Jump to content
Diabolik_01

Hackerii romani - in fruntea listei de infractori on-line

Recommended Posts

In majoritatea cazurilor de acest gen apare numele Romaniei. Foarte multe dintre furturile virtuale se intampla pe E-Bay, cunoscutul portal de vanzari prin internet. Editia electronica a publicatiei Sun Times scrie ca multe din fraudele de pe eBay duc in Romania, unde infractorii folosesc Internet-cafe-urile pentru a nu fi depistati. Compania eBay avertizeaza oamenii sa foloseasca sistemul de plati securizat PayPal, si sa evite Western Union, Money Gram International si alte servicii care nu garanteaza tranzactiile.

Anul trecut, autoritatile federale din Chicago l-au acuzat pe Florin Fechete ca a furat suma de 125.000 dolari de la trei persoane, care au crezut ca li se acorda a doua sansa de a cumpara o serie de produse postate anterior pe eBay. Fechete a vandut diferite tipuri de masini si aparaturi, printre care o motocicleta si un model de Chevrolet din anul 1956. Florin Fechete detinea legitimatii false din Wisconsin, din Illinois si Indiana si un pasaport canadian fals. Autoritatile au putut face o lista cu 16 identitati folosite de acesta.

Skimming şi phishing-cele mai cunoscute metode frauduloase

Reprezentanţii Poliţiei Române evidenţiază două moduri de operare în cazul fraudelor cu cărţile de credit. „Skimming-ul” constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit, cu care se inscripţionează altele noi. A doua metodă, aşa numitul „phishing”, reprezintă crearea unor pagini web false şi transmiterea de mesaje către diverse persoane în sco-

pul obţinerii unor date de identitate pentru internet sau cărţi de credit”. Sunt de notorietate e-mailurile cu antetul băncii, de exemplu, prin care se cere confirmarea date-

lor personale, pentru ca mai apoi să se constate fraudarea contului. Aceasta este o metodă foarte eficientă de furt, care a început să fie tot mai utilizată de hoţii români. Reprezentanţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie au declarat că numărul fraudelor electronice înregistrează creşteri semnificative.

9am

In majoritatea cazurilor de acest gen apare numele Romaniei. Foarte multe dintre furturile virtuale se intampla pe E-Bay, cunoscutul portal de vanzari prin internet. Editia electronica a publicatiei Sun Times scrie ca multe din fraudele de pe eBay duc in Romania, unde infractorii folosesc Internet-cafe-urile pentru a nu fi depistati. Compania eBay avertizeaza oamenii sa foloseasca sistemul de plati securizat PayPal, si sa evite Western Union, Money Gram International si alte servicii care nu garanteaza tranzactiile.

Anul trecut, autoritatile federale din Chicago l-au acuzat pe Florin Fechete ca a furat suma de 125.000 dolari de la trei persoane, care au crezut ca li se acorda a doua sansa de a cumpara o serie de produse postate anterior pe eBay. Fechete a vandut diferite tipuri de masini si aparaturi, printre care o motocicleta si un model de Chevrolet din anul 1956. Florin Fechete detinea legitimatii false din Wisconsin, din Illinois si Indiana si un pasaport canadian fals. Autoritatile au putut face o lista cu 16 identitati folosite de acesta.

Skimming şi phishing-cele mai cunoscute metode frauduloase

Reprezentanţii Poliţiei Române evidenţiază două moduri de operare în cazul fraudelor cu cărţile de credit. ?Skimming-ul” constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit, cu care se inscripţionează altele noi. A doua metodă, aşa numitul ?phishing”, reprezintă crearea unor pagini web false şi transmiterea de mesaje către diverse persoane în sco-

pul obţinerii unor date de identitate pentru internet sau cărţi de credit”. Sunt de notorietate e-mailurile cu antetul băncii, de exemplu, prin care se cere confirmarea date-

lor personale, pentru ca mai apoi să se constate fraudarea contului. Aceasta este o metodă foarte eficientă de furt, care a început să fie tot mai utilizată de hoţii români. Reprezentanţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie au declarat că numărul fraudelor electronice înregistrează creşteri semnificative.

9am

Eu m`am oprit din citit cand am ajuns la partea cu bold,astia scriu numai din imaginatia lor plus au o "feblete" pt romani in general.Da stiu ca si la noi se face da nu suntem noi ce mai buni la asa ceva.

nu e nici un valcea rulzz, sunt oameni de pe tot teritoriul tarii care se duc in afara pentru asa ceva,dar nu cred ca e vreun judet preponderent.oricum e vorba de romania aici, si nu cred ca se pune problema de "rulezzz" ;).

ce e si mai amuzant, e faptul ca asta nu prea tine de hacking, cat pur si simplu de niste escrocherii, relativ inteligent organizate.

Eu m`am oprit din citit cand am ajuns la partea cu bold,astia scriu numai din imaginatia lor plus au o "feblete" pt romani in general.Da stiu ca si la noi se face da nu suntem noi ce mai buni la asa ceva.

Hackeri nu e cuvantul potrivit,scamers ar fi cel potrivit

Pt cei care nu cred ce se aude despre Rm VL ii rog sa vina aici si sa stea vro 2 zile

e bine ca suntem mandri ca suntem printre primii la furat, dar unii de pe aici sunt si primii in topicurile "ce nu imi place la tara mea", cu raspuns "hotie etc.."...gg copii ;)

ps: si pt invitatia cu ramnicu valcea...raspunsul meu e sa iesi putin din ramnicu valcea ^^.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...