Jump to content
LeX LuTHoR

30.000 de site-uri infectate apar în fiecare zi !

Recommended Posts

IPB Image

30.000 de site-uri infectate apar în fiecare zi !!!

Numarul site-urilor noi care constituie amenintari pentru utilizatorii online a crescut uimitor in ultimele luni, de la 5.000 de noi aparitii pe zi in luna aprilie la 30.000 de site-uri pe zi in prezent, informeaza Yahoo News. In unele cazuri, hackerii contruiesc o pagina web direct infectata dar majoritatea lor prefera sa atace pagini legale si sa le infecteze. Peste 29.700 de site-uri infectate sunt descoperite zilnic, 80% dintre acestea fiind site-uri initial legale.

Tot mai multi hackeri renunta la infectarea computerelor altor utilizatori prin e-mail si prefera sa o faca prin paginile web.

Unul dintre pricipalele amenintari de acest tip este IFrame, o amenintare care adauga fisiere infectate continutului unui site. Peste doua treimi din site-urile infectate la nivel mondial in iunie au fost atacate prin IFrame. Recent, hackerii au folosit IFrame pentru a ataca mai multe site-uri din Italia, peste 10.000 de site-uri fiind infectate dintre care si cele ale unor Consilii Locale.

O alta abordare pozitiva asupra problemei ar fi ca cercetatorii companiilor care cauta amenintari au devenit mult mai buni si reusesc sa descopere mai multe.

sursa

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...