rldx Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 Un sistem spaţial de oglinzi ar putea salva Pământul de la o coliziune catastrofală cu un asteroid, declară BBC. Până la 5000 de oglinzi ar putea fi folosite pentru a proiecta lumina solară pe suprafaţa asteroidului, topindu-l şi modificându-i traiectoria astfel încât să nu mai lovească planeta.Aceasta este concluzia unei echipe de cercetători de la Universitatea din Glasgow, care a comparat noua metode distincte de a focaliza lumina solară pe asteroizi şi comete aflate în vecinătatea Pământului. Un asteroid cu circumferinţa de 100 de metri loveşte Pământul aproape în fiecare secol.Oamenii de ştiinţă au luat în calcul şi posibilitatea distrugerii acestuia prin explozii nucleare, însă metoda este considerată nocivă pentru mediul terestru.Ei au propus un sistem de oglinzi orbitale, care ar reflecta lumina solară pe suprafaţa asteroidului, încălzind roca până la o temperatură de circa 2100 de grade Celsius. Rezultatul ar consta în devierea traiectoriei corpului ceresc.Descoperirea a fost anunţată de către echipa Observatorului Jodrell Bank din Ceshire, în cadrul ceremoniei de celebrare a 50 de ani de la lansarea rachetei sovietice Sputnik 1, care a marcat începutul erei spaţiale. Sursa: Realitatea.net Link to comment
LeX LuTHoR Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 O idee geniala ... de multa vreme se tot spune ca vom fi loviti de asteroizi si meteoriti si mai stiu eu ce.Nu se stie pana la proba contrarie.Din cate stiu eu, ultima data cand a fost lovit Pamantul a fost in anul 1907 cand meteoritul Tungust a lovit tundra Siberiei, facand un crater imens. Link to comment
ovidiugm Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 nici nu ma indoiam ca nu se va gasi o solutie! parca ar fi un film cu happy end! get real! Link to comment
The Wizard Posted October 7, 2007 Share Posted October 7, 2007 daca le-ar reusi arhimede ar fi invidios rau de tot.pana o sa loveasca un asteroid mare pamantul noi o sa fim morti de mult. Link to comment
rldx Posted October 8, 2007 Author Share Posted October 8, 2007 daca le-ar reusi arhimede ar fi invidios rau de tot.pana o sa loveasca un asteroid mare pamantul noi o sa fim morti de mult.Asteroizi sunt care ajung pe pamant, dar sunt mici. Link to comment
Flake Posted October 8, 2007 Share Posted October 8, 2007 Inca o idee teoretica..practic mai greu. Link to comment
Fury Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 e buna ideea ..oricum in cativa ani vor gasi ceva mai bun pentru a rezolva problema Link to comment
Deian69 Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Ideea pare geniala nu stiu daca e si asa de practica dar totusi e mai bine decat nimica.Se vorbeste de mult timp de asteroizi si cred ca ne pregatim. Link to comment