Jump to content
Mehico

iNES IPTV aduce Internetul pe televizor

Recommended Posts

IPB Image

Opţiunea de accesare a website-urilor direct de pe ecranele televizorului va fi disponibilă pe piaţa românească prin iNES IPTV, singurul provider de televiziune prin IP din România

Opţiunea de accesare a website-urilor direct de pe ecranele televizorului va fi disponibilă pe piaţa românească prin iNES IPTV, singurul provider de televiziune prin IP din România. Reprezentanţii companiei au estimat că acest serviciu va fi complet funcţional la începutul anului 2008.

Posibilitatea de a accesa web-site-uri direct de pe ecranul televizorului reprezintă o opţiune exlusivă a servciilor iNES IPTV. Accesul la Internet se va face prin intermediul Set Top Box-ului şi a unei tastaturi cu unde infraroşii. Ca rezultat, trecerea de la o emisiune TV la un website se va face într-un mod foarte comod şi convenabil, fără a mai fi necesar un sistem separat - computer - monitor.

Pe plan mondial, o altă facilitate implementată în cadrul sistemelor IPTV o reprezintă trimiterea pozelor digitale către un alt utilizator, (abonat IPTV), care nu dispune de un computer. Prin folosirea serviciilor oferite de către provider, utilizatorul poate încărca pozele pe un server, destinatarul fiind apoi atenţionat direct pe ecranul TV-ului de faptul că acestea sunt disponibile pentru vizionare. Prin intermediul telecomenzii, pozele vor putea fi vizionate exact ca şi în cazul unui album digital folosit de aplicaţiile pe computer.

Un alt exemplu de integrare a datelor în cadrul sistemelor IPTV îl reprezintă posibilitatea de a schimba mesaje în timpul vizionării unui program TV - exact ca şi în cazul aplicaţiilor oferite de Messenger (Yahoo Messenger, Windows Live Messenger, etc.). Datorită capacităţii de sesizare a 'prezenţei online', sistemul IPTV poate detecta momentul în care un alt utilizator (marcat în căsuţa pentru prieteni), foloseşte sistemul IPTV. În acest mod este posibilă stabilirea unei conexiuni care să permită celor doi utilizatori, trimiterea şi vizualizarea instantanee a mesajelor (redactate într-o fereastră separată), în acelaşi timp în care ambii urmăresc emisiunile TV.

Sursa

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...