Jump to content
davoli

O grupare extremistă somează toţi romii să părăsească Italia

Recommended Posts

O grupare extremistă necunoscută a revendicat incendiul asupra taberei de romi de la Livorno în care şi-au pierdut viaţa, în noaptea de 10 spre 11 august, patru copii originari din România şi a adresat un ultimatum tuturor romilor din Italia să părăsească această ţară până la 15 septembrie.

Potrivit agenţiei Adnkronos, printr-o scrisoare adresată ziarului Il Tirreno un aşa-zis "grup armat de purificare etnică" - GAPE - a revendicat sâmbătă dimineaţă incendiul din noaptea de 10 spre 11 august dintr-o tabără de romi din Livorno, în care au murit patru copii de ţigani nomazi originari din România.

"Revendicăm incendierea taberei de normazi din Livorno", se afirmă în scrisoare. "Ar fi trebuit să aibă efecte mai devastatoare. Scopul nostru este să suprimăm romii atât de numeroşi care circulă pe teritoriul italian, ei reprezinta drojdia umanităţii. Ne-am săturat de infracţiunile lor", afirmă gruparea GAPE, care, precizează agenţia italiană, nu era cunoscută până în prezent.

"Le dăm 20 de zile - începînd cu 25 august - pentru a părăsi teritoriul italian şi pentru a desfiinţa diversele tabere de nomazi împrăştiate pe tot cuprinsul ţării", este ultimatumul lansat de GAPE la adresa romilor nomazi. "Altfel, în fiecare lună va fi un atentat într-o tabără diferită, cu consecinţe mai grave decât cele de la Livorno", ameninţă gruparea.

Potrivit agenţiei Adnkronos, poliţia a primit scrisoarea şi a transmis-o procuraturii din Livorno.

Presa italiană a relatat că imediat după incendiu, procurorul din Livorno, Antonio Giaconi, a vorbit despre o serie de mărturii contradictorii ale românilor, potrivit cărora "persoane necunoscute ar fi aruncat cu sticle incendiare în baracă".

sursa : /newsin

Link to comment

ahhh ...daca mai traia antonescu ;)) ...mey ns cum drac se intampla ca sunt tigani si in bulgaria si in ungaria .....dar ca astia din romania niciuni''''nu's :( .....nijte Scarbe de oameni cu exceptia cator'va care sunt tigani doar cu numele deoarece sunt foarte de treaba sincer...bv lor ma mir ca n-au actionat neo-nazisti din italia pana'acu ...:) :kar: :violent:

Link to comment

acum sunt foarte curios ce o sa zica Uniunea Europeana despre acest incident...ca ei protejeaza "minoritatile"!oare ce sanctiune va da Italiei?eu cred ca niciuna,iar daca se intampla asta la noi era mare taraboi la Bruxeles,si toti ziceau "uite ba ce fac romanii la sarmanii tigani"

Link to comment

Sunt tigani invatati,care merita tot respectul,dar sunt unii care nu iubesc munca si singura solutie pe care ei o vad este furtul si alte nelegalitati.S-au dus in Italia cu scopul de a fura,vinde copii,sau alte fapte murdare.Pana l-a urma s-au saturat si italienii de romi!!

Link to comment

strongestman, cand ii auzi ca se plang ca nu ii ajuta nimeni sa traiasca da lor le e prea LENE sa isi caute de munca, merita aceasta atitudine din partea societatii.

daca lumea nu i'ar mai privii asa urat , iar lasa in banca lor .. si nu iar mai gonii "aaa esti tigan? tai'o ma de aici ! " sau multe chestii de genul asta.. pana la urma sunt si ei oameni , au dreptul la viata ca orice alt om.

Ia punetiva si voi macar pentru 1 minut in locul lor si o sa va dati seama cum este sa fii privit cu atata rautate.

razisti.. :))

vai ce amuzant esti draga ;;)

Link to comment

Nici o sansa sa paraseasca italia, mai mult o sa ajunga sa ceara si mai mult ajutorul autoritatilor straine, ca uite saracii ce oropsiti sunt ei si batuti de soarta.

Si unde ar trebui dusi? Back 2 romania?

Sau mai bine la 2 metri sub pamant?

Sa-i ia englezii si altii care le plang de mila. :violent:

Nush daca ce face acea grupare reprezinta o solutie - sunt curios ce va urma.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...