Jump to content
Guest Invisible

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat începe luni

Recommended Posts

Guest Invisible

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat începe luni

Sesiunea a doua a bacalaureatului începe, luni, cu proba orală la limba şi literatura română, pentru acest examen înscriindu-se peste 40.000 de elevi.

Pentru sesiunea august-septembrie a bacalaureatului s-au înscris elevii care au promovat ultima clasă de liceu după susţinerea corigenţelor şi cei care nu au luat note de trecere la una sau mai multe probe ale examenului organizat în sesiunile anterioare.

Candidaţii vor susţine examenele în 117 centre de examen, iar lucrările la probele scrise vor fi evaluate în 51 de centre regionale.

Examenul de bacalaureat începe cu probele orale, în 20 august fiind programată examinarea la limba şi literatura română, în 21 august la limba şi literatura maternă, iar în 22 august la limba şi literatura modernă.

În 23 august încep examenele scrise, prima probă fiind limba şi literatura română. În 24 august va fi susţinută proba la limba şi literatura maternă, în 27 august - proba obligatorie a profilului, în 28 august - o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică), iar în 29 august - ultima zi de examen- o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scrisă sau practică).

Rezultatele la probele scrise vor fi afişate în 31 august (până la orele 16.00), iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. În 1-2 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, astfel ca în 3 septembrie să fie afişate rezultatele finale.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 19.08.2007 la ora 16:49

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...