Jump to content
IceMan

Preturile pe litoral cresc iar din 15 iulie

Recommended Posts

Imagine IPB

Intervalul 15 iulie-20 august este considerat varf de sezon, ceea ce presupune ca si preturile la cazare, dar si la restaurante vor creste spre maximele prognozate pentru acest an.

Peste cateva zile, la receptiile hotelurilor se vor afisa noile tarife, mai mari cu aproximativ 15 -20% decat ceea ce se practica acum. La un hotel de patru stele, de pilda, in statiunea Mamaia, camera dubla care se poate rezerva acum cu 300 de lei/noapte, de saptamana viitoare va costa cu 90 de lei mai mult. In medie, la majoritatea hotelurilor de trei si patru stele, cresterea va fi de 10 lei/noapte pentru fiecare camera.

Daca in cursul saptamanii trecute numarul oficial de turisti prezenti in statiunile de pe litoral era de 45.000 -50.000, la sfarsit de saptamana se constata cresteri spectaculoase. Din datele furnizate de Inspectoratul Judetean de Politie, ieri, pe litoral se aflau 71.010 de turisti, din care 66.000 romani. Statiunea care a batut recordul la numarul de turisti era, ieri, Neptun, cu 17.500, urmata de Mamaia, cu 12.400. Cei mai putini turisti sunt la Techirghiol a�� 2.200. La aceste cifre trebuie insa sa mai adaugam turistii care locuiesc la rude sau la particulari care nu declara ca-si inchiriaza apartamentele pe timpul sezonului. In ceea ce priveste numarul de turisti straini, tot statiunea Neptun este pe primul loc, cu 1.826.

Preturile la terase si restaurante nu se va modifica semnificativ, dar se constata o usoara majorare la bere, cu 1 leu, si la sucuri cu 50 bani -1 leu. Mancarea isi pastreaza preturile la cele mai multe terase si

restaurante. O ciorba se poate manca cu 7, maxim 10 lei, friptura cu garnitura si salata 200- 250 lei, iar o pizza, intre 10 si 16 lei. Carciumarii isi scot insa "parleala" cu cocteilurile si vinurile, la care practica adaosuri de pana la 500%. Nu toti turistii care vin pe litoral sunt insa multumiti de servicile pe care le primesc. Mai multe grupuri de turisti care au cumparat bilete prin agentii pentru Hotelul Parc din Mamaia s-au trezit ca nu exista camere disponibile pentru ei. De la receptia hotelului au aflat ca in ciuda rezervarilor, in hotel nu mai exista nici un loc liber, asa ca turistii s-au adresat Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, care a constatat ca hotelierul a incalcat legislatia si a dispus amendarea acestuia.

Maria Petrean

sursa

Link to comment

Nu toti turistii care vin pe litoral sunt insa multumiti de servicile pe care le primesc. Mai multe grupuri de turisti care au cumparat bilete prin agentii pentru Hotelul Parc din Mamaia s-au trezit ca nu exista camere disponibile pentru ei. De la receptia hotelului au aflat ca in ciuda rezervarilor, in hotel nu mai exista nici un loc liber, asa ca turistii s-au adresat Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, care a constatat ca hotelierul a incalcat legislatia si a dispus amendarea acestuia.

Maria Petrean

Una din cele mai enervante chestii din Romania (manifesata in diverse alte situatii, in forme multiple). Oamenii sunt tepuiti, organul compentent amendeaza, statul isi incaseaza banii pe amenda si oamenii raman ... tot tepuiti. Daca vor sa recupereze din pierderi, n-au decat sa dea in judecata tepuitorul si sa-si caute dreptatea pe la tribunale vreme de 5-6 ani, statul se ocupa doar de rotunjirea bugetului. Ce frumos....

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...