Jump to content
PulsatioN

Vodafone va plăti 1,1 miliarde dolari pentru afacerile Tele2 din Spania şi Italia

Recommended Posts

Vodafone Group Plc, cel mai mare grup de telecomunicaţii mobile din lume, a anunţat că va plăti 775 milioane euro (1,1 miliarde dolari), în numerar, pentru a prelua afacerile din Spania şi Italia ale operatorul suedez Tele2 AB.

În urma acestei achiziţii, Vodafone, compania cu cele mai mari vânzări la nivel mondial, va putea furniza servicii de internet în bandă largă (broadband) în Italia şi în Spania. În acest moment, Vodafone oferă deja acest tip de serviciu clienţilor din Marea Britanie, Germania şi Franţa.

Vodafone a menţionat că tranzacţia nu va duce în primul an după finalizare la o modificare semnificativă a câştigurilor sale pe acţiune, ajustate prin excluderea efectelor legate de amortizarea activelor fixe achiziţionate.

"Achiziţia face parte din strategia companiei, de a acoperi toate nevoile de comunicare ale clienţilor săi", a declarat directorul executiv Vodafone, Arun Sarin.

"Structura pieţelor din Spania şi Italia şi gradul redus de penetrare a serviciilor în bandă largă fac atractivă investirea în aceste active", a adăugat Sarin.

"Am stabilit acum un plan de a asigura servicii de internet în bandă largă în toate pieţele mari din Europa", a mai spus acesta.

Operatorul Tele2 Italia avea pe 30 iunie 2,6 milioane de clienţi, din care peste 400.000 utilizau serviciile de internet în bandă largă, iar Tele2 Spania înregistra, la aceeaşi dată, 550.000 de clienţi, dintre care mai mult de 240.000 de utilizatori broadband.

Vodafone a precizat că va cumpăra active pentru oferirea acestui tip de serviciu numai dacă consideră avantajoase astfel de tranzacţii.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că gradul încă redus de penetrare a serviciilor broadband pe pieţele din Italia şi Spania, în comparaţie cu pieţe precum Marea Britanie, include afacerea în categoria a tranzacţiilor avantajoase. El a mai spus că Vodafone se aşteaptă să primească aprobarea pentru preluare din partea autorităţilor de supraveghere a pieţelor până la sfârşitul acestui an.

O sursă din piaţă declarase marţi că Vodafone este favorită pentru cumpărarea activelor Tele2, după ce companiile italiene Tiscali şi Fastweb s-au retras din cursă. La momentul respectiv, grupul italian Wind era de asemenea interesat de achiziţie.

Sursa: NewsIn

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...