Jump to content
Guest Invisible

Record de viteză pe ruta Paris-Londra, cu un tren Eurostar

Recommended Posts

Guest Invisible

Record de viteză pe ruta Paris-Londra, cu un tren Eurostar

Un tren al companiei Eurostar a stabilit, marţi, un nou record de viteză, de circa 320 de kilometri pe oră, pe ruta Paris-Londra, parcurgând distanţa în două ore şi câteva minute, în cursa de inaugurare a unei noi linii de cale ferată în Marea Britanie, transmite Reuters.

Noul tronson feroviar din Marea Britanie, denumit High Speed 1, are o lungime de 109 kilometri, destinaţia finală fiind gara londoneză St Pancras International, în loc de gara Waterloo, folosită în prezent.

Călătoria a durat două ore, trei minute şi 39 de secunde, comparativ cu timpul de două ore şi 35 de minute, necesar pentru o călătorie între Paris şi gara Waterloo din Londra.

Reducerea duratei de călătorie este esenţială pentru Eurostar, care concurează companiile aeriene pentru pasagerii care fac naveta între Marea Britanie şi Europa continentală.

Timpul normal al unei călătorii între Paris şi St Pancras va fi de două ore şi 15 minute, iar noua cale ferată va intra oficial în exploatare la 14 noiembrie.

Pentru a atinge acest record de viteză, Eurostar a scos vagoanele restaurant din componenţa trenului, iar numărul pasagerilor a acoperit doar jumătate din capacitatea totală.

"Viteza maximă atinsă în Marea Britanie a fost de circa 320 de kilometri pe oră, uşor superioară celei din Franţa", a declarat conductorul trenului, Neil Meare.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 4.09.2007 la ora 21:25

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...