LeX LuTHoR Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 Omul va ajunge pe Marte peste 30 aniObiectivele NASA pentru următoarele decenii au fost expuse, luni, la Congresul Internaţional de Astronautică, de către Michael Griffin, administratorul NASA: ajungerea pe Marte până în 2037 şi o nouă misiune pe Lună până în 2020."Anul acesta, se împlineşte o jumătate de secol de la lansarea primului satelit artificial, Sputnik 1 lansat de URSS în 1957, iar în 2057 - la împlinirea unui secol de aventură în spaţiu - vom celebra 20 de ani de la primul pas pe Marte", a declarat Griffin, transmite AFP."Ne îndreptăm privirea către Lună şi Marte ca să creăm o civilizaţie pentru mâine şi pentru viitor", a comentat oficialul NASA.La anul, NASA va avea mai multe misiuni ale roboţilor trimişi să exploreze Luna, în scopul cercetării efectelor unor călătorii de lungă durată ale omului, în afara spaţiului terestru.Sursa Link to comment
Ahilosu Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 cred ca unul din cele mai tari lucruri pe care le poti face in viata asta, e sa mergi in spatiu :wub: Link to comment
rldx Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 Omul va ajunge pe Marte peste 30 aniApuc sa vad si asta.Daca as avea bani as merge in spatiu si eu :wub: Link to comment
Zym3r Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 cred ca unul din cele mai tari lucruri pe care le poti face in viata asta, e sa mergi in spatiu :wub:este cel mai tare pentru ca nu este facut de multi oameni? sau cum? mie mi se par altele mai tari Link to comment
Valek Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 este cel mai tare pentru ca nu este facut de multi oameni? sau cum? mie mi se par altele mai tariEste ceva unic, o alta "dimensiune". Omului ii place noul, si este curios din fire, de aceea se exploreaza spatiul. Astronautii de acum nu merg in spatiu, doar in stratul exterior al atmosferei. Nici un om nu a ajuns in vidul spatiului, fara nici un camp magnetic. Calatoria pe Luna a fost reprogramata din cauza lipsei fondurilor NASA. Modului care va ajunge pe luna este aproape ca cel din anii '60, cu mici modificari.Calatoria pe Marte va fi facuta cu acelasi model care a mers pe luna, dar modificat moderat pentru a ajunge pe planeta.Parerea mea - va fi prima calatorie pe Luna. Japonezii nu au gasit steagul, si nici platforma de lansare a modulului din '69. Link to comment
rldx Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 Omul de cand este a vrut sa exploreze, mai ales spatiul, "Suntem singuri in univers?", "Cat de mare este universul?".De ce credeti ca se dau 30 mil dolari pentru a merge in spatiu ?Este ceva unic! Link to comment
Alvin Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 peste 30 de ani poate omul va avea probleme mari si adio spatiu pt inca 100 de ani :bananadance2: Link to comment
Diabolik_01 Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 Cred ca ar trebui sa va cumparati pamant pe marte :P Link to comment
Mysterio Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 bine ca apuc sa`i vad si eu .. :D sau poate nu :blink: Link to comment
ovidiugm Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 hmm..poate de data asta chiar ajung! Link to comment
rldx Posted September 29, 2007 Share Posted September 29, 2007 peste 30 de ani poate omul va avea probleme mari si adio spatiu pt inca 100 de ani :bananadance2:Ce probleme ?Cred ca de data aceasta chiar vom ajunge pe Marte. Link to comment
Valek Posted September 29, 2007 Share Posted September 29, 2007 Ce probleme ?Cred ca de data aceasta chiar vom ajunge pe Marte.Pai nu am mai avut incercari de a ajunge... deci de ce "de data aceasta"? Am ajuns pe Marte doar cu sateliti si roboti. Link to comment
rldx Posted September 29, 2007 Share Posted September 29, 2007 Avem deja un anumit grad de tehnologie, dar in 2040.Am incredere in SUA, Rusia, China.. Link to comment
O'NeiLL Posted September 29, 2007 Share Posted September 29, 2007 Cred ca ar trebui sa va cumparati pamant pe marte :P dap :rofl1: :rofl1: :rofl1: mi'as lua si yo vreo 2 hectare, da in centru, ca vreau zona buna ) si poate peste vreo 3 - 4 ani creste pretu :rofl1: :rofl1: :rofl1: scot profit ) dak as avea vreo 20 mil de $ poate ca mas duce intro excursie unica :wub: Link to comment
m4x Posted September 29, 2007 Share Posted September 29, 2007 30 de ani...sper sa nu mor pana atunci, as vrea sa vad si eu asta Link to comment
Guest Sm0k3 Posted September 29, 2007 Share Posted September 29, 2007 Ce tare daca as avea bani miar place sa ma duc si eu intr-o excursie din asta :wub: Link to comment
Deian69 Posted September 29, 2007 Share Posted September 29, 2007 Deja incep sa se adevaresca filmele sf. Link to comment
0pticutz Posted September 29, 2007 Share Posted September 29, 2007 ar fi super tare...... Link to comment
Fane Spoitoru Posted September 30, 2007 Share Posted September 30, 2007 mda prea tare :) sa speram k nu o sa fie k in filmele sf cum a zis cineva mai sus :D k doar ce am vazut armagedon acum 2 seri Link to comment
iNm Posted September 30, 2007 Share Posted September 30, 2007 mda prea tare :) sa speram k nu o sa fie k in filmele sf cum a zis cineva mai sus :D k doar ce am vazut armagedon acum 2 seri o sa fie ceva in genul war of the worlds p.s asta e bine ... dar mai bine s-ar concentra pe problemele de pe pamant si sa incerce sa mai salveze ce se poate din el. Link to comment
Fury Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 cool ...dar va trece mai mult de 30 de ani parerea mea Link to comment
Flake Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Teoretic.. practic mai greu :) Link to comment