The Connection Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Dreptatea aveau si Spartani cand aruncau in rapa toti care nu erau sanatosi. Uitati cum s-a ajuns.wordOmg..acum inteleg ce privilegiu am sa fiu normal...Femeia aia trebuia sa se duca la doctor..doctorul probabil i-a spus ca, copilul va fi anormal , christ..Sincer, in locul aleia....as ,,scapa'' copilul si va muri ,,intamplator''
Maledicere Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Mi-e foame......Nu cred ca e adevarat si o sa incerc sa va spun de ce. E vorba de genetica. Sa va dau un exemplu. Caracteristicile astea, culoarea ochilor, pigmentatia pielii etc sunt date din combinatia a doua genotipuri, care la randul lor sunt alcatuite din gene care pot fi dominante sau recesive. Dominanta va oferi o caracteristica, iar recesiva nu o va oferi. Insa in genotip sunt prezente ambele gene. Sa revin la exemplu...sa presupunem ca Vasile are pielea verde. Stim ca s-a nascut asa, iar mama lui are pielea alba. De asemenea nu cunoastem tatal. Cele 2 genotipuri, al mamei si al tatalui se combina pentru a forma genotipul copilului. Sa zicem ca mama are genotip Aa, unde A e dominanta si a recesiva. Gena A este cea care ofera piele alba. Apoi luam genotipul tatalui, Bb, unde B este dominanta care ofera culoarea verde. Pentru ca Vasile sa fie si el verde, genotipul lui trebuie sa contina dominanta tatalui si recesiva mamei, adica Ba, adica va avea culoare verde si nu va avea culoare alba. Dar pentru ca asta sa se intample, tatal ar trebui sa fie crocodil =/ Sper ca ati inteles, e vorba de combinare la nivelul genelor, si in cazul asta pare imposibil.
ShadyMonto Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Mi-e foame......Nu cred ca e adevarat si o sa incerc sa va spun de ce. E vorba de genetica. Sa va dau un exemplu. Caracteristicile astea, culoarea ochilor, pigmentatia pielii etc sunt date din combinatia a doua genotipuri, care la randul lor sunt alcatuite din gene care pot fi dominante sau recesive. Dominanta va oferi o caracteristica, iar recesiva nu o va oferi. Insa in genotip sunt prezente ambele gene. Sa revin la exemplu...sa presupunem ca Vasile are pielea verde. Stim ca s-a nascut asa, iar mama lui are pielea alba. De asemenea nu cunoastem tatal. Cele 2 genotipuri, al mamei si al tatalui se combina pentru a forma genotipul copilului. Sa zicem ca mama are genotip Aa, unde A e dominanta si a recesiva. Gena A este cea care ofera piele alba. Apoi luam genotipul tatalui, Bb, unde B este dominanta care ofera culoarea verde. Pentru ca Vasile sa fie si el verde, genotipul lui trebuie sa contina dominanta tatalui si recesiva mamei, adica Ba, adica va avea culoare verde si nu va avea culoare alba. Dar pentru ca asta sa se intample, tatal ar trebui sa fie crocodil =/ Sper ca ati inteles, e vorba de combinare la nivelul genelor, si in cazul asta pare imposibil.Asa am zis si eu prima oara(daca citesti mai in urma)...dar totusi exista si posibilitatea mutatiilor genetice (ex: polidactilie / sindactilie ...cri-du-schat..albinismul...si toti acesti copii care se nasc cu astfel de mutatii pot fi nascuti din parinti normali)Majoritatea mutatiilor astfel de grave sunt letale la nastere.
Maledicere Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Da, exista probabilitatea mutatiei. Dar sa stii ca la musca de otet, care e de mii de ori mai simpla decat omul, exista o sansa din 80000 sa iasa o mutatie din 2 exemplare diferite. Daca ne gandim la om, posibilitatea ajunge la 1 din .........prea mult
Nagasaky Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Deci totusi exista o sansa Wraithy... de ce sa nu consideram ca acea sansa o avem in fata ochilor :-? . Nush ce sa zic... ciudat oricum .
ShadyMonto Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Da, exista probabilitatea mutatiei. Daca ne gandim la om, posibilitatea ajunge la 1 din .........prea multUn piculetz mai mari sunt sansele sunt ca un copil , ai carui parinti sunt perfect sanatosi cu varste cuprinse intre 28-32 ani , sa se nasca cu Sindromul Down/trisomia 21 . Ti-am dat acest exemplu fiindca cazurile cu copii suferinzi de astfel de sindrom este de luat in seama.Asa ca , la fel cum a zis Nagasaky , sansele exista. Insa , intradevar sunt sanse ca si o mare parte din filmulete sa fie trucate :pray:
Dretmer Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Nui fake dar e foarte scarbos :-& of doamne chiar ca tie frica sa mai faci copii