Jump to content
POLAND

Asteroizii, luati la puricat

Recommended Posts

Imagine IPB

NASA va lansa, luna aceasta, misiunea Dawn care va avea ca scop studierea asteroizilor Ceres si Vesta. Corpuri ceresti aflate intre Marte si Jupiter, se crede ca asteroizii provin dintr-o planeta care a suferit un impact devastator in trecut. Desi orbitele lor sunt stabile si monitorizate in totalitate, uneori traiectoriile acestora se intersecteaza cu orbita Pamantului, iar acest lucru ar putea duce la un cataclism de proportii apocaliptice.

Imagine IPB

libertatea.ro

Link to comment

mda :| sa speram k nu se v-a intampla asa ceva, totusi dak s-ar intampla nu au cum sa le distrtuga? sau macar sa le sparga in bucati mai mici si apoi sa arda cand intra in atmosfera?

Cel mai bine ar fi sa-i lase asa, ca poate cade vreunul pe redactia ziarului Liberatea si nu mai exista "sursa" de "sitri" si "informatii".

Acum, serios, chiar trebuiesc postate toate aberatiile din Liberatea?

Cum adica "uneori" traiectoriile asteroizilor se intersecteaza cu ale Pamantului?

"Uneori" ala este de fapt o singura data, si este un accident care se intampla extrem de rar, si intersecteaza nu numai orbita Pamantului ci orbitelor tuturor planetelor din sistemul solar de la Jupiter la Soare. Adica, rareori, se intampla, ca din cauza diferentei de gravitatie dintre Jupiter si Marte, cate un asteroid sa fie "aruncat" spre soare, unde isi si gaseste sfarsitul. Asta se intampla foarte rar. Si mai rar se intampla ca asteroidul respectiv sa intre in campul gravitationala al uneia din cele 4 planete dintre Jupiter si Soare.

Iar pentru cei care se dau de ceasul mortii pentru ca iar a scris Liberatatea "stiri", asteroizii din cadrul sistemului solar, pe langa ca au traiectorii bine stabilite sunt si foarte mici ca diametru.

Ori, in acest caz nu este nevoie de Bruce Willis sa rezolve problema, problema o rezolva atmosfera, care il arde.

Poate imi spune si mie cineva cum inelul de asteroizi dintre Marte si Jupiter "intersecteaza", "uneori" traiectoria Pamantului...

http://imageshack.us

Link to comment

mda :| sa speram k nu se v-a intampla asa ceva, totusi dak s-ar intampla nu au cum sa le distrtuga? sau macar sa le sparga in bucati mai mici si apoi sa arda cand intra in atmosfera?

Nucleare multe se pot redirectiona pe orbita exact ca rachetele teleghidate dar exista un foarte mare risc daca se fac bucatii mici de ex:cade un asteroid spre pamant de 20 de km pai aia am cam fi noi neam duce una doua si daca se fac bucati mai mici din asteroidu ala si scapa o bucata cam cat un bloc de 4 etaje deja este dezastruos si asa "rade" cam o foarte mare parte.....din suprafata.

Noi nu trebuie sa ne facem grija de asteroizi , oameni de stiinta gasesc cel mai bun remediu in cateva ore daca este sa se intample asta,noi trebuie sa ne ferim de incalzirea globala cel mai si cel mai mult,deja sunt 40 de grade doar la umbra....ajungem sa ne coacem ....sa zicem ca prindem 70 de ani de viata sau 80 nu se stie nici o data va dati seama ce caldura o sa fie atuncea daca o tinem tot asa? :dooh: B)

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...