energy Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Defrişări excesive în Parcul Naţional Piatra Craiuluihttp://imageshack.us250 de kilometri de pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului au fost defrişaţi în ultimii ani. Din 1990, după retrocedare, noii proprietari au început să taie masiv în zona protejată.400 de proprietari de pădure din zona Pietrei Craiului nu îşi pot exploata parcela aflată în administraţia parcului. Aceştia sunt dispuşi să renunţe la moştenirea interzisă dacă statul le-ar oferi în schimb compensaţii băneşti atractive sau loturi de pădure în afara ariei protejate.Rangerii nu ştiu de care lege să asculte întâi: de legea proprietăţii sau de ultimile ordonanţe care privesc protecţia Parcului Naţional Piatra Craiului.Sursa: Realitatea.net Link to comment
Cristian Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 e pacat ca strica frumusetea parcului.. ar trebuii ca statul sa cumpere mai repede acele terenuri , pentru a evita defrisarea altor capaci.. Link to comment
Guest <Raziel> Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 statul e acupat cu altceva :) Link to comment
yo_addi Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 se mai mira oameni de ce sunt alunecari de teren si inundati :blink: defrisatu excesiv e motivul Link to comment
LeX LuTHoR Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 se mai mira oameni de ce sunt alunecari de teren si inundati :blink: defrisatu excesiv e motivul LOL ... u stii ce vorbesti ? Asa prostie nu am mai auzit.Ce legatura are padurea cu inundatia si alunecarea de teren ? Abtineti-va la comentarii "inteligente". Si in parcul din Caras Severin se practica dar mai putin.Normal, isi permit sa faca asta ca sunt mana in mana cu RomSilva ... cel putin la mine in parcul din Caras nu rad padurile ... taie de prin mijloc si lasa ochiuri, care nu se vad decat din aer.Ehh ce sa-i faci ... Link to comment
Diabolik_01 Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 In loc sa plantam copaci i taiem... Link to comment
Chris567567 Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 LOL ... u stii ce vorbesti ? Asa prostie nu am mai auzit.Ce legatura are padurea cu inundatia si alunecarea de teren ? Abtineti-va la comentarii "inteligente". Si in parcul din Caras Severin se practica dar mai putin.Normal, isi permit sa faca asta ca sunt mana in mana cu RomSilva ... cel putin la mine in parcul din Caras nu rad padurile ... taie de prin mijloc si lasa ochiuri, care nu se vad decat din aer.Ehh ce sa-i faci ... da-ti foc Link to comment
davoli Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 LOL ... u stii ce vorbesti ? Asa prostie nu am mai auzit.Ce legatura are padurea cu inundatia si alunecarea de teren ? Abtineti-va la comentarii "inteligente". Si in parcul din Caras Severin se practica dar mai putin.Normal, isi permit sa faca asta ca sunt mana in mana cu RomSilva ... cel putin la mine in parcul din Caras nu rad padurile ... taie de prin mijloc si lasa ochiuri, care nu se vad decat din aer.Ehh ce sa-i faci ... te faci de ras ... padurea are foarte mare legatura cu inundatiile si alunecarile de teren...read a book ar smtth Link to comment
yo_addi Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Abtineti-va la comentarii "inteligente". :blink: oare nu este un adevar ce am zis eu :dontknow: :-? u pe ce lume traiesti? :kar: Link to comment
Flake Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Taiati baieti..taiati..faceti parcari..cazinouri..bun asa -_- Link to comment
LeX LuTHoR Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 da-ti focN-am bricheta ... daca esti asa geniu spune-mi tu ce legatura au ? Crezi ca am vb aiurea ? Tatal meu lucreaza ca speolog, cu toate ca speologia tine numai de pesteri stie ce spune ... tatamiu e prost sau ce ? Link to comment
Cristian Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 LOL ... u stii ce vorbesti ? Asa prostie nu am mai auzit.Ce legatura are padurea cu inundatia si alunecarea de teren ? Abtineti-va la comentarii "inteligente". Si in parcul din Caras Severin se practica dar mai putin.Normal, isi permit sa faca asta ca sunt mana in mana cu RomSilva ... cel putin la mine in parcul din Caras nu rad padurile ... taie de prin mijloc si lasa ochiuri, care nu se vad decat din aer.Ehh ce sa-i faci ... nu ma asteptam sa zici o asemenea prostie.. Padurile impiedica cel mai mult alunecarile de teren , pentru ca radacinile ajuta ca pamantul sa se mentina stabil.. Link to comment
Chris567567 Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 nu, tatal tau nu e prost, mai degraba cred ca ai inteles tu gresit de la elnu trebe sa fiu geniu ca sa-ti explic, e ceva elementar sa stii ca radacinile fixeaza solul si absorb apa, multe prapastii isi micesc adancimea (sau chiar dispar) dupa ce sunt plantati copacii in acea zonasi nu sunt eu singurul care te contrazic Link to comment
Und3rC0v3r Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 LOL ... u stii ce vorbesti ? Asa prostie nu am mai auzit.Ce legatura are padurea cu inundatia si alunecarea de teren ? Abtineti-va la comentarii "inteligente". Si in parcul din Caras Severin se practica dar mai putin.Normal, isi permit sa faca asta ca sunt mana in mana cu RomSilva ... cel putin la mine in parcul din Caras nu rad padurile ... taie de prin mijloc si lasa ochiuri, care nu se vad decat din aer.Ehh ce sa-i faci ... am yo bricheta...numa sa scapam de astia care comenteaza aiurea Link to comment
LeX LuTHoR Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 Vrei sa o ardem in flame-uri ? Eu zic ca n-are rost.PS : Acela care comenteaza aiurea esti tu ... nu te mai baga in seama aiurea, fara sa aduci un argument PUNCT ! Link to comment
DonPante Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 lume inteligenta , sa distrugi si parcuri , no comment Link to comment
Fury Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 in loc sa se aloce bani pentru intretinearea si plantarea alor copaci astea ii taie #-o Link to comment