Beethoven Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Esti putin cam dur si deviem de la subiect. De ce sa apartina Ungariei? E pamant roamanesc. Eu imi inchipuiam Ardealul un principat autonom atat de Ungaria cat si de Romania. Un fel de Elvetia. Crede-ma, ar fi fost cea mai dezvoltata "tara" din zona :) Nu te cred :D. Fara a fi nevoiti sa credem pe cineva pe cuvant, ajunge o privire retrospectiva in istorie sa ne dam seama ca asa a fost. O buna parte a istoriei ei. Doar ca in Romania nu se invata istoria Ardealului - de departe cea mai bine documentata din zona. Culmea ironiei - e "pamant romanesc", dar istoria romanilor nu o cuprinde. Apropo, pamantul nu are nationalitate. Ii suporta pe toti.Referitor la Moldova, faceti o scurta vizita pe-acolo. Nu cred ca o sa va placa ce auziti. In plus, nu cred ca i-a prostit Voronin. Tot istoria explica de ce nu sunt ei incantati de o potentiala unire.
Eustake Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 rusia nu ar fi deloc de acord. de cand cu ideea intemeierii unei baze nato la noi si replicile rusiei fata de asta, amenintand cu razboi, atat ar mai trebui, moldova sa se uneasca cu noi.. va fi front acolo. avem noi destule probleme, de ce sa le luam in spate si pe ale moldovei si sa ne facem si mai multe probleme?
user000 Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 rusia nu ar fi deloc de acord. de cand cu ideea intemeierii unei baze nato la noi si replicile rusiei fata de asta, amenintand cu razboi, atat ar mai trebui, moldova sa se uneasca cu noi.. va fi front acolo. avem noi destule probleme, de ce sa le luam in spate si pe ale moldovei si sa ne facem si mai multe probleme?hmmm....poate pt cas "fratii" nostri...
never Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Am creat acest topic fiindca ma tot intreb de ce nu se poate uni Moldova cu Romania voi va inchipuiti cat de mare ar fi Romania daca sar uni cu Moldova vorbim aceiasi limba avem acelasi sange dar daca vrem sa mergem in Moldova trebuie sa mergem cu buletin si sa tregem granita eu spun ca este o mare tanpenie trei intrebarii: 1. ce beneficii pt tara va aduce aceasta unire? (ca sa nu incep sa dau exemplu unificarea RDG si RFG si porblemele ulterioare aparute) 2. cu ce te "incalzeste" daca se va realiza aceasta reunificare? 3. ce consideri ca e mai bine: o Romanie reintregita, dar cu serioase probleme economice si de securitate nationala sau doua tari separate, (oarecum) de aceeasi nationalitate dar cea mare fara cine stie ce probleme economice si cea mica total la pamant d. p. d. v economic? ps: sa nu ma luati cu patriotismul si chestii asemanatoare... pt mine nu au niciun sens, nicio valoare
vexx Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Poate nu o unire...dar o implicare mai mare a Romaniei in favoarea Moldovei as dori..
ShoX Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Acuma Romania este in dezvoltare...Moldova ar fi o piedica pt dezv. tarii noastre! :tiphat:
Diabolik_01 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Chiar de este pamant romanesc. Este mai bine ca este in afara tari.Btw: Money daca ar fi dupa tine ne dadam da toata tara la unguri.
Maximus- Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Acuma Romania este in dezvoltare...Moldova ar fi o piedica pt dezv. tarii noastre! :tiphat:exact. sa ajungem noi precum tarile din vest, si o sa ne unim noi si cu moldova.
ShadyMonto Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 3. ce consideri ca e mai bine: o Romanie reintregita, dar cu serioase probleme economice si de securitate nationala sau doua tari separate, (oarecum) de aceeasi nationalitate dar cea mare fara cine stie ce probleme economice si cea mica total la pamant d. p. d. v economic?ps: sa nu ma luati cu patriotismul si chestii asemanatoare... pt mine nu au niciun sens, nicio valoarePe viitor cu ceva rabdare , crek ar fi mai buna o Romanie reintregita :)Pe moment ar fi catastrofal :dooh: , cu toate astea peste vreo 20-30 ani astept ccu nerabdare unirea >:D< (free hughs pt fratii nostri de peste Prut)
Guest Snoop` Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 sa ajungem noi precum tarile din vest, si o sa ne unim noi si cu moldova. romania nu va ajunge niciodata ca tarile din vest :whistle: fiindca e o tara cu hoti la noi sa inventat prostia daca nu stiai ;)
1/2 Man 1/2 Amazing Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 fiindca e o tara cu hoti la noi sa inventat prostia daca nu stiai ;)Ai gandit mult pana sa afirmi asta? P.S.: S-A inventat ... prostule
Burne Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 moldova natie de poeti, cantareti, compozitori, pictori, dansatori mai pe scurt orice inafara de munca , nu cred ca ar fi o miscare inteligenta unirea cu ei .... frumos ar fi ca Transilvania sa se rupa de Romania sa intre bucuresteanu cu viza :D, capitala la Brasov si presedinte Dolanescu jr :P
Eustake Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 momentan ne e mai bine fara ei si vem mai multe sanse de dezvoltare asa..
westy8998 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Hmm dar ganditiva si voi cat de mare ar fi romania daca sar uni inapoi toata romania e adevarat ca Moldova este mult mai saraca deacat romania totusi nmi place idia asta vb aceiasi limba avem acelasi sange dar eu sunt moldova si noi romania e o chestie cam ciudata e exact ca si cum teai duce din romania in spania numai ca aia vb aceiasi limba ceva de genul acesta este@: westy8998 oricum 20-30 de ani romania va merge rau... dapz da macar sa trag 20 -30 de ani pentru mine ,,nu 40 50 de ani pentru bajetii din est.....sincer patriotismul la ora actuala valoreza 0 barat deci eu ma multumesc cu o Romanie saraca care se indreapta in sus decat cu o Romanie saraca care ar stagna....
never Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 moldova natie de poeti, cantareti, compozitori, pictori, dansatori mai pe scurt orice inafara de munca , nu cred ca ar fi o miscare inteligenta unirea cu ei .... frumos ar fi ca Transilvania sa se rupa de Romania sa intre bucuresteanu cu viza :D, capitala la Brasov si presedinte Dolanescu jr :P nu vrei pe guta presedinte?