ramas tot la salariile vechi din Ro si nush cat va mai tine toate astea... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabolik01 Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Revolutie pur si simplu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Burne Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Dupa cate stiti despre revolutia din 89...s-au scris sute de articole..carti .au fost facute filme..emisiuni...dar nimic concret..noi cei care suntem generatia de dupa privim destul de detasati lucrurile..dar putem sa ne exprimam o parere..ce ziceti ca s-a intamplat?@ lovitura de stat organizata de comunistii moderati condusi de Iliescu cu ajutorul URSS?@ revolta spontana si necontrolata de nimeni?@ o miscare care a scapat de sub control si au aparut luptele de strada?Helmut Kohl si tovarasul lui mai rus Mikhail Gorbaciov iti spune ceva ? se stie de mult ca ei au fost in spatele treburilor ce s-au intamplat in mai multe tari unde a picat comunismul Link to comment Share on other sites More sharing options...
d'L0v3 Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 inutil topicu asta...daca nu ati prins perioada si cu toate daca ati fi prins doar sf. [ca si mine,ultimi ani]nu are rost sa va tot intrebati ce a fost... Link to comment Share on other sites More sharing options...
4 Real Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 inutil topicu asta...daca nu ati prins perioada si cu toate daca ati fi prins doar sf. [ca si mine,ultimi ani]nu are rost sa va tot intrebati ce a fost...Si eu care credeam ca istoria ne ajuta sa intelegem, macar partial, prezentul...OT: lovitura de stat dirijata de oameni politici straini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
7even Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 LOVITURA DE STAT - Produsa de Ion Iliescu, KGB-ul sovitic din institutiile statului roman, precum si alte servicii secrete internationale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d'L0v3 Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Si eu care credeam ca istoria ne ajuta sa intelegem, macar partial, prezentul...OT: lovitura de stat dirijata de oameni politici straini.da?sooper hai sa ne referim strict la faza asta din `89 ...cu ce te ajuta sa intelegi prezentu? cum merge tara sau alte chesti, la ce te`ai gindit cind ai zis sa intelegem prezentul?ca eu numi dau seama cum rev` din 89 poate influenta prezentul meu sau sa inteleg prezentul meu sau al tari asteia...in tara asta conduce fiecare cum il taie capu...fara de nici un Dumnezeu! CRED CA A FOST REVOLUTIA TUTUROR ROMANILOR (necomunisti!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Leonard] Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Lovitura de stat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
noghri Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 PS : Daca in WW2 nu le-am fi intors spatele nemtilor, nu se ajungea la comunism. ba ar fi fost ok sa intoarcem spatele nemtilor, problema a fost ca nu a fost lasat Antonescu sa incheie armistitiul care ne-ar fi garantat mult mai multe decat ne-au garantat comunistii, si in primul rand fara comunisti...dar nah... :)on-topic. miscare spontana ma indoiesc ca a fost...poate a fost people's power pana la un punct,dar treaba in sine a fost planuita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
4 Real Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 eu numi dau seama cum rev` din 89 poate influenta prezentul meu sau sa inteleg prezentul meu sau al tari asteia... Daca n-ar fi fost Revolutia din '89 n-am fi trait intr-un regim democratic. Si tu n-ai fi putut sa scrii prostioare pe net. In alta ordine de idei, faptul ca a fost o schimbare proasta a dus la multe probleme, de la inflatie (bine, aici intervin mai multi factori) la mentalitatea de doi bani a multor romani. Totusi... cum sa intrebi in ce fel iti influenteaza Revolutia prezentul? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valek Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 REVOL?ŢIE, revoluţii, s.f. I. 1. (Fil.) Ansamblul transformărilor calitative profunde care cuprind fie un sistem în întregime, fie unul sau mai multe subsisteme ale acestuia. 2. Schimbare bruscă şi de obicei violentă a structurilor sociale, economice şi politice ale unui regim dat.Deci a fost revolutie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d'L0v3 Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 ba esti culmea...a fost ma,a influentat, numa thu nu mai inteles...ho nu te da cu capu de pereti....cind am afirmat cu ce ar influenta ma refeream la topic, cu ce ar influenta sa stim noi acum daca a fost lovitura de stat sau alta porcarie...nu ce zici u acolo daca nu ar fi fost si bla`bla....cica cum sa intrebi in ce fel iti influenteaza revolutia prezentu, vai`amar thu cit aveai atunci 1-2 ani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrashOver Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 totul a fost o conspiratie la nivel inalt Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYNDROM3 Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Iliescu la dat jos pe Ceausescu impreuna cu multi alti...Dar stau si ma gandesc...Oare e mai bine acum ?in democratia asta infecta :-j Link to comment Share on other sites More sharing options...
4 Real Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 @ puncuba esti culmea...a fost ma,a influentat, numa thu nu mai inteles...ho nu te da cu capu de pereti....cind am afirmat cu ce ar influenta ma refeream la topic, cu ce ar influenta sa stim noi acum daca a fost lovitura de stat sau alta porcarie...nu ce zici u acolo daca nu ar fi fost si bla`bla...In primul rand, nu ai afirmat, ci ai intrebat. Invata ce inseamna fiecare cuvant in parte inainte sa afirmi ca ai afirmat.hai sa ne referim strict la faza asta din `89 ...cu ce te ajuta sa intelegi prezentu? cum merge tara sau alte chesti, la ce te`ai gindit cind ai zis sa intelegem prezentul?ca eu numi dau seama cum rev` din 89 poate influenta prezentul meu sau sa inteleg prezentul meu sau al tari asteia...Exact asta ai spus. Eu nu vad nicaieri cuvantul "topic" sau propozitia "daca a fost lovitura de stat sau revolutie".Oricum, ai demonstrat ca e foarte bine ales nick-ul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghiba Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Asa a vrut Dumnezeu sa fie, DOH !!!!! GET OVER IT !11 Daca doamne doamne vrea, atunci asa sa fie, nu mai cercetati atata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosma- Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Lovitura de stat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b1ackic3 Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Asa a vrut Dumnezeu sa fie, DOH !!!!! GET OVER IT !11 Daca doamne doamne vrea, atunci asa sa fie, nu mai cercetati atata. Ntz , credinciosule ))))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lancelot Posted October 30, 2007 Author Share Posted October 30, 2007 Hmm Pruncu ti-am inteles opinia din primul post..nu e nevoie sa ne expui aceleasi idei over and over...Un lucru e sigur..daca mai era inca Ceausescu la putere cu siguranta stiai mai multa gramatica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Burne Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 era imposibil ca o gloata de oameni sa faca asa ceva, nu erau inarmati nu aveau nici o putere, TAB'urile alea ce treceau cu viteza prin multime in nici 5 minute curatau toata piata si restu mergeau linistiti la culcare ca peste cateva luni sa mearga iar la defilare si sa-l mareasca pe Ceasca. Link to comment Share on other sites More sharing options...