Jump to content
gexy

Cod portocaliu in 21 de judete

Recommended Posts

Meteorologii au extins astazi avertizarea meteo cod portocaliu privind canicula pe teritoriul a 21 de judete si in capitala, anunta NewsIn. Valul de caldura, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, va afecta in perioada 19 - 20 iulie, judetele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Iaşi, Botoşani si Bucureştiul.

Administratia Nationala de Meteorologie anunţă că este menţinută atenţionarea meteo cod galben pentru celelalte judeţe ale ţării. Astfel, în intervalul 18-22 iulie, vremea va deveni excesiv de caldă în toată ţara. Marţi, 17 iulie, şi miercuri, 18 iulie, în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia şi în sudul şi estul Moldovei, temperatura aerului va urca până la 36-38 de grade.

Mai mult, în zilele de 19, 20, 21 şi 22 iulie, vremea va fi caniculară în aproape toată ţara, cu valori care vor depăşi frecvent 35-36 de grade. În acest interval, indicele de confort termic temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80.

Atenţionările meteorologice cod galben indică fenomene ca averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate, răcirea vremii, care sunt obişnuite pentru zona respectivă, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi.

Atenţionările meteorologice cod portocaliu indică fenomene ca vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger, periculoase şi de intensitate mare, existând risc de viituri pe râurile mici.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarata ca este foarte posibil ca in zonele intens circulate cum ar fi intersectiile din marile orase temperaturile resimtite sa ajunga pana la 60 de grade Celsius, desi temperatura masurata de catre ANM sa fie undeva in jurul a 40 de grade. Sandu a explicat ca temperaturile pe care le anunta specialistii sunt masurate in conditii standard pe care trebuie sa le indeplineasca statiile meteorologice (termometrele sunt asezate la umbra in zone protejate in care sunt statiile mneteo, nefiind influentate de prezenta asfaltului sau a cladirilor din jur). De aceea temperaturile reale resimtite de organism pot fi mult mai mari, daca se ia in calcul si viteza vantului sau coeficinetul de umiditate.

Sursa:http://stiri.rol.ro/content/view/66367/

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...