Evn Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Nu imi vine sa cred, m-am dus sa ma angajez tralala(interviu etc), zic ca ma angajeaza, ma duc fac tot ce trebuie analize , etc. si cand sa termin totu vine sefa personalului si ma intreaba din partea cui am venit.:)Si acum inca mai stau si astept un telefon de la ei, cica in ziua aia nu era seful mare sa imi vizeze actele.Si cand te gandesti ca sunt ditamai firma ffs.Cu asa mentalitate se duce tara dracului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thora! Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Nu se duce tarisoara de rapa, se cheama mod de organizare a firmelor multinationale.Daca avocatul responsabil cu vizarea contractelor este plecat 4-5 zile la un seminar sau cu amanata in vreo insula exotica, toate contractele stau pana la sosirea lui.ITistii nu vor da niciodata next->ok->accept->ok->install al un soft, pana cand 1-2 juristi nu vor citi cu mare atentie - si eventual se vor consulta cu altii - agreementul cu care vine softul.Nimeni intr-o multinationala nu va trece peste modul de organizare si peste procedurile specifice intr-un anume caz, pentru ca si daca iese bine si daca iese rau raspunde cu postul - adica cu salariul pe baza caruia si-a luat credit pentru casa, pentru masina, etc., iar maine va ajunge pe strazi. Pe cand, daca iese prost, dar s-au respectat procedurile, in esenta e de bine.Noua ni se pare un sistem comunist/hiper-birocratic, pentru ei este un mod de organizare care - pana una alta - este functional.Culmea este ca in "comunism" este fix pe dos, acolo exista un secretar de partid, un arhitect sef al tarii, o persoana care poate trece peste orice (dar care si raspunde in caz de belea) si poate lua 10 decizii majore intr-un minut. De aia China a construit in 5 ani cel mai mare lac de acumluare din lume pe Yangtz si in 2 ani cel mai lung pod maritim din lume. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beethoven Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Nimeni intr-o multinationala nu va trece peste modul de organizare si peste procedurile specifice intr-un anume caz, pentru ca si daca iese bine si daca iese rau raspunde cu postul - adica cu salariul pe baza caruia si-a luat credit pentru casa, pentru masina, etc., iar maine va ajunge pe strazi. Pe cand, daca iese prost, dar s-au respectat procedurile, in esenta e de bine. Normal ca e de bine, doar duce la progres - in speta,se revizuiesc procedurile. In fond si la urma urmei, perfectionarea continua e una din ideile care sta la baza sistemelor de management al calitatii :D.On topic, nu dispera. Un principiu de baza este si "o semnatura nu se obtine in aceeasi zi" :PPS: Fa-le o vizita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evn Posted October 9, 2007 Author Share Posted October 9, 2007 Deja trecut o saptamana:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrashOver Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 pai in ziua de azi daca nu ai pile nu prea ajungi nicaieri deci... :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ahilosu Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 ete na, traiesti prea complexat...daca esti bun, nu exista firma/companie care sa nu te angajeze.Poate ai fost tu de vina dar cel mai bine ar fi sa dai un mail persoanei de contact sau sa faci chiar cum zice Beethoven, sa le faci o vizita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shb Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 pacat ca ai batut atata drum degeaba.. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Invisible Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Eu lucrez la o companie multinationala, una dintre cele mai mari din romania. La astfel de companii sistemul de recrutare este foarte complex. Ele nu angajeaza studenti si este necesara o experienta vasta pentru a putea aplica. Daca cerintele postului si experienta corespund esti chemat la un interviu preliminar, unde pe langa felicitarile pentru faptul ca CV-ul tau a fost primit primesti un test de logica matematica pe care daca-l pici nu mai ai voie sa aplici timp de 2 ani la un job la ei in companie.Dupa ce treci de acest test peste o saptamana esti chemat sa porti o discutie libera cu un Recruter, despre datele furnizate de tine in CV.Dupa ce treci de acest interviu, la o saptamana esti chemat sa discuti cu un Junior Trainer care iti va explica cerintele postului pentru care aplici si iti va prezenta situatii ipotetice la care trebuie sa le gasesti solutii.Dupa ce treci de acest interviu, la o saptamana ai o discutie cu HR Managerul companiei care iti prezinta facilitatile acordate de companie angajatilor sai si mai porti o discutie asemanatoare cu cele 2 precedente.Dupa ce treci acest interviu,la o saptamana discuti cu viitorul tau sef direct, acesta felicitandu-te pentru faptul ca ai ajuns aici, porti o discutie despre experienta ta si despre situatii ipotetice de care te poti lovi, ascultand rezolvarile propuse de tine. Daca totul decurge bine vei primi o oferta de job, raspunzadu-se in final la intrebarea "frate da eu ce salariu o sa am"Un interviu la o astfel de companie dureaza in medie cam o luna si perioada de proba este de 3 luni, dupa care urmeaza o confirmare pe pozitie, odata cu o marire salariala si acordarea unor noi facilitati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beethoven Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 @ InvisibleNu e neaparat atat de stufoasa procedura :D, depinde si de natura postului. Oricum, Evn spunea ca i-au confirmat ca-l angajeaza, ceea ce face improbabila runda urmatoare de "negocieri", cel putin pana la expirarea perioadei de proba. Nu-mi permit sa presupun ca nu a inteles bine si s-a apucat sa-si faca analizele de florile marului.PS: Evn, ne spui si noua pentru ce post ai aplicat? De curiozitate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evn Posted October 9, 2007 Author Share Posted October 9, 2007 LOL i-am sunat, cica mai asteptati ca va sunam noi.:))plm ce ratati:))Damn pana si salariul il avem fixat.:) Da in fine traiasca berea am duc sa ma fac praf. :beer: :beer: :yum: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flake Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 pila si relatiile inainte de toate :"> . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evn Posted October 9, 2007 Author Share Posted October 9, 2007 @ InvisibleNu e neaparat atat de stufoasa procedura :D, depinde si de natura postului. Oricum, Evn spunea ca i-au confirmat ca-l angajeaza, ceea ce face improbabila runda urmatoare de "negocieri", cel putin pana la expirarea perioadei de proba. Nu-mi permit sa presupun ca nu a inteles bine si s-a apucat sa-si faca analizele de florile marului.PS: Evn, ne spui si noua pentru ce post ai aplicat? De curiozitate.Proiectare inginer,firar proiectarea lor sa le fie.Va dau un sfat fugiti de UPB ca nu se mai cauta ingineri in ziua de azi.:)Si daca ai noroc sa gasesti un loc de munca mai faci vreo 2 ani pe putin cursuri de "perfectionare", ca doar cand termini nu stii nimik.:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lancelot Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Hmm..nu e chiar nimic neobisnuit..si sa nu ne punem tarana in cap degeaba..si in afara exista practici de acest gen..doar ca la noi sunt lucrurile mai pe fata..for now :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deian69 Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 impresionatsa nu zic si ce praf sunt unele firme,eu deja eram angajat nu aveam analizele facut nu nimic. Link to comment Share on other sites More sharing options...