Jump to content
IceMan

Zece milioane de euro, premiul la Loto 6/49

Recommended Posts

Cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române, de zece milioane de euro, va fi pus din nou în joc, duminică, când va avea loc extragerea Loto 6/49.

Tragerea Loto de din 26 august va fi supervizată de observatori din partea producătorilor de echipamente şi soft cu care Compania Naţională "Loteria Română" lucrează.

Într-o conferinţă de presă organizată vineri, preşedintele instituţiei, Liliana Ghervasuc, preciza că, astfel, jurnaliştii interesaţi de detaliile tehnice le vor afla chiar de la cei care au produs aparatura şi software-ul, dar şi că prin această iniţiativă "se vor spulbera toate scenariile legate de posibilele fraude la tragerile loto".

"Am auzit diverse scenarii: că bilele sunt injectate cu heliu, că bilele din autosuflantă sunt încălzite. Veţi putea vorbi cu reprezentanţii producătorilor şi veţi afla tot ce doriţi", a spus Ghervasuc, care a dezminţit categoric orice astfel de scenariu şi a subliniat că jocul "este guvernat de hazard".

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, Liliana Ghervasuc a evitat să se pronunţe asupra legalităţii demersului unui post de televiziune bucureştean care organizează "un bilet colectiv", susţinând că există instituţii ale statului care au datoria să intervină în astfel de cazuri dacă ceva este în neregulă. Şefa Loteriei a spus că, în cazul în care biletul colectiv, în valoare de 137.000 de euro, va fi jucat şi va fi câştigător, cel care se va prezenta cu biletul va încasa câştigul. "Ce se întâmplă apoi nu mai este problema noastră", a conchis Ghervasuc.

Un top trei al celor mai mari câştiguri la Loto 6/49 se prezintă astfel: 1 ianuarie 2006 - 17.730.355,67 de lei, premiu câştigat de un colectiv de jucători din Bucureşti; 5 iunie 2005 - 17.381.610,04 lei, premiu câştigat de un jucător din Galaţi; 18 iunie 2006 - 14.712.583,31 lei, premiu câştigat de un jucător din judeţul Harghita.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 25.08.2007 la ora 14:00

Link to comment
Guest Invisible

Marele premiu la Loto 6/49 a fost câştigat

Numerele extrase la Loto 6/49 duminică - 46, 35, 42, 1, 2, 34 - au fost această dată ghicite, câştigătorul sau câştigătorii premiului de peste zece milioane de euro fiind aşteptaţi pentru identificare.

Numerele extrase la Loto 6/49 duminică - 46, 35, 42, 1, 2, 34 - au fost de această dată ghicite de un jucător care a depus un bilet simplu la o agenţie Loto din Călăraşi, câştigătorul sau câştigătorii premiului de peste zece milioane de euro fiind aşteptaţi pentru identificare.

Premiul pus în joc duminică a fost cel mai mare din istoria Loteriei Române, ceea ce a dus la creşterea numărului celor care şi-au încercat şansa de a intra în posesia marelui câştig, de această dată existând o persoană sau un grup de persoane care au ghicit cele şase numere "norocoase".

Ultima dată, premiul categoriei I a fost câştigat în 6 mai 2007, de un colectiv format din zece jucători din Ploieşti, valoarea totală a câştigului fiind de peste 5,6 milioane de lei. Anul acesta s-au câştigat patru premii de categoria I la extragerea Loto 6/49.

Un top trei al celor mai mari câştiguri la Loto 6/49 se prezintă astfel: 1 ianuarie 2006 - 17.730.355,67 de lei, premiu câştigat de un colectiv de jucători din Bucureşti; 5 iunie 2005 - 17.381.610,04 lei, premiu câştigat de un jucător din Galaţi; 18 iunie 2006 - 14.712.583,31 lei, premiu câştigat de un jucător din judeţul Harghita.

Compania Naţională Loteria Română avertizează că, deşi Constituţia permite dreptul la asociere, constituirea de grupuri pentru a juca la 6/49 nu conferă participanţilor garanţia că, în eventualitatea în care un bilet va fi declarat câştigător, premiul va fi distribuit echitabil între aceştia.

Condiţile asocierii şi modul de împărţire a câştigurilor trebuie să fie expres reglementate, susţine Loteria.

Potrivit articolului 57 din Regulamentul privind organizarea şi administrarea jocurilor de tip loto, în cazul în care asupra unor câştiguri cuvenite unui bilet se formulează pretenţii de mai multe părţi, din orice motiv, litigiul se va soluţiona numai între părţile respective. CNLR se consideră descărcată de orice obligaţie şi răspundere prin remiterea câştigului, în termenul de prescriere prevăzut de articolul 45 din Regulament (n.n. - 30 de zile de la data tragerii), în baza prezentării biletului câştigător.

Totodată, articolul 58 stipulează că plata câştigurilor se face numai persoanelor care prezintă biletul câştigător jucat şi validat de terminal. "Aşadar în cazul unui eventual câştig, jucătorii vor încasa partea din premiu corespunzătoare, direct de la posesorul acestui bilet, potrivit normelor dreptului comun, Compania Naţională Loteria Română SA fiind terţ faţă de raportul de asociere", mai susţine compania.

Precizarea CNLR a survenit intenţiei declarată a unor persoane fizice de a organiza grupuri de jucători la scară naţională pentru jocul Loto 6/49.

Potrivit principiilor constituţionale, fiecare persoană este liberă să acţioneze propriilor convingeri, să-şi exercite drepturile şi libertăţile conform scopului economico-social pentru care au fost recunoscute, fără a aduce atingere drepturilor şi libertăţilor altor persoane.

Totodată, dreptul la asociere prevăzut la articolul 40 din Constituţie permite constituirea unor astfel de grupuri, în jurul unui interes comun şi licit.

CNLR nu contestă legalitatea acestei asocieri ad-hoc şi nici dreptul persoanelor din componenţa acestor grupări de a participa la jocurile loteristice în aceasta formă, însă subliniază faptul că, deşi şansele de câştig cresc ca urmare a unei asemenea forme de joc în asociere, există în continuare posibilitatea ca biletul loto jucat să nu se încadreze în niciuna din categoriile de câştiguri.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 26.08.2007 la ora 19:20

Link to comment

Eu am bagat 6 bilete dintre care o varianta cu 12 numere si am prins 2 numere.

PS: Daca nu ati observat in toata tarta sa-u reportat bilete cu litera N in fata ceea ce se banuiesc a fii NEVALIDAT,pe restu biletelor scrie V.

Ma rog...ghinion...asta e bft celor care au castigat.

Eu am bagat 6 bilete dintre care o varianta cu 12 numere si am prins 2 numere.

PS: Daca nu ati observat in toata tara sa-u reportat bilete cu litera N in fata ceea ce se banuiesc a fii NEVALIDAT,pe restu biletelor scrie V.

Ma rog...ghinion...asta e bft celor care au castigat.

Link to comment

mie mi au iesit 2 nr :) da pe variante diferite =))) oricum acum m-am trezit ....

nimeni nu iti da in Romania 10 milioane de dolari .... it's all fake ;)

euro :D si defapt persoana nu castiga exact 10mil de euro, si vreo 7mil, ca restu il ia statul oO

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...