Jump to content
Guest Invisible

Yahoo, acuzata de incalcarea drepturilor omului

Recommended Posts

Guest Invisible

Yahoo, acuzata de incalcarea drepturilor omului

Un grup pentru apararea drepturilor omului din Statele Unite ale Americii da in judecata Yahoo pentru presupusa complicitate la acte de tortura si la abuzuri impotriva drepturilor omului petrecute in China. Organizatia Mondiala pentru Drepturile Omului a facut cunoscut ca furnizarea de catre Yahoo a unor date privind utilizatorii de Internet autoritatilor chineze a condus la arestarea mai multor scriitori si disidenti.

Imagine IPB

Compania furnizoare de servicii Internet, Yahoo, a declarat in fata unui tribunal american ca a actionat in conformitate cu legile chineze atunci cand a permis accesul autoritatilor la fisele utilizatorilor serviciilor sale. Unul dintre martorii chemati in procesul impotriva companiei Yahoo este jurnalistul Shi Tao, care a publicat pe Internet comentarii critice la adresa coruptiei din randul guvernului de la Beijing. Dupa ce Yahoo a furnizat autoritatilor chineze informatii privind adresa acestuia de e-mail si adresa calculatorului, Shi Tao a fost descoperit de autoritati si acuzat de actiuni subversive. În prezent, el ispaseste o pedeapsa de 10 ani inchisoare. Shi Tao si un al doilea jurnalist arestat in circumstante similare, Wang Xiaoing, acuza acum Yahoo in baza legilor referitoare la drepturile omului. Avocatul celor doi sustine ca Yahoo nu si-a indeplinit responsabilitatile etice. Procesul a declansat o dezbatere privind raspunderea companiilor americane de Internet de a proteja anonimatul utilizatorilor din tarile in care actioneaza. Yahoo insista ca este obligata sa respecte legislatia locala in tarile in care opereaza. Compania a recunoscut insa ca prin furnizarea de informatii autoritatilor chineze le-a ajutat pe acestea sa faca arestari. Companiile Google si Microsoft au fost la randul lor criticate ca ar fi cooperat cu guvernul chinez.

Sursa: BBC

Link to comment

de ce este problema Yahoo-ului ? :blink: Daca , chinezi fac public toata informatiil ce sa faci :banghead: , dau la toti useri de internet problema lor

Wtf , cum de ce e de vina yahoo? Pai tu daca zici ceva de guvernul Romaniei ( sa presupunem ca nu ar fi o tara libera ) si s-ar incepe o ancheta in legatura cu faptele tale , ti-ar convenii ca providerul tau sau compania la care ai mail sa dea datele tale personale ( care se presupun a fi confidentiale ) guvernului?

Link to comment

nu e vina Yahoo!.. e vina ziaristilor, daca au stiut ca ceea ce fac e impotriva statului lor de ce nu au folosit un proxy, ceva sa isi schimbe ip-ul... daca au intrat direct cu ip-ul de acasa... prostia se plateste.. cu ani grei de inchisoare se pare...

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...