Guest Invisible Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Microsoft, amendata cu jumatate de miliard de euro Microsoft a fost amendata cu o jumatate de miliard de dolari pentru ca a incalcat legile europene antitrust. In 2004, Comisia Europeana a sanctionat Microsoft cu nu mai putin de 497 de milioane de euro pentru ca nu a oferit informatii tehnice detaliate despre sistemul de operare Windows, ca sa permita companiilor concurente dezvoltarea unor programe compatibile. Compania americana a facut apel, dar ieri Curtea Europeana de Justitie a respins contestatia. Decizia este considerata o victorie foarte importanta pentru autoritatile de reglementare in domeniul antitrust. Microsoft, considera ca acest lucru va avea un "impact extraordinar" in viitor, a declarat avocatul sef al companiei, Brad Smith. "Decizia confera Comisiei o mare putere si o mare libertate de actiune'' a declarat Smith reporterilor. "Aceasta decizie va fi in centrul discutiilor si gandurilor multor oameni, in urmatoarele luni si chiar ani. E una dintre acele decizii cu un impact extraordinar" a mai precizat avocatul Microsoft. Declaratiile au fost facute la Tribunalul de Prima Instanta al UE care a respins luni aproape toate punctele apelului grupului Microsoft, cu exceptia celui referitor la decizia Comisiei Europene privind crearea unui organ de monitorizare privind implementarea masurilor decise de Bruxelles impotriva grupului american. Primul comportament sanctionat consta in refuzul Microsoft de a furniza concurentilor sai anumite "informatii privind interoperabilitatea" si de a autoriza utilizarea acestora pentru dezvoltarea si distribuirea produselor concurente ale sale, pe piata sistemelor de operare pentru servere destinate grupurilor de lucru, in perioada incepand din luna octombrie 1998 si pana la data adoptarii deciziei. Cu titlu de masura corectiva, Comisia a obligat Microsoft sa dezvaluie oricarei intreprinderi care doreste sa dezvolte si sa distribuie sisteme de operare pentru servere pentru grupuri de lucru "specificatiile" protocoalelor sale de comunicare client-server si server-server. Al doilea comportament sanctionat de Comisie se referea la vanzarea "la pachet" a playerului multimedia Windows Media Player cu sistemul de operare Windows. Comisia a considerat ca aceasta practica afecta concurenta pe piata playerelor multimedia. Cu titlu de masura corectiva, Comisia a obligat Microsoft sa ofere spre vanzare o versiune a Windows fara Windows Media Player.Sursa: Reuters Link to comment
Diabolik_01 Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Are de unde sa dea :rofl1: Nui problema :P Link to comment
PureSoul Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 dap,are de unde,nui deranjeaza pe ei o jumate de meliard de euro OFF daca as sta langa Bill Gates i-as cere 1000 de parai si mi-ar da Link to comment
RaifalM3n Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 lol eu zic sa te gandesti altfel ' daca ai sta langa bill gates' inseamna ca esti miliardar (in $) si ca iti permiti ) nu cred ca ai mai cere bani :lol: Link to comment
LeX LuTHoR Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Poate ca nu ii deranjeaza suma respectiva dar cu siguranta se simte cat de cat ... ca nu iti e tot una sa ai 0.5 mildiard EURO in plus sau in minus. Link to comment
xNeo Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Nul prea deranjeaza la cati bani are el....deabia daca se observa lipsa celui miliard. Link to comment
TwentyTwo Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Are de unde sa dea Nui problema dap Link to comment
Fallout Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Nul prea deranjeaza la cati bani are el....deabia daca se observa lipsa celui miliard.eu zic ca-l deranjeaza! nu i-ar sta rau cu juma de mld in plus! Link to comment
Fallout Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Nul prea deranjeaza la cati bani are el....deabia daca se observa lipsa celui miliard.eu zic ca-l deranjeaza! nu i-ar sta rau cu juma de mld in plus! Link to comment
Mysterio Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Are de unde sa de`a acesti bani .. dar` tot se simte cat da banii aia .. dar` nah sa`i fie invatatura de minte :D Link to comment
Fury Posted September 20, 2007 Share Posted September 20, 2007 cum e pentru noi 10 mi de lei asa e si pentru ei juma de miliard de euro .. :banana: Link to comment
TwisteR Posted September 20, 2007 Share Posted September 20, 2007 Aici nu e vorba de bani,capitalul firmei,e mult mai mare,dar macar au tras niste concluzii si pe viitor vor fi mai atenti. Link to comment
ShoX Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Nu e vorba de jumatate de miliard de euro,bugetul Microsoft e mult mai mare...e vorba de orgolii aici. ;) Link to comment
PureSoul Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 eu zic ca-l deranjeaza! nu i-ar sta rau cu juma de mld in plus!eu zic ca-l deranjeaza! nu i-ar sta rau cu juma de mld in plus!Double posting!Scuze ca sunt oFFTopic! :) Link to comment
shb Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 au de unde nu'i problema ptr ei asta.. Link to comment
noghri Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Double posting!Scuze ca sunt oFFTopic! :) stii ca mai da eroarea aia cu "unsuitable request bla bla bla"...asa ca nu te speria de un dublu off-topic,ca nu o sa aplaude nimeni "vigilenta" ^^.on topic: cum au zis restul, nu e vorba de bani, e vorba de orgoliul lor,dar ar trebui sa fie si o lectie pentru politica de monopolizare pe care o practica,dovada ca si ei raspund pentru greseli. Link to comment
TwentyTwo Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 au bani nui probl ... Link to comment