Jump to content
IceMan

Pe unde va trece autostrada Bucuresti-Ploiesti

Recommended Posts

Imagine IPB

Traseul viitoarei autostrazi Bucuresti - Ploiesti va porni din soseaua Petricani (Sectorul 2) si va avea o lungime de aproape 62 de kilometri. Ministerul Transporturilor a prezentat, intr-o nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de Guvern, traseul detaliat al autostrazii Bucuresti - Ploiesti.

AUTOSTRADA DIN SECTORUL 2

Autostrada va porni din soseaua Petricani, din Sectorul 2 al Capitalei (km 0), va continua cu pasajul Petricani peste calea ferata dubla Bucuresti-Constanta, apoi peste lacul Pipera, cu un pod, iar la kilometrul 7 urmeaza sa treaca peste soseaua de centura si calea ferata. La km 7,5 va exista un nod de legatura cu centura, iar dupa alti 4,5 kilometri spre nord, dupa ce va traversa teritoriile localitatilor Tunari si Stefanestii de Jos (Ilfov), va intersecta viitoarea autostrada de centura a Capitalei. Aliniamentul va continua prin Valea Mostistea (pe un pod) langa extremitatea vestica a Padurii Tiganca, dupa care va trece peste calea ferata Bucuresti-Urziceni la km 18,3 (pe la est de orasul Caciulati). Primele spatii de servicii vor fi la km 20 (in partea stanga) si km 21 (in dreapta). Un nou nod va exista la km 24, cu drumul comunal DC 184 (Nodul Snagov) pentru a face legatura cu Snagov si Moara Vlasiei. In aceasta intersectie se are in vedere construirea Centrului de Coordonare si Intretinere.

30 DE KILOMETRI IN PRAHOVA

Dupa ce traverseaza pe poduri paraul Gruiu si raul Ialomita, autostrada va intra, aproximativ la km 32, pe teritoriul judetului Prahova. La km 42,6 vor fi parcari pe ambele sensuri, iar la km 45 ar urma sa fie bifurcatia de autostrada spre Albita (judetul Vaslui, la granita cu Republica Moldova), ce va trece prin Buzau, Focsani si Husi. Autostrada Bucuresti - Ploiesti va continua catre vest, pana la km 51, prin nordul padurii Dumbrava si peste raul Teleajen, pe un pod prin sudul localitatii Zanoaga. De la km 51, traseul va urma directia nord-vest, peste paraul Ghighiu, sudul localitatii Buchilasi si prin nord-estul localitatii Rifov. Autostrada se va intalni la km 60,450 cu DN 1, unde se va realiza si accesul cu si dinspre acesta. Traseul va continua cu un pasaj superior peste DN 1, urmand ca autostrada sa aiba capatul la km 61,8, la intrarea in Ploiesti. De aici, autostrada va fi conectata printr-un drum de legatura cu 4 benzi (cu o lungime de 500 de metri) cu DN 1, care va fi extins de la cele doua benzi existente la patru, "intalnirea" urmand sa se realizeze in apropierea drumului de acces spre Tatarani.

VITEZA MAXIMA - CEVA MAI MICA

Viteza maxima pe autostrada Bucuresti - Ploiesti va fi de 100 km/ora pentru primii 4 kilometri si de 120 km/ora pentru restul traseului, cu 10 km/ora mai mica decat pe Autostrada Soarelui. Din totalul aliniamentului, doar 35% (21,63 kilometri) va fi traseu in linie dreapta, restul reprezentandu-l curbe cu raze cuprinse intre 800 de metri si 6 kilometri, solutia fiind adoptata pentru evitarea demolarilor de proprietati particulare. Autostrada ar trebui finalizata in 2010.

sursa

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...