Jump to content
IceMan

Amenzi de 2.000 de lei pentru masinile abandonate pe trotuar

Recommended Posts

Imagine IPB

Aveti o masina veche, pe care nu o mai folositi de ani, dar pe care o tineti in continuare in fata blocului? Daca nu vreti sa fiti amendati de autoritati, ar fi bine sa scapati de ea. Potrivit legii, autoturismele abandonate pe domeniul public pot fi ridicate de reprezentantii Administratiei Domeniului Public si vandute la fier vechi. Mai mult, proprietarul risca amenzi usturatoare.

Masinile abandonate sunt cele care au numar de inmatriculare si proprietar identificat. Procedura de ridicare a masinilor abandonate pe domeniul public presupune urmatoarele etape:

- identificarea autovehiculelor in teren;

- identificarea proprietarului si somarea acestuia de a elibera domeniul public, in cel mai scurt timp.

Dupa zece zile, ramane a primariei

Proprietarului i se acorda un interval de timp de cinci zile in care trebuie sa-si mute masina de pe domeniul public. In caz contrar, inspectorii Directiei Gospodarie Locala din cadrul primariei procedeaza la intocmirea si inaintarea spre aprobare a documentelor de ridicare a autovehiculului din strada.

- Dupa 10 zile autovehiculul trece in proprietatea privata a primariei, iar daca proprietarul isi vrea masina inapoi trebuie sa plateasca o amenda de pana la 2.000 de lei, la care se adauga taxele de transport.

- Daca masina nu a fost revendicata in 30 de zile, trece automat in patrimoniul primariei, care o poate vinde la fiare vechi.

Vehiculele cu posesor neidentificat, confiscate de stat

Conform Legii 421/2002 vehicul fara stapan este 'vehiculul de orice categorie, fara placuta de inmatriculare sau alte marcaje oficiale, stationat pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ teritoriale, al carui proprietar sau detinator legal este necunoscut'. Aceste masini sunt ridicate fara somatie. Daca nimeni nu le revendica in 30 de zile de la data ridicarii, ele trec in proprietatea privata a primariei. Pentru a-si recupera autovehiculul, proprietarul trebuie sa dovedeasca, pe baza talonului vechi si a numarului de sasiu, ca acesta ii apartine si sa achite taxele si cheltuielile efectuate cu ocazia transportarii si depozitarii acestuia.

sursa: libertatea.ro

Link to comment

Asa le trebuie in parcare la mine este o masina parcata de vreo 2 ani acolo si nu are nici o zgarietura pe ea e doar murdara atata tot ma mir cum de nu a furato vreun vecin =))=)).

E plina romania de masini abandonate cum ies din parcare un pic mai jos este un trabant abandontat de vreo cativa ani...

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...