Jump to content
Fallout

Un mort şi opt răniţi în urma unei explozii la Zalău

Recommended Posts

ULTIMA ORĂ: Un mort şi opt răniţi în urma unei explozii la Zalău

IPB Image

O persoană a decedat şi opt au fost rănite, în urma unei explozii care a avut loc la parterul unui bloc din Zalău, în jurul orei 7.30.

Din cauza unei acumulări de gaze, pereţii de la parterul blocului au fost spulberaţi. Mai multe persoane au fost rănite. Cele nouă victime - cu vârste între 20 si 85 de ani - au fost duse la Spitalul Judeţean, una a decedat, iar două se află în stare foarte gravă.

De sub darâmături au fost scoase două fetiţe, cu vârste între 10-14 ani; una dintre ele a decedat la spital, cealaltă aflându-se în stare gravă.

Un băiat în vârstă de 20 de ani se află prins printre dărâmături, între planşeul etajului întâi şi parter, iar pompierii lucrează penrtu eliberarea acestuia, cu speranţa că acesta se află încă în viaţă.

Structura de rezistenţă a fost puternic afectată, iar blocul se poate prăbuşi. Toţi locatarii au fost evacuaţi. Acestora li s-au pus la dispoziţe garsoniere şi camere de hotel şi vor primi pachete cu mâncare.

Foto Graiul Sălajului

sursa

Link to comment

Românii cad victime exploziilor domestice

Cele mai multe explozii provocate de acumulări de gaze s-au produs în 1998, când s-au înregistrat 2.000 de astfel de incidente. Situaţia cea mai gravă s-a înregistrat în Bucuresti, în anul 2005, unde 80% din conductele de gaze au fost avariate şi s-au semnalat permanent incidente.

Dintre cazurile cele mai grave, unul de-a dreptul incredibil a avut loc în mai 1998, când şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei explozii produse în subsolul unui bloc din cartierul Tei, din capitală.

În acelaşi an, în decembrie, a avut loc o explozie provocată tot de o acmulare de gaze intr-un bloc de pe bulevardul Dacia. Două persoane au murit,iar alte şapte au fost rănite.

În anul 2000, o deflagraţie într-un bloc de pe Calea Victoriei a avariat mai multe apartamente. Distrigaz a decis că vina aparţine locatarilor.

În 2003, o altă acumulare de gaze a spulberat mai multe apartamente dintr-un bloc de linga Piata Domenii. Ancheta facuta de Distrigaz a declarat ca de vina a fost Asociatia de Locatari.

Un caz la fel de tragic a avut loc în noiembrie 2003 în Călăraşi. Un bloc de locuinţe a sărit în aer, iar şapte persoane au murit. Un an mai târziu, în 2004,la Tg. Mureş, biblioteca unei şcoli din judeţ a fost spulberată de explozia centralei termice. Din fericire atunci 148 de copii au scăpat ca prin minune.

În iunie 2005, o explozie puternică s-a produs în cartierul Colentina din capitală, într-un atelier de încălţăminte improvizat într-un garaj. O simplă scânteie a dărâmat pe loc patru case şi a avariat grav alte trei. Patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte cinci au fost rănite. Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât o maşină de mare tonaj a fost aruncată din curte, prin gard, la o distanţă de aproximativ 10 metri. Explozia a fost provocată de o fisură în conducta Distrigaz.

În noiembrie 2006, o altă explozie într-un apartament din Tecuci, judeţul Galaţi. Incidentul a avut loc din cauza unui racord de aragaz care a fost mişcat. În urma exploziei 14 apartamente au fost distruse, iar o persoană a suferit arsuri de gradul I şi II.

Cel mai recent accident de acest fel s-a produs la începutul lunii septembrie în Corabia, judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, s-a ales cu arsuri grave, după ce a fost surprins de suflul unei explozii ce a avut loc în apartamentul său. Din primele cercetări ale pompierilor a reieşit că a fost vorba tot de o acumulare de gaze.

Sursa: Realitatea TV

Link to comment

Explozia de la Zalău, provocată de scurgeri de gaz

Explozia de ieri de la Zalău s-a produs din cauza unei fisuri la o conductă de gaze din faţa blocului. Asta e concluzia la care au ajuns anchetatorii dupa primele cercetări. Reprezentanţii companiei E.OM Gaz, aflaţi la faţa locului, nu au dat explicaţii.

Exclusivitate: Primele minute ale dezastrului de la Zalău

Un telespectator Realitatea TV - Daniel Perneş - a ajuns la locul dezastrului aproape în acelaşi timp cu pompierii. El ne-a trimis imagini de amator, filmate cu un telefon mobil, extrem de grăitoare şi completează într-un mod relevant imaginea tragediei de la Zalău, unde două persoane au decedat şi opt au fost rănite, în urma unei explozii care a avut loc la parterul unui bloc, ieri dimineaţă.

După ce au dormit azi-noapte fiecare pe unde a apucat, locatarii blocului spulberat de explozia de la Zalău stau acum în faţa ruinelor, disperaţi, furioşi sau deznadăjduiţi.

Cei opt răniţi au fost supravegheaţi întreaga noapte

Starea celor opt răniţi, victime ale deflagraţiei produse ieri dimineaţă la Zalău, este stabilă. Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean Zalău, fetiţa de 12 ani, care a fost operată ieri, a ieşit din starea de şoc, dar va râmâne în continuare sub tratament şi sub atenta supraveghere a medicilor.

Ajutoare de urgenţă pentru familiile rămase fără case

Cele 19 familii care locuiesc în blocul distrus vor primi ajutoare de urgenţă în valoare de 3.500 de RON, a anunţat prefectul Zalăului, Andrei Todea. Numai trei familii, din 19, au solicitat locuinţe de urgenţă, a mai spus acesta. În ceea ce priveşte E.ON Gaz nu pot să mă pronunţ pentru că este o anchetă în derulare, a declarat prefectul Zalăului.

Cele trei familii care au solicitat locuinţă de urgenţă îşi vor petrece următoarele săptămâni la internatul Liceului "Voievod Gelu". Acestora li se va asigură şi trei mese pe zi. Ceilalţi locatari ai blocului s-au mutat pe la rude sau prieteni.

Autorităţile au promis că sinistraţii din blocul morţii vor primi apartamente ANL, dar mai e mult până atunci şi oamenii nu ştiu cum se vor descurca între timp.

Din cauza unei acumulări de gaze, pereţii de la parterul blocului au fost spulberaţi. Autorităţile au hotărât să dărâme în cel mai scurt timp imobilul, pentru că acesta este în pericol să se prăbuşească, după ce structura sa de rezistenţă a fost afectată. Dărâmarea nu se va face cu explozibil, ci, treptat, de sus în jos, pentru a nu se pune în pericol celelalte imobile învecinate, au anunţat reprezentanţii guvernului. Toţi locatarii au fost evacuaţi. Acestora li s-au pus la dispoziţe garsoniere şi camere de hotel şi vor primi pachete cu mâncare.

De sub darâmături au fost scoase două fetiţe, cu vârste între 10-14 ani; una dintre ele a decedat la spital, cealaltă aflându-se în stare gravă. Şi un băiat în vârstă de 20 de ani a fost prins printre dărâmături, între planşeul etajului întâi şi parter, fiind găsit decedat, după o intervenţie de durată a pompierilor.

Locatarii acuză E.ON Gaz, societatea de distribuţie a gazelor din zonă, de faptul că nu a luat în seamă repetatele sesizări făcute de ei, cu privire la mirosul persistent de gaze, care se simţea de luni întregi. Directorul adjunct E.ON Gaz, Doru Borda, a declarat că nu poate oferi amănunte privitoare la cauza accidentului, până nu se va face o expertiză la faţa locului.

sursa

Link to comment

Locatarii blocului din Zalău au cinci minute pentru recuperare bunurilor

După două zile de la explozie, locatarii blocului din Zalău vor putea astăzi să intre în apartamente. Oamenii vor avea câteva minute la dispoziţie ca să îşi ia acte şi bani. Sinistraţii vor intra în locuinţe cu ajutorul unei macarale de mare tonaj care a fost adusă special pentru asta.

Zeci de jandarmi şi poliţişti păzesc blocul pentru ca nimeni să nu intre în incintă. Locatarii vor avea voie să intre ca să-şi ia acte şi bani abia astăzi în jurul orei 12.

Explozia de vineri de la Zalău s-a produs din cauza unei fisuri la o conductă de gaze din faţa blocului. Aceasta este concluzia la care au ajuns anchetatorii după primele cercetări. Reprezentanţii companiei E.ON Gaz, aflaţi la faţa locului, nu au dat explicaţii.

Priveghi la locul exploziei din Zalău

Prietenii, colegii, dar şi alţi oameni impresionaţi de drama familiilor din Zalău s-au adunat aseară într-un adevărat pelerinaj la blocul unde a avut loc explozia. Au fost aprinse zeci de lumânări, iar oamenii s-au rugat pentru cei doi tineri morţi în timpul deflagraţiei, Diana şi Paul.

Trotuarul din faţa blocului a devenit un adevărat sanctuar. Oamenii aprind lumânări pentru cei doi tineri să ajungă în viaţa de veci pe o cale luminată.

susra: realitatea.net

Link to comment

Noi expertize la blocul din Zalău. Şanse mai multe ca locatarii să recupereze din bunuri

Blocul afectat de explozia de la Zalău va fi supus astăzi unei noi expertize. În urma acesteia, specialiştii vor decide dacă încep urgent demolarea sau dacă îşi permit să o mai amâne până mâine, astfel încât astăzi oameni să îşi recupereze din apartamentele părăsite după explozie aparatura electro-casnică. Dacă se dovedeşte că blocul nu rezistă, mâine începe demolarea. Şi noaptea trecută, polişiştii au păzit bunurile locatarilor.

Ieri, autorităţile le-au permis locatarilor evacuaţi în grabă în ziua tragediei să intre în apartamente pentru a-şi recupera lucrurile de primă utilitate. Fiecare familie şi-a trimis un reprezentant, care a avut 10 minute la dispoziţie pentru a lua din locuinţă banii, actele şi alte bunuri. De emoţie, unii dintre sinistraţi au uitat să ia exact lucrurile importante şi au coborât numai cu haine şi obiecte fără valoare. LOCATARII AU FOST INSTRUIŢI DE CĂTRE AUTORITĂŢI, ÎNAINTE DE A INTRA ÎN CASE

Oamenii au început să urce în locuinţe însă numai după ce un pompier a verificat starea blocului. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă i-au instruit pe sinistraţi şi i-au asigurat că pot să-şi ia lucrurile în siguranţă.

Intrarea în locuinţe s-a făcut cu ajutorul unei macarale de mare tonaj care a fost adusă special pentru asta. Pentru a fi siguri că apucă să ia tot ce le trebuie, oamenii au luat cu ei mai mulţi saci pe care i-au umplut şi i-au aruncat de la etaj.

Explozia de vineri de la Zalău s-a produs din cauza unei fisuri la o conductă de gaze din faţa blocului. Aceasta este concluzia la care au ajuns anchetatorii după primele cercetări. Reprezentanţii companiei E.ON Gaz, aflaţi la faţa locului, nu au dat explicaţii.

Doi tineri au murit şi opt persoane au fost rănite în urma exploziei de vineri.

Sursa: Realitatea TV

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...