blk Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Coolarimea romana.ag@andreigheorghe.roIn universul adolescentin de astazi sa fii "cool" inseamna sa fii pe trend. Sa asculti drum'n'bass si indie. Sa arati ca o fata daca esti baiat si ca un clovn daca esti fata. Sa ai parul colorat strident si capete de morti pe haine. Sa fii complet innebunit dupa arta in general, dar mai ales dupa fotografie. Sa fii pe Hi5. Sa fii pe Hi5 in grupul "Darama-s-ar scolile". Sa stai toata ziua pe la TNB, pe TNB preferabil. Sa ai hainele pline de buline sau dungi orizontale. Sa ai poze cu tine pupand o sticla de bere. Sa mergi in Vama. Sa ai skate shoes. Sa ai cat mai multe perechi de conversi. Sa ai cercei cu frunze de marijuana pe tine dar sa nu fi tras niciun fum de absolut nimic in viata ta. Sa ai un jurnal in care povestesti cum ai vrut sa iti tai venele. Sa ai mereu cinci straturi de haine suprapuse pe tine. Sa zici ca nu esti emo, uitandu-te trist de dupa ochelarii patrati cu rama groasa si neagra. Sau poate insemna sa fii pe trend. Sa fii minimalist. Sa iti indrepti parul cu placa in pauze, la scoala, baiat fiind. Sa ai haine scumpe si glam. Sa fii lasat manelele pentru minimal. Sa ai blugi stramti cu sclipici si fluturasi facuti din strasuri. Sa mergi in Gossip si in Studio Martin. Sa ai hainele pline de cranii sau stelute. Sa bagi pill made in Ferentari in fiecare weekend, la Pagal. Sa fii pe trend ca ei, cei multi. Sa te imbraci cum se imbraca toata lumea, sa asculti ce asculta toata lumea, sa iti schimbi complet personalitatea din sase in sase luni. Sa fii atat de complexat incat sa crezi ca daca nu esti ca toata lumea vei fi singur si nefericit. Sa consideri pe oricine care nu intra in acest tipar clar definit lame. Sa fii prost. Eu sunt cool degeaba. Eu sunt cool pur si simplu. Si eu sunt celalalt cool. Pucca e amandoua.Mai stiu eu pe unu` de a fost manelar, acum asculta minimal si se da mare expert pe muzica../discuss
smig4rl Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ) cam asa e.. dar sa fi cool inseamna sa ai o personalitate proprie nu sa te iei dupa toti (adik efectu de turma ) parerea mea..
Guest Invisible Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Pot sintetiza si pot fi deacord cu el in unele privinte, dar sa arate el , tocmai andrei gheorghe de pils si schimbarea personalitatii la 6 luni e hilar.Articolul ar suna bine daca nu ar fi scris de el, dar, deh personalitatea se schimba la 6 luni , a revenit la critici, vorbim peste inca 6 luni Andrei :)
THuG-Radu Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Te legi de minimal aiurea, cand aproape tot ce ai descris tu acolo, se refera la punk. Altfel zis, esti pe langa.Lumea evolueaza. Se transforma, se schimba. Trec de la un stil la altu, de la un fel de a te imbraca la altu, pana il gasesti pe ala in care iti sta cel mai bine.Nu am nimic nici cu manelarii, nici cu minimalistii (ca tot ai adus vorba de ei), cu punkerii, nici macar cu rockerii (cat timp stau in banca lor).Fiecare sa se imbrace cum vrea, sa isi faca ce freza vor, sa faca ce vor altfel zis. Cu ce ma afecteaza pe mine?Te imbraci cum iti place. Apare o moda noua? O incerci ? Bine, incearc`o. Daca iti sta bine, continua, daca nu, revino la normal, la ce erai inainte.
Guest moon.spell Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Pot sintetiza si pot fi deacord cu el in unele privinte, dar sa arate el , tocmai andrei gheorghe de pils si schimbarea personalitatii la 6 luni e hilar.Articolul ar suna bine daca nu ar fi scris de el, dar, deh personalitatea se schimba la 6 luni , a revenit la critici, vorbim peste inca 6 luni Andrei :)nu cred ca s-a referit strict la schimbarea personalitatii ci mai degraba la schimbarea look-ului, a modului de a fi si de a interactiona cu societatea, care variaza in functie de trend ... perioada fiind ~ 6 luni.total deacord cu Andrei Gheorghe! si ca o completare la ce a zis, sa fii baiat si sa te imbraci in roz ;] & persoanele care se lauda cu cantitatile industriale de alcool pe care le consuma ...
Zym3r Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 "suntem impresionati de vile, bani si bijuterii, suntem mirati de ce masini cunosc unii copiii"; cam asta spune totul.PS: de-ar fi asa usor cum zici tu radu
dev Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Te legi de minimal aiurea, cand aproape tot ce ai descris tu acolo, se refera la punk. Altfel zis, esti pe langa.Lumea evolueaza. Se transforma, se schimba. Trec de la un stil la altu, de la un fel de a te imbraca la altu, pana il gasesti pe ala in care iti sta cel mai bine.Nu am nimic nici cu manelarii, nici cu minimalistii (ca tot ai adus vorba de ei), cu punkerii, nici macar cu rockerii (cat timp stau in banca lor).Fiecare sa se imbrace cum vrea, sa isi faca ce freza vor, sa faca ce vor altfel zis. Cu ce ma afecteaza pe mine?Te imbraci cum iti place. Apare o moda noua? O incerci ? Bine, incearc`o. Daca iti sta bine, continua, daca nu, revino la normal, la ce erai inainte.Am sa-ti spun eu altfel ;) ... Is unii care-s la "MODA" ... d-apoi ei n-au bani sa manance, dar se-mbraca ... trendy. Altii n-au ureche si asculta ce asculta o turma-ntreaga [si pe la noi a trecut sindromu` minimal, doar ca eu am fost unul din cei care n-au iubit minimalul si am revenit la trance] ... e simplu ... toti au devenit in ziua de azi experti in muzica ;) [Au auzit de Trentemoller, Vila Lobos si multi altii].Ideea e ... ca ... noi romanii nu prea ne permitem sa fim c00l ... cat despre muzica ... ne permitem doar ca suntem un neam foarte ciudat ... si ne place sa ne luam de unu si de altu' ca asculta trance, house, rock, manele, hidede, tiganeasca si multe altele. PACAT CA NU NE STIM RESPECTA INTRE NOI ... CA DOAR TREBUIE SA FIM c00l ... yeah ... right ... give me a break ;)Eu iti zic sincer: prefer sa am bani toata luna decat sa-mi iau nush ce blugi [jeans cum e trendy] ... si adidasi care se purtau acum cativa ani buni la educatie fizica [tenisii adik ... doar ca acuma-s varianta c00l si-s scumpi] ... sau ce stiu eu ce haine c00l. Nu doar din motivele banilor, nu-mi plac ... si asta-i tot ce conteaza ;)."Te legi de minimal aiurea, cand aproape tot ce ai descris tu acolo, se refera la punk. Altfel zis, esti pe langa." - nu blk a scris articolu` ... ci Andrei Gheorghe ;)
Mehico Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Destul de adevarat si putin exagerat. Din pacate s-a ajuns destul de rau in zilele de astazi, multi vor sa fie si sa arate cool, nu isi aleg imbracamintea daca le sta bine, ci dupa cum au vazut la tv, pe strada, sau care corespunde noului stil adoptat, si... deh... daca la el ii sta bine, "in mod normal si eu voi arata cool".
Mysterio Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Te legi de minimal aiurea, cand aproape tot ce ai descris tu acolo, se refera la punk. Altfel zis, esti pe langa.Lumea evolueaza. Se transforma, se schimba. Trec de la un stil la altu, de la un fel de a te imbraca la altu, pana il gasesti pe ala in care iti sta cel mai bine.Nu am nimic nici cu manelarii, nici cu minimalistii (ca tot ai adus vorba de ei), cu punkerii, nici macar cu rockerii (cat timp stau in banca lor).Fiecare sa se imbrace cum vrea, sa isi faca ce freza vor, sa faca ce vor altfel zis. Cu ce ma afecteaza pe mine?Te imbraci cum iti place. Apare o moda noua? O incerci ? Bine, incearc`o. Daca iti sta bine, continua, daca nu, revino la normal, la ce erai inainte.Ai dreptate Radu .. Si ce a zis Mehico e adevarat` .. Totusi degeaba spui te imbraci cum iti place ca tot timpul vei gasi pe unul/una sa comenteze .. vaai ca nu iti sta bine , ca ai papucii nu stiu cum .. si asa mai departe ..But that is Romania :crybaby:
ShadyMonto Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Frumoasa tare ironia despre oile din ziua de azi ... pe care eu i-as numi "generatia urmatoare" . :dance: bine ca vine sfarsitul lumii.
4 Real Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Sa arati ca o fata daca esti baiat si ca un clovn daca esti fata. Cat mi-a placut asta!
ShoX Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Inseamna k Andrei Gheorghe nu stie face diferenta intre minimal si punk...una e sa ai o freza klumea cu ptz vopsea de ex si una e sa ai o creasta de aia imensa de papagal cum au punkerii...PS In rest are mare dreptate...
Ghiba Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Sau poate insemna sa fii pe trend. Sa fii minimalist. Sa iti indrepti parul cu placa in pauze, la scoala, baiat fiind. Sa ai haine scumpe si glam. Sa fii lasat manelele pentru minimal. Sa ai blugi stramti cu sclipici si fluturasi facuti din strasuri. Sa mergi in Gossip si in Studio Martin. Sa ai hainele pline de cranii sau stelute. Sa bagi pill made in Ferentari in fiecare weekend, la Pagal. Sa fii pe trend ca ei, cei multi. Nu cred ca aici se referea la punk ... Eu am unul in clasa si intra perfect in criteriile de mai sus.
Whiplash Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Nu se referea in mod special la vreun stil (minimal, punk, emo etc.), ci la tendinta generala a tinerilor de a se imita unii pe altii. De altfel nu era vorba numai de imbracaminte, ci de felul in care isi creeaza personalitatea acestia. Toti se duc cu turma, refuza sa gandeasca singuri, nu pentru ca nu o pot face, ci pentru ca le e frica de a fi marginalizati.Totusi Andrei Gheorghe sugereaza ideea in 2-3 cuvinte, restul sunt doar o insiruire de exemple ale manifestarilor.(putea sa scrie asa la infinit) Prea mult scris, prea putin spune, incearca sa fie cult. :)
blk Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Nu se referea in mod special la vreun stil (minimal, punk, emo etc.), ci la tendinta generala a tinerilor de a se imita unii pe altii. De altfel nu era vorba numai de imbracaminte, ci de felul in care isi creeaza personalitatea acestia. Toti se duc cu turma, refuza sa gandeasca singuri, nu pentru ca nu o pot face, ci pentru ca le e frica de a fi marginalizati.Totusi Andrei Gheorghe sugereaza ideea in 2-3 cuvinte, restul sunt doar o insiruire de exemple ale manifestarilor.(putea sa scrie asa la infinit) Prea mult scris, prea putin spune, incearca sa fie cult. :)OMG a inteles cineva articolul.. Finally.Te legi de minimal aiurea, cand aproape tot ce ai descris tu acolo, se refera la punk. Altfel zis, esti pe langa.Ai scame pe creier? Ti se pare ca e scris de mine articolul?
Ahilosu Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ah...inca de pe la 13-14 de la profm i-am fost fan lui Andrei Gheorghe. Pe realitatea nu ma uit, pentru ca are mare legatura cu politica, dar nu exista editorial din 24-fun al lui pe care sa-l ratez. foarte putine au fost momentele cand nu a avut dreptate.ps cine e Corina Petrescu?
iNm Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Eh prea mult va pasa de astfel de chestii. Fiecare sa se imbrace cum vrea , sa se laude cu ce vrea si asa mai departe. Ce am eu de castigat ca unu asculta manele , ca altu se imbraca in roz & exemplele pot continua si la fel ce am de pierdut? Sa faca fiecare ce vrea si sa se imbrace cum vrea ,avem fiecare drept de control asupra vietii noastre ( cel putin asa cred ) asa ca sa ne limitam la asta.p.s Tocmai Andrei Gheorghe so gasit sa ridice problema asta? ;) hai sa fim seriosi.
blk Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 ps cine e Corina Petrescu?Si eu mi-am pus intrebarea..http://www.b24fun.ro/index.php?a=1607&t=4I was uncool before uncool was cool de Corina Petrescu scrie si in revista si pe site.. p.s Tocmai Andrei Gheorghe so gasit sa ridice problema asta? ;) hai sa fim seriosi.Da, si de ce nu el?Critica ideea, nu persoana ;)
napstar77 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Sa arati ca o fata daca esti baiat si ca un clovn daca esti fata. http://img103.imageshack.us/my.php?image=podon5.jpg :rolleyes:
Dani Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 @ahi stii cum e.. Andrei Gheorghe, sa zicem ca e un bun critic si iti spune pe fata cam ce are de zis dar uneori exagereaza.. o spune prea direct.. stii la ce ma refer.. asta nu e bine ca uneori jigneste oamenii fara sa vrea.. toate astea vin de la impresiile pe care le are.. de a se crede Dumnezeu pe pamant.. un fel de Paul Laurent Assoun Freud sau Immanuel Kant 2 :) .. sa trecem la subiectul topicului.. e vb de schimbarile pe moment ale adolescentilor fie ca e vb de moda sau de muzica.. cu parere de rau o spun dar asa e cum zice Andrei Gheorghe.. chestiile astea cu imo (cu freza si imbracamintea emotionala cica + tenisii aia ieftini care acum sunt scumpi, vb lu dev), cu rocker (toate sgardele, tatuajele sau cerceii lor) sau chiar manelistii (cu lanuturile mari de aur pe gat sau cei care nu-si permit o dau pe argint) arata direct ce fel de caracter au unii oamenii.. foarte putin dintre toti astia sunt originali.. cei mai multi sunt niste pupincuristi (scuzati daca am jignit pe cineva) care vor sa fie si ei bagati in seama.. ieri vazui pe un imo dinasta.. fardat pe fata si vopsit la unghii cu negru aici un exemplu de manelist care pur si simplu nu stie ce e aia o manea.. doar vrea sa fie smecher.. sa arate si el ca e blogger si mare manelist.. o sa radeti destul de bine.. va sfatuiesc sa-l cititi.. http://www.ublogs.ro/ManeleMan/ iar in legatura cu muzica e la fel.. asa schimba toti stilurile ca si cum si-ar schimba ciorapii.. am un pr care in cativa ani de zile a fost si manelist.. si hauzer si acuma e punker.. 3 stiluri cu totul si totul diferite.. de aici va dati seama cat de mult stiu adolescentii ce inseamna sa te pricepi sau sa simti muzica.. mai am iar unul care si-a schimbat stilul de muzica pt noua lui cucerire (ea e manelista si el era cica un raper pur).. oricat de mult ai iubi-o nu-ti dai stilul de muzica pe care il asculti de-o viata pe o femeie.. @moni sa stii ca e dureroasa chestia asta.. nu e vb ca nu mai putem dormi noi de ei dar asa ca si chestie.. unde se duce omenirea.. pe rapa..
THuG-Radu Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Am sa-ti spun eu altfel ;) ... Is unii care-s la "MODA" ... d-apoi ei n-au bani sa manance, dar se-mbraca ... trendy. Altii n-au ureche si asculta ce asculta o turma-ntreaga [si pe la noi a trecut sindromu` minimal, doar ca eu am fost unul din cei care n-au iubit minimalul si am revenit la trance] ... e simplu ... toti au devenit in ziua de azi experti in muzica ;) [Au auzit de Trentemoller, Vila Lobos si multi altii].Ideea e ... ca ... noi romanii nu prea ne permitem sa fim c00l ... cat despre muzica ... ne permitem doar ca suntem un neam foarte ciudat ... si ne place sa ne luam de unu si de altu' ca asculta trance, house, rock, manele, hidede, tiganeasca si multe altele. PACAT CA NU NE STIM RESPECTA INTRE NOI ... CA DOAR TREBUIE SA FIM c00l ... yeah ... right ... give me a break ;)Eu iti zic sincer: prefer sa am bani toata luna decat sa-mi iau nush ce blugi [jeans cum e trendy] ... si adidasi care se purtau acum cativa ani buni la educatie fizica [tenisii adik ... doar ca acuma-s varianta c00l si-s scumpi] ... sau ce stiu eu ce haine c00l. Nu doar din motivele banilor, nu-mi plac ... si asta-i tot ce conteaza ;)."Te legi de minimal aiurea, cand aproape tot ce ai descris tu acolo, se refera la punk. Altfel zis, esti pe langa." - nu blk a scris articolu` ... ci Andrei Gheorghe ;)Read again, ce am scris. In mare parte se leaga de punk (ANDREI GHEORGHE, NU BLK, OMG). Doar partea la care a dat quote Ghiba NU se refera la punk, ci la EMO, ceea ce nu apartine de muzica electronica, implicit MINIMAL !Iara legat de partea care ai ingrosat-o, am zis eu ca BLK e pe LANGA ? OMG ce va place sa interpretati !Inseamna k Andrei Gheorghe nu stie face diferenta intre minimal si punk...una e sa ai o freza klumea cu ptz vopsea de ex si una e sa ai o creasta de aia imensa de papagal cum au punkerii...word !Nu cred ca aici se referea la punk ... Eu am unul in clasa si intra perfect in criteriile de mai sus.Se refera in proportie de 70% la punk. Dai search dupa punk pe google, o sa fi uimit.P.S. : de curiozitate, ce gen de muzica asculta colegul tau ?Ai scame pe creier? Ti se pare ca e scris de mine articolul?Pls, lasa jignirile, ca NU M-AM REFERIT LA TINE. Scrie clar in titlul topicului, ANDREI GHEORGHE. De ce va place sa interpretati doar cum vreti voi ?
iNm Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 @ahi stii cum e.. Andrei Gheorghe, sa zicem ca e un bun critic si iti spune pe fata cam ce are de zis dar uneori exagereaza.. o spune prea direct.. stii la ce ma refer.. asta nu e bine ca uneori jigneste oamenii fara sa vrea.. toate astea vin de la impresiile pe care le are.. de a se crede Dumnezeu pe pamant.. un fel de Paul Laurent Assoun Freud sau Immanuel Kant 2 :) .. sa trecem la subiectul topicului.. e vb de schimbarile pe moment ale adolescentilor fie ca e vb de moda sau de muzica.. cu parere de rau o spun dar asa e cum zice Andrei Gheorghe.. chestiile astea cu imo (cu freza si imbracamintea emotionala cica + tenisii aia ieftini care acum sunt scumpi, vb lu dev), cu rocker (toate sgardele, tatuajele sau cerceii lor) sau chiar manelistii (cu lanuturile mari de aur pe gat sau cei care nu-si permit o dau pe argint) arata direct ce fel de caracter au unii oamenii.. foarte putin dintre toti astia sunt originali.. cei mai multi sunt niste pupincuristi (scuzati daca am jignit pe cineva) care vor sa fie si ei bagati in seama.. ieri vazui pe un imo dinasta.. fardat pe fata si vopsit la unghii cu negru aici un exemplu de manelist care pur si simplu nu stie ce e aia o manea.. doar vrea sa fie smecher.. sa arate si el ca e blogger si mare manelist.. o sa radeti destul de bine.. va sfatuiesc sa-l cititi.. http://www.ublogs.ro/ManeleMan/ iar in legatura cu muzica e la fel.. asa schimba toti stilurile ca si cum si-ar schimba ciorapii.. am un pr care in cativa ani de zile a fost si manelist.. si hauzer si acuma e punker.. 3 stiluri cu totul si totul diferite.. de aici va dati seama cat de mult stiu adolescentii ce inseamna sa te pricepi sau sa simti muzica.. mai am iar unul care si-a schimbat stilul de muzica pt noua lui cucerire (ea e manelista si el era cica un raper pur).. oricat de mult ai iubi-o nu-ti dai stilul de muzica pe care il asculti de-o viata pe o femeie.. @moni sa stii ca e dureroasa chestia asta.. nu e vb ca nu mai putem dormi noi de ei dar asa ca si chestie.. unde se duce omenirea.. pe rapa.. Mai intreb o data ... daca tu sau altu nu te regasesti acolo , de ce ar trebui sa iti pese? eu asta nu inteleg ... daca eu aleg sa fiu emo , sau sa ascult minimal de ce trebuie sa il vad eu pe altul ca isi da cu parerea pe subiectul asta si ca zice de mine ca ma iau doar dupa trend si nu am coloana vertebrala ... sper ca de data asta prindeti ideea :)
THuG-Radu Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Mai intreb o data ... daca tu sau altu nu te regasesti acolo , de ce ar trebui sa iti pese? eu asta nu inteleg ... daca eu aleg sa fiu emo , sau sa ascult minimal de ce trebuie sa il vad eu pe altul ca isi da cu parerea pe subiectul asta si ca zice de mine ca ma iau doar dupa trend si nu am coloana vertebrala ... sper ca de data asta prindeti ideea :)Sincer prefer sa ma imbrac mai trendy, decat sa arunc pe mine o pereche de pantaloni simpli, un pulover cu guler si in picioare o pereche de pantofi sport bontimes sau cum ii zice la firma.10x, but no 10x !Si prefer sa imi fac o freza ca ASTA (eu is ala, aia e freza mea), decat sa fiu tuns ca in armata, cu aparatu de ras setat la 1 milimetru, sau carare pe mijloc sau orice alta freza A LA LEONARDO DI CAPRIO ! (titanic times).
Dani Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Mai intreb o data ... daca tu sau altu nu te regasesti acolo , de ce ar trebui sa iti pese? eu asta nu inteleg ... daca eu aleg sa fiu emo , sau sa ascult minimal de ce trebuie sa il vad eu pe altul ca isi da cu parerea pe subiectul asta si ca zice de mine ca ma iau doar dupa trend si nu am coloana vertebrala ... sper ca de data asta prindeti ideea :)tu ai vazut ce am scris in ultimul paragraf? de aia 2 prieteni ai mei? asa sunt majoritatea.. se iau dupa altii doar ca sa fie bagati in seama.. nu ca am ceva cu conceptul de imo sau ca de ce e manelist, rocker samd vorba ta, nu au coloana vertebrala :)
blk Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 Sincer prefer sa ma imbrac mai trendy, decat sa arunc pe mine o pereche de pantaloni simpli, un pulover cu guler si in picioare o pereche de pantofi sport bontimes sau cum ii zice la firma.10x, but no 10x !Si prefer sa imi fac o freza ca ASTA (eu is ala, aia e freza mea), decat sa fiu tuns ca in armata, cu aparatu de ras setat la 1 milimetru, sau carare pe mijloc sau orice alta freza A LA LEONARDO DI CAPRIO ! (titanic times).Sa inteleg ca toti cei care nu sunt ca tine se imbraca asa, nu?Sa consideri pe oricine care nu intra in acest tipar clar definit lame.GG.