Jump to content
BAD_DMX

Ieşeanu, pe hârtie, cel mai bogat om din lume

Recommended Posts

Un ieşean a devenit, pe hârtie, cel mai bogat om din lume

17 IULIE 2007

30 de milioane de potenţiali utilizatori înmulţit cu 4.000 euro pe bucată de invenţie, calculul din care a rezultat un capital social de 125 miliarde de euro!

Un avocat ieşean, inventator ama?tor, a înfiinţat o firmă cu un capital social subscris de 392,4 miliarde lei, echivalentul a peste 120 miliarde de euro, susţinând că deţine o invenţie revoluţionară, care va permite oamenilor să controleze aparatele electrocasnice cu ajutorul gândului. Avocatul Florin Fluturel (34 de ani) a convins un expert contabil, dar şi Registrul Comerţului, că deţine invenţia care va permite oamenilor să controleze electrocasnicele cu ajutorul gândului. ?Sunt mai bogat decât Bill Gates (cu o avere de 56 miliarde de dolari ? n.n.) şi Carlos Slim (67,8 miliarde de dolari-n.n.)”, a declarat Fluturel pentru săptămânalul ?Ieşeanul”.

Avocatul este acţionarul principal al firmei Romvector X, cu 79% din acţiuni, soţia sa are 10%, Nicolae Năcioiu (un inventator din Bucureşti) deţine 10%, iar un alt avocat din Iaşi, Cătălin Horga, deţine un simbolic 1%. Publicaţia “Ieşeanul” explică cum a ajuns Fluturel cel mai bogat om din lume: printr-un artificiu. Registrul Comerţului Iaşi a emis un document oficial care confirmă că Romvector X are un capital social subscris de 125 miliarde de euro, în baza unui raport de evaluare al societăţii, întocmit de un expert contabil din Bucureşti, Veronica Ştefănescu.

Aceasta a folosit o metodă de expertizare atipică, a previzionării. Ştefănescu a evaluat beneficiile pe care le va obţine Fluturel din exploatarea unei invenţii proprii: controlarea computerului, a televizorului şi a altor electrocasnice cu ajutorul gândului. ?Utilizatorul nu va atinge nimic, doar se va gândi la acea acţiune. Americanii au încercat aşa ceva, dar era necesară implantarea unor electrozi în creier. În invenţia mea am eliminat electrozii”, a explicat Fluturel pentru ?Ieşeanul”. Practic, expertul contabil a calculat numărul de potenţiali utilizatori ai invenţiei (30 de milioane) şi i-a înmulţit cu 4.000 de euro (preţul stabilit de inventator), rezultând evaluarea afacerii la 120 de miliarde de euro. Şeful Registrul Comerţului Iaşi, Gina Şindilă, a recunoscut că documentele de înfiinţare ale firmei erau atipice, dar le-a acceptat, întrucât îndeplineau condiţiile legale.

Pe de altă parte, inventatorii contactaţi de ?Ieşeanul” şi-au exprimat rezervele faţă de brevetele lui Fluturel. ?Sunt cercetări avansate în domeniu, câmpurile electromagnetice ale oamenilor ne-ar putea ajuta să interacţionăm cu dispozitivele din jurul nostru, dar nu pot fi eliminaţi senzorii montaţi pe corp. Este necesară o interfaţă care să preia semnalul bioelectromagnetic de la nivelul sistemului nervos, să le transmită mai departe. Nu pun la îndoială ideea, dar una este să o emiţi, alta este să aduci o soluţie tehnică care să poată fi pusă în aplicare”, a declarat cercetătorul ieşean Octavian Baltag.(Mediafax)

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...