Jump to content
IceMan

Doi morţi într-un accident de avion lângă Braşov

Recommended Posts

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, joi dimineaţă, în apropierea localităţii braşovene Sânpetru, pilotul şi însoţitorul acestuia pierzându-şi viaţa în timpul impactului.

Avionul de mici dimensiuni prăbuşit în localitatea braşoveană Sânpetru aparţine firmei Aerosal Srl, a lui Silviu Prigoană, şi era folosit de clubul braşovean pe baza unei înţelegeri, a declarat directorul general al Aerosal Nicu Berla.

Este vorba despre un aparat uşor, IR 5060, Sport Star, de antrenament, fabricat în Cehia.

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Dumitru Meşotă, a declarat că în accident şi-au pierdut viaţa Ioan Vancea, preşedintele Aeroclubului "Iosif Şilimon" din Sânpetru şi un elev al şcolii, Sebastian Petru, de 33 de ani, care urma să-şi ia brevetul de pilot peste câteva zile. Cel care pilota era preşedintele Aeroclubului "Iosif Şilimon".

Deocamdată nu sunt cunsocute cauzele producerii accidentului.

Ion Rusu, primarul comunei Sânpetru, a declarat că avionul ar fi decolat joi, după ora 8.30 şi că prăbuşirea s-a produs la 2 kilomteri de pistă. Primarul a mai spus că probabil a intervenit o problemă şi că cei doi au încercat să evite nişte case în cădere.

La faţa locului au ajuns pompieri, jandarmi şi poliţişti, însă nu au putut decât să constate decesul celor doi.

La ora transmiterii ştiri, în zonă au venit procurori, poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai Aeroclubului pentru începerea descarcerării pilotului şi copilotului şi apoi a anchetei în acest caz.

Ioan Vancea avea 54 de ani, era pilot din 1977 şi din 1993 era comandantul Aeroclubului "Iosif Şilimon".

Reprezentanţii Aeroclubului spun că Ion Vancea, preşedintele Aeroclubului "Iosif Şilimon" şi elevul său au plecat într-un tur de pistă, un tur de plimbare, nefiind deci vorba de o oră de antrenament. Ei spun că Vancea era incontestabil un foarte bun pilot şi că era foarte sănătos şi nu îşi explică ce s-a putut întâmpla. Preşedintele Aeroclubului Iosif Silimon mai avea câteva zile până la pensionare, conform colegilor săi. Ioan Vancea a zburat şi miercuri cu acelaşi avion timp de trei ore şi nu a semnalat nici un fel de problemă.

Ultima verificare tehnică a avionului a fost făcută în această săptămână, luni, când i-a fost schimbat şi uleiul, iar aparatul, care avea peste 700 de ore de zbor, era în bune condiţii tehnice, au declarat presei reprezentanţii Aeroclubului.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 30.08.2007 la ora 09:15

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...