Jump to content
POLAND

Sisteme de răcire a aerului pe bază de blocuri de gheaţă la New York

Recommended Posts

Administratorii unor zgârâie-nori şi ai unor clădiri de birouri din New York au găsit o soluţie ingenioasă pentru zilele caniculare când utilizarea în masă a aparatelor de aer condiţionat pune pe butuci reţeaua de distribuţie a curentului electric oraşului, informează AP.

Este vorba despre un sistem care utilizează blocuri de gheaţă pentru a răci aerul din clădire. Mai exact, noaptea, când reţeaua de distribuţie este mai puţin solicitată, apa din rezervoare mari de argint este îngheţată. Aerul răcit de blocurile de gheaţă este suflat în clădire exact ca în cazul tradiţionalelor aparate de aer condiţionat... urmând ca noaptea apa să fie îngheţată din nou.

Printre primele companii care au recurs la ingeniosul sistem de răcire a aerului, economic şi nepoluant, este Credit Suisse.

Sursa: Realitatea.net

Link to comment

E o invetie f. buna deoarece sistemele de aer conditionat itnradevar cosuma mult in numar mare, plus ca sunt si daunatoare ... exista riscuri de boli pulmonare din cauza lor ...

Ar fi bine sa apara sasa ceva si la noi, dar mai avem mult de mancat pana sa ajungem si noi o tara "moderna" ca toate celelalte ...

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...