Jump to content
IceMan

CFR Calatori este ingropata in datorii la banci

Recommended Posts

Imagine IPB

In primele sase luni, CFR Calatori a înregistrat datorii pe termen lung in valoare de circa 300 milioane de euro, reprezentand imprumuturi acordate de banci. CFR Calatori mai are datorii si la furnizorii de motorina, respectiv sase milioane de euro.

Incapacitatea Ministerului Economiei si Finantelor de a debloca banii necesari desfasurarii unui transport de calatori la nivelul standardelor Uniunii Europene a condus la acumularea unor datorii de zeci de milioane de euro catre furnizorii privati din Romania si din strainatate. Reprezentantii CFR SA sustin ca intarzierile la plata ale CFR Calatori ofera posibilitatea furnizorilor de energie electrica si AVAS sa puna mana pe terenuri de milioane de euro la preturi de nimic. Pe 30 iunie, CFR Calatori a înregistrat datorii pe termen lung in valoare de circa 300 milioane de euro, reprezentand imprumuturi acordate de banci. “Imprumuturile externe garantate de stat sunt la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), BNP Paribas, HVB si Banca Austriei, Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala (JBIC) si Tiketing. La BERD este un imprumut de circa 9,7 milioane de euro, la BNP Paribas ? 11,5 milioane de euro, la HVB si Banca Austriei - 218,2 milioane de euro, la JBIC ? 36 milioane de euro, iar la Tiketing - 19,7 milioane de euro”, se arata în balanta de activitate economico-financiara a CFR Calatori, pentru perioada 1 ianuarie ? 30 iunie 2007.

CFR Calatori are de plata sase milioane de euro la motorina

Societatea CFR Calatori are o datorie de circa 99 milioane de euro catre unitatile sistemului feroviar de stat. Cele mai mari datorii sunt pentru taxa de utilizare a infrastructurii - 79 milioane de euro si energie electrica - opt milioane de euro. CFR Calatori mai are datorii si la furnizorii de motorina, respectiv sase milioane de euro la firmele Lukoil Downstream, Oscar Downstream si Rompetrol rafinare. Alti furnizori care mai asteapta bani de la CFR Calatori sunt Siemens ? 4 milioane de euro si Astra Vagoane Arad ? 1,8 milioane de euro.

Parcul CFR Calatori nu are nici o locomotiva noua

In primele sase luni ale acestui an, CFR Calatori nu a cumparat nici o lomotiva. ?In acest an s-au modernizat 13 vagoane, dintre care patru etajate. Modernizarea acestor vagoane a costat circa 7,5 milioane de euro. Modernizarea locomotivelor electrice si diesel pentru cresterea fiabilitatii va costa, de la bugetul de stat, circa 7 milioane de euro“, se mai arata in bilantul economico-financiar al CFR Calatori.

sursa: gardianul.ro

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...