Jump to content
LeX LuTHoR

Brelocul de plata de la Visa

Recommended Posts

Brelocul de plata de la Visa

Visa Micro Tag se bazeaza pe tehnologia proprietara payWave si este conceput sub forma de breloc, permitand posesorilor sai sa plateasca sume mici, de sub 25 $, in dreptul unui terminal de plata asa-numit “fara contact”.

Lansat deocamdata in Statele Unite, Micro Tag poate fi oferit de catre institutiile financiare clientilor sai, fiind asociat unui cont existent de credit, de debit sau prepaid.

Tehnologia se bazeaza pe RFID, nu necesita un cod PIN si nu necesita tiparirea pe dispozitivul in sine a unui numar de cont sau de card, ca la cartile de credit. Visa afirma ca aceasta metoda de plata este la fel de sigura ca si cartile de credit, putand fi folosita doar cand se afla foarte aproape de un cititor specializat, fiecare tranzactie fiind identificata in mod unic de catre un fel de “amprenta” digitala trimisa de la card la terminalul respectiv.

Visa Micro Tag este gandit ca metoda de plata in diferite locatii de mici dimensiuni, in care in mod traditional se folosesc in continuare bani cash si unde rapiditatea tranzactiei este importanta. Tehnologia este deja implementata la o varietate de locatii din Statele Unite, precum mici magazine, arene sportive, benzinarii sau fast-food-uri si este probabil ca se va extinde si in alte tari, desi Visa nu a anuntat nimic in acest sens.

Micro Tag este usor de realizat, intr-un sistem de productie similar cu cel al cardurilor traditionale, putand avea diferite marimi si forme, plate sau tridimensionale.

Sursa

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...