Jump to content
rldx

Marile oraşe au găsit soluţii pentru decongestionarea traficului

Recommended Posts

Autorităţile din marile oraşe ale lumii au găsit soluţii simple la problema traficului rutier. Un sistem de transport în comun foarte bine pus la punct, reguli de circulaţie extrem de dure şi o educaţie rutieră solidă a şoferilor.

La Londra, una dintre cele mai mari metropole europene, transportul în comun funcţionează ca un ceas elveţian. Pentru a degaja traficul rutier, autorităţile au luat câteva măsuri concrete: circulaţia pe artere cu sens unic, semafoare care nu te ţin pe loc mai mult de 20, 30 de secunde şi sancţiuni drastice pentru şoferii indisciplinaţi. În plus, în zonele aglomerate din centrul Londrei, în zilele lucrătoare, se aplică taxa de congestie de 12 euro.

În Paris, şoseaua de centură permite accesul autovehiculelor în orice punct al oraşului. Mai mult, aici au fost instalate în vara acestui an puncte de închiriere biciclete contra sumei de un euro pe zi, sau cinci euro pe săptămână. Un succes foarte mare îl au bicicletele şi la Amsterdam, Berlin, sau în oraşele spaniole. Acest mijloc de transport nu numai că eliberează traficul rutier, dar nici nu poluează.

În Toronto, Canada sau alte oraşe europene, amplasarea sensurilor giratorii în locul semafoarelor s-a dovedit a fi soluţia perfectă pentru degajarea traficului. Statul la semafor a fost înlocuit astfel cu regula cedează trecerea celui aflat deja în interiorul giratoriului.

În capitala Japoniei, Tokyo, sistemul de transport în comun este foarte bine pus la punct. În acelaşi loc există staţie de metrou, metrou de suprafaţă şi tren de mare viteză. Toate vin la interval de cel mult două minute. În plus, în oraşul cu cea mai mare densitate de locuitori de metrul pătrat, chiria pentru un loc de parcare costă 600 de lei lunar, nimeni nu îşi poate achiziţiona maşină dacă nu face dovada că are un loc de parcare, iar şcoala de şoferi durează şase luni, se termină cu trei examene şi costă peste 6.000 de lei.

În niciunul dintre aceste mari oraşe nu există însă vehicule parcate pe una sau mai multe benzi de circulaţie, aşa cum se întâmplă în capitala României.

Se poate implementa asa ceva si la noi ?

realitatea.net

Link to comment
Share on other sites

Si eu cred ca se poate , de exemplu in oradea sunt multe lucruri facute pt repararea straziilor dar acesta lucru va dureaza cateva ani . . . de ex ca si la Piata Mare si la celelalte strazi in Centrul orasului

Kastyrk verifica gramatica aia :blink:

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...