Jump to content
Fallout

Discovery Campus: Englezii vor să realizeze un documentar despre Revoluţia din 1989

Recommended Posts

Discovery Campus: Englezii vor să realizeze un documentar despre Revoluţia din 1989

O companie de producţie din Marea Britanie, Lion Television, intenţionează să realizeze un documentar despre revoluţia română din 1989, a declarat pentru NewsIn directorul adjunct al acesteia, Richard Bradley, la simpozionul Discovery Campus, ce se desfăşoară la Timişoara în perioada 14-16 septembrie.

Richard Bradley a precizat că evenimentele din anul 1989 au fost uitate în plan documentaristic şi că de aceea ar fi indicat realizarea unui material care să vină cu o nouă perspectivă asupra acelor momente istorice. Bradley a recunoscut că nu are un plan definit pentru aceasta acţiune dar că are încredere in ajutorul pe care piaţa românească de producţie media i-l poate oferi.

Bradley consideră că dacă se găseşte o idee atractivă, televiziuni ca Discovery pot fi determinate să susţină proiectul unei echipe tinere pentru acest documentar. Richard Bradley a vorbit şi despre un tip de documentar ce poate rula în cinematografe şi care utilizează nu doar informaţia brută din teren dar şi un conţinut dramatic. Este vorba despre o combinaţie între documentar şi film artistic.

Discovey Campus este un eveniment organizat de televiziunea Discovery în fiecare an în câte o ţară din Europa, care reuneşte în cadrul unor sesiuni de discuţii pe cei mai importanţi producători de documentar din lume.

Evenimentul se doreşte a fi şi un workshop pentru cei ce doresc să înveţe cum se realizează un film documentar de calitate dar şi care sunt cerinţele broadcasterilor care difuzează acest tip de conţinut. Anul acesta organizatorii au ales România din dorinţa de a extinde activitatea şi în spaţiul est-european pentru a crea relaţii şi eventual colabora cu producătorii media din această regiune. La acest eveniment sunt prezenţi şi regizorul Cristian Mungiu, premiat cu Palme d?Or la Festivalul de Film de la Cannes, dar şi alte personalitaţi din lumea filmului artistic şi documentar românesc.

sursa

Link to comment

mai bine ar face romanii un astfel de documentar, ca e inutil daca-l fac englezii. noi nu trebuie sa uitam de revolutie, ca pe altii si asa nu prea ii intereseaza.

word ! si in plus mai sunt documentare despre revolutie facute de romani ... numai ca nu se intereseaza nimeni sa caute ... eu am vazut unul dar scurt de 30 min ... il gasisem pe DC ...

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...