Jump to content
IceMan

Băsescu: Festivalul Enescu, cel mai important eveniment cultural din România

Recommended Posts

Preşedintele Traian Băsescu, care a asistat, sâmbătă seara, la spectacolul de deschidere a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu", a declarat că acesta este evenimentul cultural cel mai important din România.

După ce a luat parte la spectacolul din deschiderea festivalului, care a avut loc la Sala Palatului din Bucureşti şi în care au fost prezentate mai multe arii din opere celebre, Băsescu s-a declarat impresionat la finalul acestuia, el apreciind în mod deosebit talentul de care au dat dovadă artiştii români. Întreg concertul a fost pus în scenă de către Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, împreună cu 15 solişti români de renume internaţional.

"Seara asta a fost absolut specială", a declarat Traian Băsescu. "Probabil că este meritul maestrului Holender (Ioan Holender – directorul artistic al festivalului, n. red.)", a spus preşedintele.

Cu toate acestea, el a remarcat şi o problemă – locurile rămase libere la Sala Palatului, în ciuda faptului că biletele pentru spectacolul de deschidere fuseseră vândute în totalitate. "Sunt cele 400 de bilete pe care le-a reţinut Ministerul Culturii", a spus Băsescu, referindu-se la invitaţiile rezervate pentru protocol. "Poate ar fi bine ca ministrul Iorgulescu să reţină doar 50 de bilete şi restul să le dea la public", a sugerat preşedintele.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 2.09.2007 la ora 12:03

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...