Jump to content
IceMan

Poliţia Rutieră şi-a suplimentat efectivele pentru prevenirea accidentelor

Recommended Posts

Poliţia Rutieră şi-a suplimentat, duminică, efectivele pentru a preveni accidentele de circulaţie, în special pe traseele spre staţiunile litorale şi montane, în condiţiile în care vremea rea influenţează negativ buna desfăşurare a traficului.

Poliţiştii acţionează, în principal, pentru combaterea neregulilor care au dus, în ultima perioadă, la producerea unor grave accidente de circulaţie: viteza excesivă ori neadaptată condiţiilor de trafic, oprirea nejustificată pe banda de urgenţă a autostrăzilor şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

Schimbarea condiţiilor meteo-rutiere, intervenită în multe zone ale ţării, influenţează în sens negativ buna desfăşurare a traficului rutier. Vizibilitatea redusă, pe de o parte, şi aderenţa scăzută a pneurilor autovehiculelor pe suprafaţa carosabilă, pe de altă parte, ambele cauzate de ploaie, pot constitui adevărate capcane pentru şoferii imprudenţi, care rulează cu viteză ori se angajează în efectuarea unor manevre hazardate de depăşire.

De aceea, pentru siguranţă, este extrem de important ca pe vreme ploioasă să se adopte o manieră calmă de conducere, un regim de viteză scăzut, adaptat permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, avertizează Poliţia Rutieră.

Totodată, indicat este să nu se oprească sau să se staţioneze în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor naţionale ori judeţene. Vântul puternic sau chiar furtunile anunţe de meteorologi pot duce la ruperea de arbori, care, căzând peste autovehicule, pot produce adevărate drame.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 26.08.2007 la ora 12:39

Link to comment

pot sa faca orice... dak soferii sunt plini de figuri o sa scape ei..... cateodata ma bucur cand se produce vre-un accident din cauza vitezei sau a "figurilor" . acu vreo 2 saptamani a intrat un baiat de 18 ani intr-o farmacie aflata la parterul unui bloc ( 1,5-1,7m inaltime ) . Acul la kilometraj a ramas blocat la 180km/h , viteza cu care circula in jur de 02:00 ( noaptea ) pe un drum destul de aglomerat chiar si la acea ora . oare merita sa moara si el si un prieten de al sau si iubita sa ? doar pt niste gesturi de copil ?

Link to comment

Multi "pusti" care isi iau permisul la 18 ani,se afirma ca sunt mari soferi si merg cu viteze de peste 140 km/h .si eu conduc aici si mai mult de 130km/h nu merg.. din cauza lor se intampla multe accidente in romania ,ca se cred mari "importanti" in tara noastra .. Accidentele nu se pot preveni cat timp o sa existe asa soferi in romania

Link to comment

Asa e Ghost.. toti se "incoarda" cu masinile si vor sa iasa in evidenta prin faptul ca conduc cu peste 100 km/h .. ce rezolva ? Sa atraga privirile fetelor ? Neah.. prefer sa nu ma agit asa cu masina.. in oras nu circul cu mai mult 100 si asta numai in anumite zone.. riscant dar uite ca unii nu se gandesc la prorpia lor siguranta...

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...